Az év sci-fis híre

Sokáig úgy volt, hogy John Scalzi itthon is nagy sikerrel futó Vének háborúja regénysorozatának első részéből a Paramount készít mozifilmet Wolfgang Petersen rendezésében. Ez a terv kútba esett, de a projekt maga nem veszett el, csak átalakult: mozifilm helyett tévésorozat lesz belőle a Syfy csatornánál, ami mostanság egyébként is nagyon igyekszik minőségi sci-fikkel előállni, hogy hosszú évekkel a Battlestar Galactica sikere után ismét komolyan vegye a közönség.

oldmswr
A sorozat Ghost Brigades címen fut majd (ez a második könyv címe, magyarul: Szellemhadtest – csak azért választották ezt, mert jobban hangzik, mint a Vének háborúja), továbbra is Petersen vezetésével – remélhetőleg ezt jobban sikerül majd adaptálnia, mint tavaly a Végjátékot. (Közben az F/X csatorna egyébként Scalzi egy másik regényéből, a Redshirts című sci-fi komédiából készül tévésorozatot csinálni.)

Aki nem ismerné a Vének háborúja sorozatot: egy grandiózus, tökös és vad, no-nonsense űroperáról van szó, amiben az ember tucatnyi idegen fajjal vív többé-kevésbé állandó háborúkat, hogy biztosítsa önnön terjeszkedését és fennmaradását a galaxisban. A főszereplő a 75 éves John Perry, aki a Gyarmati Véderőtől új, fiatal és „feljavított” testet kap a harcokhoz (mint mindenki, aki beáll katonának).

graphic1fg
A széria eddig öt kötetből áll, Scalzi jelenleg írja a hatodikat. Egy tévésorozat potenciálja óriási, úgyhogy mindenki kezdhet bőszen fohászkodni, hogy Petersen és a Syfy ne barmolják el a dolgot.

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!