Superman/Batman, Justice League és kilenc további DC-adaptáció

A Warner/DC évek óta keresi a tökeit, amik birtokában végre versenyre kelhetne a Marvel óriási mozifilmes sikersorozatával, és még az sem kizárt, hogy szerencsétlenkedését végre siker koronázza. Hétvégén jelentették be, hogy a Justice League-adaptációt az Acélember és a még cím nélküli Superman/Batman rendezője, Zack Snyder jegyzi majd (a szegény és szellemileg visszamaradott ember Joss Whedonja), ma pedig a Wall Street Journal rántotta le a leplet arról, hogy a stúdió további kilenc (!) DC-filmet készít elő.

dcuniverselead

Kettőről eddig is tudtunk. Az egyik Neil Gailman klasszikus képregénysorozata, a Sandman, amit magának Gaimannek a segítségével készül vászonra vinni Joseph Gordon-Levitt, mint producer, és talán, mint főszereplő és rendező is. A másik a még jelenleg is futó széria, a Fables (első kötete magyarul is megjelent Fabulák címen) szélesvásznú feldolgozása David Haytertől, a Harry Potter-filmek producerétől, és Nikolaj Arcel rend ezőtől. A Wall Street Journal most leleplezett még három címet, amik közül a hardcore noir-sorozat, a 100 Bullets adaptációja a leginkább meglepő. Ezek mind a DC felnőtteknek szóló alkiadója, a Vertigo zászlaja alatt futnak/futottak, és nyilván nem lesznek részei a DC mozis univerzumának (legalábbis ajánlom nekik, hogy ne legyenek).

100blts

A két másik cím, amit a Wall Street Journal nyilvánosságra hozott, már szuperhősös: The Metal Men és Shazam. A kilencből így négy marad bejelentetlenül. Feltéve, hogy azok is szuperhős-projektek, szinte biztos (bár ez már csak spekuláció), hogy az egyik egy új Batman-film Ben Affleckkel, ahogy az is valószínű, hogy kapunk egy új Supermant. Az utolsó kettő pedig talán újabb szuperhős-debütálás lesz. (Wonder Woman? Flash? Újabb próbálkozás a Zöld lámpással? Ha utóbbi, akkor jobb, ha a környékükön lévő összes gatyát felkötik maguknak.)

Akonkrétabb és részletesebb bejelentéseket valószínűleg a nyári San Diego Comic-Conra tartogatja a stúdió. Mindenesetre igyekezniük kell: a filmes univerzumépítési verseny a Marveltől a Sony Pókemberén és a Fox X-Menjén/Fantasztikus Négyesén át a Star Warsig már javában dúl.

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!