Newsflash! (28. hét)

  • hírgeekz1.pngHivatalos: Sam Mendes visszatér JAMES BONDot rendezni a 24. 007-es kalandban, amit 2015 őszén mutatnak be. Az író (ismét) John Logan lesz. Örülünk.
  • Rob Liefeld nem csak arról beszélt twitteren, hogy az ő agyából kipattant X-Force-ból filmet készít a Fox, hanem arról is, hogy az önálló MAGNETO mozi még mindig terítéken van a stúdiónál. A Comic-Conon több, az X-Men filmes világával kapcsolatos bejelentésre is lehet számítani (Deadpool, esetleg?).
  • Ez olyan szép: a New York-i rendőrség egyik még beazonosítatlan saját tagja után nyomoz, amiért az többször is úgy járőrözött, hogy Darth Vader birodalmi indulóját bömböltette az autójából.

  • A Fox is nekiáll bővíteni marveles szuperhősrepertoárját: film készül az 1991-ben debütált X-FORCE-ból, ami az X-Men egy militánsabb, agresszívebb mellékágaként indult, az élen Cable-lel, Küklopsz jövőbe küldött, és a jelenbe felnőttként visszatért fiával. A forgatókönyvet a Kick-Ass 2 író-direktora, Jeff Wadlow jegyzi, és valószínűleg a rendező is ő lesz. Hogy az X-Force mennyire és hogyan kapcsolódik a Fox eddigi X-Men filmjeihez, azt még nem tudni.
  • captain am.jpgHayley Atwell visszatér Peggy Carterként, legalábbis egy rövidfilm erejéig: az AGENT CARTER egy évvel az Amerika Kapitány eseményei után játszódik, és egy pre-S.H.I.E.L.D. szervezet tagjaként veszi fel a harcot a rejtélyes Zodiaccal. A rövidfilmet a San Diego Comic Conon vetítik majd, ÉS a Vasember 3 DVD/BD-re is felkerül extraként. A plakátja nagyon baba (lásd itt jobbra).
  • Guillermo Del Toro tervei továbbra is izgalmasak és ambiciózusak: először is, Charlie Kaufmannal karöltve akarja adaptálni AZ ÖTÖS SZÁMÚ VÁGÓHIDat, másrészt Benedict Cumberbatch-et akarja megnyerni a FRANKENSTEIN főszerepére (valószínűleg a címszerepre, a kreatúrát korábban Doug Jonesnak szánta).
  • Új adalék az örök STAR WARS vs. STAR TREK ellenségeskedéshez / vitához: George Lucas egy interjúban azt mondta, hogy a Star Wars bizony a Star Trek vállaira állva tudott nem szimplán csak sikeres lenni, hanem egyáltalán elkészülni, ugyanis Roddenberry szériája volt az, ami összetoborzott egy filmes sci-fi rajongói bázist.
  • A holtaknak nincs nyugalmuk: Romero zombitrilógiájának harmadik részét, A HOLTAK NAPJÁt már remake-elték egyszer 2008-ban (akkor is minek), most nekifutnak másodszor: az idei Texasi láncfűrészes 3D-s folytatás/remake/kit érdekel producerei veszik khm, értő gondjaikba a projektet, 10-20 milliós költségvetéssel. Premier jövőre. Alig várjuk.
  • David Hayter (X-Men 1-2, Watchmen) adaptálja szélesvászonra a Luna tesók kiváló, THE SWORD című képregénysorozatát. A rendezőt és a színészeket még nem választották ki, de a forgatás a tervek szerint jövő év elején kezdődik.
  • A Fox fejeseinek nem elég, hogy 2003-ban, A szövetséggel már meggyalázták egyszer a THE LEAGUE OF EXTRAORDINARY GENTLEMENt, most tévésorozatot akarnak készíteni Alan Moore szenzációs képregényéből. A pilothoz ráadásul a Zöld Lámpás forgatókönyvíróját, Michael Greent szemelték ki. Lesifotósunk közben jelenti, hogy otthonában Moore éppen csőbombákat készít.
  • trónokharca.jpgAz amazon.com beszáll a képregénybizniszbe: Jet City Comics néven új kiadót indítanak, ami, legalábbis az első címek alapján, könyveket és novellákat dolgoz fel (nyomtatott és digitális formában egyaránt). Októberben jelenik meg a George R. R. Martin történetéből készült Meathouse Man (Raya Golden rajzaival), a Hugh Howey sci-fijéből készült sorozat, a Wool (Jimmy Palmiotti, Justin Gray és Jimmy Broxton), és lesz még egy Symposium című alternatív történelmi széria is az Amazon könyvkiadásában megjelent The Foreworld Sagához kapcsolódóan. Plusz az Amazon Martin A tűz és jég dala sorozatának előzményét, a Kóbor lovag comicváltozatát is újra piacra dobja. 
  • KÉP - Martin Freeman a héten fejezte be a HOBBIT forgatását, és ott volt egy jó haverja is... /// Peternek már a széke is Pókember-színű. Kép A CSODÁLATOS PÓKEMBER 2-ből. /// Az első kép Frankenstein szörnyéről, azaz Aaron Eckhartról, az I, FRANKENSTEINből, amiben a teremtmény egy alternatív jelenben kerül mindenféle rémek fantasy-háborújába. /// Így fog kinézni Jamie Foxx, mint Electro A CSODÁLATOS PÓKEMBER 2-ben. Jobb így, mintha csak ráhúznának egy hülye ruhát. /// Egy hét múlva startol a San Diego Comic Con, és a város már most geek színekbe van öltöztetve. A villamosok pl. a THE AGENTS OF S.H.I.E.L.D.-ről kiabálnak.
  • POSZTER - Nagyon cool poszter a CAPTAIN AMERICA: WINTER SOLDIERhez. /// Poszter Spike Lee OLDBOYához. Ez alapján tényleg nem vicceltek, és más hangulatú lesz, mint az első feldolgozás, aminek ez ettől függetlenül úgyse nyalhatja majd ki a seggét sem. /// Gyí, te röfi, gyí! James McAvoy jól elvan a FILTH poszterén.
  • MŰVÉSZET! - TŰZGYŰRŰ poszterek a Mondótól! Kedvcsináló, ha még mindig tanakodnál, hogy meg akarod-e nézni a filmet. /// És ha már Mondo, az új CONAN poszterükről se feledkezzünk el. /// Koncepciós rajz az ELYSIUMhoz: Így néz ki a "címszereplő" a Földről, mint elérhetetlen álomkép a nyomornegyedből. /// George R. R. Martin a TRÓNOK HARCA vastrónját sokkal nagyobbnak, rondábbnak, aszimmetrikusabbnak képzelte el, mint amilyennek az HBO sorozatban (költségvetési okokból, és kellő hely hiányában) megvalósították. Körülbelül olyan bestiálisnak, mint Marc Simonetti festményén. /// Koncepciós rajz a CAPTAIN AMERICA: WINTER SOLDIERhez. A háttérben Batman rövidujjúban, dupla uzival.
  • TRAILER - Ha mindig is robbanó nyilakkal akartál ruszki katonai konvojokra vadászni, akkor közeleg a te napod. A RAMBO: THE VIDEO GAME trailerének fílingje csillagos ötös, már csak magának a játéknak kéne jónak lennie, ami a hasonszőrű projektek esetében finoman szólva nem gyakori dolog. /// Kalapácsos-véres red band trailer az OLDBOYhoz, avagy mennyire ment el Spike Lee esze? /// Láncfűrésszel a cápatornádó ellen! SHARKNADO trailer! Aki agyfaszt akar kapni, erre kattintson! /// Itt az első trailer a THE SEVENTH SONhoz, az idei év afféle fantasyjéhez, ami valószínűleg csúcssebességgel tűnik majd el a süllyesztőben. De talán Jeff Bridges miatt egyszer érdemes lesz...  /// A Rockstar az ötperces gameplay videóban arról győzköd, hogy a GRAND THEFT AUTO V kurvajó lesz.
  • BÓNUSZ - A digitális Bruce Lee Johnnie Walkert reklámoz (miközben az igazi még csak nem is ivott). Gáz. 

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!