Mégsem lesz olyan vicces a Breaking Bad spin-offja

Már forog a Better Call Saul, és az AMC végre ellátta a sajtót néhány új információval (meg két képpel). A sorozat hat évvel a tegnap 16 Emmy-jelölést begyűjtött Breaking Bad előtt játszódik majd (konkrétan 2002-ben), de Vince Gilligan showrunner hozzátette, hogy szeretik a nemlineáris történetmesélést – vagyis valószínűleg volt alapja azoknak a korábbi híreknek, amik szerint a Better Call Saul az időben ugrálva, a Breaking Bad előtt, alatt és után is fog játszódni.

spic1
A főszereplőt (Bob Odenkirk) itt még Jimmy McGillnek hívják, és egy piti kis ügyvéd, aki piszkos eszközökkel és alvilági segítőkkel tör egyre magasabbra – a sorozat azt mutatja majd be, hogy válik belőle a jogi szcéna legsimlisebb alakja, Saul Goodman (érdekes párhuzamnak tűnik a Walter White-Heiseneberg átalakuláshoz). Jonathan Banks visszatér a „problémamegoldó” Mike Erhmantraut, az egyik legjobb Braking Bad-karakter szerepében, Michael McKean pedig egy új figurát, Chuckot, Saul/Jimmy testvérét alakítja. További új színészek: Rhea Seehorn (House of Lies), Patrick Fabian (Grey’s Anatomy), Michael Mando (Orphan Black).

A legérdekesebb infó azonban az, hogy a Better Call Saul mégsem elsősorban vígjáték lesz, mint ahogy eddig hittük. Az AMC most alapvetően drámainak lövi be a hangvételét, amit sötét humor sző át. Ez nagyjából úgy hangzik, mint maga a Breaking Bad (különösen az első két évada).

A sorozat jövőre debütál 10 résszel, de a csatorna már berendelte a 13 részes második évadot is.

bclpic2

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!