Ezek lesznek 2015 legjobb filmjei a magyar mozikban

A Pannonia Entertainment tavaly váratlan sikerrel vetítette a mozikban az Alient, amin fellelkesülve most csütörtöktől az Alienst is műsorra tűzi a Corvinban és egy sor vidéki moziban (lista itt). Olyasvalakiként mondom, aki már látta pár tucatszor a filmet (az eredeti és a rendezői változatot is – most egyébként utóbbiról van szó): hatalmas élmény nagyvásznon nézni, ahogy a xenomorfok kiválnak a falakból, és nekimennek a tengerészgyalogosoknak, vagy, ahogy az anyakirálynő megindul Ripley felé (ó az a csodálatos non-CGI bábtechnika, amivel életnagyságban megépítették, és bazmeg, érzed a tömegét, ahogy mozog). Szóval menjetek el a moziba ti is, hogy minél több, ehhez hasonló klasszikus kerüljön vissza oda, ahová eredetileg szánták.

dieodysseyfuture
Mint a 2001: Űrodüsszeia. Meg a Drágán add az életed! Meg a Vissza a jövőbe. Merthogy a forgalmazó ezeket is mozikba tervezi küldeni 2015-ben (eredeti nyelven, felirattal). A 2001 lesz az első a sorban: március 12-én kerül bemutatásra. Aztán nyáron jön John „Yippee-ki-yay, motherfucker” McClane (az oridzsinal és egyetlen), később pedig remélhetőleg Marty és Doki (mindhárom?) kalandja. Ja, és lesz még Jézus Krisztus Szupersztár is. Szóval végre eljött azoknak az ideje, akik folyton elégedetlenkednek, hogy már nincsenek olyan jó filmek a mozikban, mint régen.

Az alkalmat megragadva, úgy mellékesen, gyöngéden emlékeztetnék mindenkit, hogy a filmek elsődleges médiuma a MOZI. Nem érdekel, milyen drága házimozirendszered van, mekkora a plazmatévéd vagy a projektorod, de még csak az se, ha van egy saját nagyszobád vagy pincéd, amit átalakítottál magán-filmszínházzá. A mozi, az kérlek kurvára MOZI, és semmi más nem pótolja. Nem véletlen, hogy a Drágán add az életed!-vetítések bejelentésekor az Aliens tegnap esti közönsége egy emberként kapott izgatottan levegőért a Corvinban.

A 2001-et tavaly Angliában is újra mozikba küldték, ahhoz vágták össze ezt az új, iszonyú hatásos trailert:

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!