Ki lett volna jobb Rozsomák Hugh Jackmannél? Mel Gibson vagy Bob Hoskins?

A napokban találta meg az útját az internetre Miles Tepesnek ez a koncepciós rajza, ami Mel Gibsont ábrázolja Wolverine (Rozsomák/Farkas) szerepében (bár inkább egy összezavarodott farkasembernek tűnik, de mindegy) – ugyanis 1997-ben, három évvel az első X-Men film előtt neki is felajánlották a karaktert.

wolvgibson
Ma már röhejes elképzelni Gibsont a szerepben (jó-jó, annak idején is az lett volna), de voltak rosszabb opciók is, pl. Jean-Claude Van Damme és (le se merem írni) Keanu Reeves (aki persze olyan kurvanagy színész, hogy pl. egy szamurájt is el tud játszani - *köh*).

Bryan Singer rendező amúgy eredetileg Russell Crowe-t akarta megnyerni a projekthez, ő azonban nemet mondott. Szóba került még: Aaron Eckhart, Gary Sinise, Viggo Mortensen, Glenn Danzig (!) és az alkatilag döbbenetesen alkalmatlan Edward Norton (vele el akarták játszani a Zöld manót is az első Pókemberben, az se kellett neki; aztán, ami a szuperhősfilmeket illeti, a 2008-as Hulkhoz adta be a derekát – de minek).

wolvjvcdree
Végül Dougray Scott kapta meg a szerepet, de pechjére elhúzódott a Mission: Impossible 2. forgatása, úgyhogy beugrott helyette Hugh Jackman.
Extra fun fact: Chris Claremont képregényíró és Stan Lee már 1990-ben megpróbáltak összehozni egy X-Men-filmet. James Cameron lett volna a producer, akkori felesége, Katheryn Bigelow a rendező, a főhőst a nemrég elhunyt Bob Hoskins játszotta volna (a képregényolvasók tudják: Rozsomák eredetileg alacsony és vaskos, egyáltalán nem egy Jackman-alkat), Vihart/Ciklont pedig Angela Bassett.

wolvbob

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!