Newsflash! - Comic-Con különkiadás

Comic-Con_logo.pngTegnap, pontosabban ma hajnalban ért véget az univerzum legnagyobb geekfesztiválja, a San Diego-i Comic-Con, ahová ezúttal is kitelepült a képregény- és a filmvilág elitje. A Geekz természetesen jelen volt – lélekben. A Newsflash különkiadásában összefoglaljuk a fesztivál legfontosabb híreit, megmutatjuk a Comic-Conra időzített, és/vagy külön a Comic-Conra készített posztereket, bannereket, és persze a legmenőbb cosplayeket. Az olvasás közben spontán előforduló geekgasm-ökért felelősséget nem vállalunk!   

  • Zack Snyder bejelentette, hogy SUPERMAN/BATMAN mozifilm készül (ehhez ráadásul egy THE DARK KNIGHT RETURNS idézetet olvastatott fel), amit a kiszivárgott hírek szerint David S. Goyer ír és persze Snyder rendez. Az Acélembert természetesen Henry Cavill játssza majd, Batmant még nem tudni ki (de nem Bale). Emellett, ha minden igaz, 2016-ban érkezik a FLASH mozifilm, 2017-ben pedig a JUSTICE LEAGUE (de ezt nem erősítették meg a Comic-Conon).

  • A BOSSZÚÁLLÓK 2 nem Bosszúállók 2 hanem AVENGERS: AGE OF ULTRON címen fog futni. A film Ultron történetének egy új verzióját meséli el - Hank Pym nélkül.
  • A 2000AD bejelentette, hogy teljes mellszélességgel beállt a "Make a DREDD Sequel" kampány mögé: hirdetéseket fognak megjelentetni, és hivatalos petíciót indítanak. Go, Dredd, Go!
  • EDGE OF tomorrow.jpgA Comic-Conon levetítettek egy GODZILLA trailert, amiben a címszereplő egy másik kaijuval harcol... szóval most már hivatalos, hogy nem egyetlen szörnnyel lesz dolgunk a filmben.
  • Az egyik legizgalmasabb comic-conos hír: jövőre megjelenik Blu-rayen/DVD-n Clive Barker NIGHTBREED című 1990-es, anno a stúdió által kannibalizált, szanaszétvágott, elbarmolt horrorának csaknem két és fél órás rendezői változata.
  • Marc Webb elkotyogta egy újságírónak, hogy A CSODÁLATOS PÓKEMBER 2 zenéjét nem James Horner, hanem HANS ZIMMER szerzi! Ami azt jelenti, hogy Holy Shit! Zimmer Batman és Superman után Pókembert is komponál.
  • Egy kevésbé jó hír a Comic-Conról: az új ROBOTZSARU egész biztos PG-13-as lesz.
  • David Fincher (Andrew Kevin Walker forgatókönyvíróval együtt) kiszállt az évek óta emlegetett disney-s NÉMÓ KAPITÁNY adaptációból (sőt, maga a projekt sem tűnik túl élénknek - A magányos lovas buktája pedig aligha segít), és úgy néz ki, hogy a Tetovált lány folytatása, A LÁNY, AKI A TŰZZEL JÁTSZIK is nélküle készül el. Annyira egyik miatt sem sírunk.
  • Nem Max Landis fogja írni a CHRONICLES 2-t, és valószínűleg nem is Josh Trank fogja rendezni (ő most elvan a Fantasztikus Négyes rebootjának előkészületeivel). Ettől függetlenül a projekt él, de hogy az eredeti alkotók nélkül mi lesz belőle...
  • Neil Blomkampnak már van egy 18 oldalas treatmantje a DISTRICT 10-hez, de nem biztos benne, hogy tényleg meg fogja csinálni. Ellenben nemet mondott egy STAR WARS filmre, hogy saját, eredeti projekteken dolgozhasson.        
  • Tom Hanks és Ron Howard harmadszor is Dan Brownt adaptálnak, ezúttal az INFERNÓt. Egyáltalán van még ember, akit ez érdekel?
  • John Lithgow csatlakozott Nolan INTERSTELLARjának stábjához.
  • mad max.jpgPOSZTER - Halál a mutánsokra! Sentineles propagandaposzterek az X-MEN: DAYS OF FUTURE PASThoz. /// A GODZILLA új poszteréből kiderül, hogy a címszereplő nagy lesz. /// Új Emily Blunt-poszter az EDGE OF TOMORROW-hoz. /// Ha még nem láttad közelről Jeff Bridges fejét, most megnézheted a SEVENTH SON poszterén. /// Tommy Lee Edwards képregényrajzoló/illusztrátor Comic-Con posztere a THE WORLD'S ENDhez. /// A májusban érkező GODZILLA is kapott egy (kissé, hm, fura) Comic-Con posztert. /// Comic-Con poszter a jövőre érkező MAD MAX játékhoz. (A filmmel kapcsolatos infókra, képanyagokra, úgy látszik, még várni kell.) /// Egyszerű, de pofás kis poszter érkezett az EDGE OF TOMORROW-hoz, Tom Cruise földönkívüli inváziós, időhurkos sci-fijéhez, ami eddig All You Need Is Kill címen futott.
  • KÉP - Az első kép a DAWN OF THE PLANET OF THE APESből! /// A Marvel leleplezett pár új bannert a következő filmjeihez. /// Minden idők egyik legmenőbb Comic-Con cosplaye. Ez meg a legdurvább Joker cosplay. /// Comic-Con exkluzív - Ned Stark bábu - LEVEHETŐ FEJJEL. /// Karakterportrék az X-MEN: DAYS OF FUTURE PASThoz, köztük az első kép Omar Syról, mint Bishop - kissé leharcoltnak tűnnek a srácok. /// Emily Blunt elkezdte tényleg komolyan venni a farmja és a fia védelmét - bár Bruce Willist kár volt Tom Cruise-ra cserélnie. Új kép a földönkívüliinváziós-időhurkos akció-sci-fiből, az EDGE OF TOMORROW-ból. /// Új koncepciós rajz a GUARDIANS OF THE GALAXYhoz. Bár a forgatás még csak két hete tart, a Comic-Conon máris levetítettek egy párperces anyagot, ami a hírek szerint igen fura és vicces volt, teljesen más, mint bármi, amit a Marvel eddig csinált. /// Így is lehet sorozatot reklámozni: a Blinkbox (angol video-on-demand szolgáltatás) ezzel a tengerparti sárkánycsontvázzal kürtöli világgá, hogy elérhetővé vált náluk a TRÓNOK HARCA harmadik évada. /// McDonald's Happy Meal menük, amik szégyenszemre sosem léteztek.
  • TRAILER - Az eddigi legfaszább - és természetesen red band - trailer a RIDDICKhez. /// Négy és fél perces megatrailer a THE WALKING DEAD negyedik évadához a Comic-Con jóvoltából. /// És a KICK-ASS 2 is kapott egy négy és fél perces, vérrel és poénokkal teli új trailert. /// ENDER'S GAME klip: Harrison Ford Mazer Rackham hősiességéről és az első invázióról beszél. /// Hangulatos, dögös és ígéretes trailer a jövő tavasszal érkező MAD MAX open world autós akciójátékhoz.
  • MŰVÉSZET - Korai (nagyon korai) koncepciós rajz a James O'Barr képregényéből készülő új A HOLLÓ adaptációhoz. /// Új képek a SANDMAN ősszel megjelenő prequeléhez, az OVERTURE-hoz: balra Dave McKean borítója az első számhoz, jobbra J.H. Williams III rajza ugyanazon szám első oldalához. Gyönyörűek. /// Alex Ross rajzolt egy igen frankó THE WALKING DEAD posztert a Comic-Conra.  /// Egy dögös, badass koncepciós rajz a GODZILLÁhoz.

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!