Lázasan keresik a Battlestar Galactica utódját

Akárhogy is nézzük, a SyFy amerikai kábelcsatorna nem sokat tud felmutatni azóta, hogy véget ért a Battlestar Galactica, annak pedig már öt éve. A nevük mostanában inkább az olyan tévéfilmekkel fonódott össze, mint a twitter-lavinát elindító high-concepttel villogó, de egyébként szándékosan gagyinak is gagyi Sharknado (aminek idén jön a második, jövőre pedig a harmadik része – kell is az a világnak). A csatorna most bejelentett egy rakás új izgalmas sci-fi sorozatot és minisorozatot, amikben TALÁN van annyi potenciál, hogy visszaállítsák vele az ázsióját. És mi másban is turkálnának a fejesek, ha nem a popkultúra jelenleg legfelkapottabb feneketlen kútjában, a képregényekben?

syronin
1. Ronin: Frank Miller, a Sin City és a 300 atyjának 1983-as képregényében egy XIII. századi szamuráj egy átoknak köszönhetően a posztapokaliptikus New Yorkba keveredik, ahol bosszút kell állnia egy démonon, gazdája gyilkosán. Ebből minisorozat lesz, az íróját még keresik (egyébként a Ronint már lassan 20 éve meg akarják filmesíteni Hollywoodban is).

2. Letter 44: Charles Soule tavaly ősszel indult szériájában az USA új elnökével közlik a beiktatási napján, hogy elődje nem a semmire herdált el milliárdokat, és nem kapzsiságból meg inkompetenciából vágta gallyra a gazdaságot, hanem azért, mert kénytelen volt megfinanszírozni egy idegen fajjal való kapcsolatfelvételt a Naprendszer túlsó végén – és valószínűleg egy háborút is. A pilotot Jonathan Mostow írja és rendezi (neki „köszönhetjük” a Terminator 3-at, szóval… ajjaj).

3. Clone: David Schulner képregényében egy volt katona rájön, hogy ő csak egy tagja annak az azonos klónokból álló sokaságnak, ami mögött egy kormányzati összeesküvés lapul. Schulner maga adaptálja a szériát Robert Kirkmannel, a The Walking Dead atyaúristenével (az ő cégének égisze alatt készült a jelenleg is futó képregény).

4 Pax Romana: Jonathan Hickman, a Marvel sztárírójának comicja egy vatikáni eiltalakulatról szól, ami egy időgéppel visszautazik a Római Birodalom idejébe, hogy a múlt machinálásával megváltoztassa a jövőt. A dolgok (spoiler!!!) nem alakulnak terv szerint.

sypaxromana

5. The Magicians: Ez kivételesen nem képregényen (és nem is sci-fin), hanem Lev Grossman urban fantasy könyvsorozatán alapul, amit a lelkes kritikák felnőtteknek szóló, érett témákat felvető Harry Potterként írtak le.

És persze ott van még a két hete bejelentett, tízrészes mini, a The Expanse, ami James S. A. Corey magyarul is megjelenő Térség-regénysorozatának adaptációja, és amiből akár egy mocskosul tökös űropera lehet (az olyanból meg úgyis hiány van). A SyFy láthatóan eltökélte magát, hogy visszahozza a Battlestar Galactica dicső napjait, és elég jó alapanyagokat választottak hozzá. Csak nehogy elbasszák.

sylev

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!