A tékozló fiú hazatér - Pókember a Marvel filmes univerzumában

A képregényrajongók évek óta dédelgetett nedves álma vált most valóra: a Sony megegyezett a Marvellel, így Pókember hamarosan utóbbi filmes univerzumának szerves részévé válik. Már pár hónapja pletykálják, hogy a két stúdió keresi a közös pontot a filmek világában szétválasztott franchise-ok összeházasítására (a Marvel a ’90-es években, csődközeli állapotában adta el a filmjogokat a Sonynak), illetve a "Sony hack" kapcsán is napvilágot látott erről pár információ, de a dolog most már HIVATALOS, nincs több találgatás, a Sony ma hajnalban jelentette be: Póki hazamegy.

A dolog így fog kinézni:

  • Andrew Garfieldnak bye-bye, keresnek a helyére egy új színészt (ennek mondjuk sokan nem örülnek – mi sem –, plusz ez egyben azt is jelenti, hogy az eddigi filmek is mennek a levesbe, és egy ÚJABB reboottal lesz dolgunk).
  • Pókember először nem egy saját kalandban, hanem egy másik filmben bukkan fel a Marvel mozis univerzumában (mivel a képregényben a hálószövőnek központi szerepe van a Civil Warban, ezért a legtöbben azt tippelik, hogy ez a film a jövőre érkező Captain America: Civil War lesz)
  • 2017. június 17-én jön az új Pókember-film a Marvel és a Sony közös gyermeke (a jogok egyébként maradnak a Sonynál).
  • Emiatt a június 17-re tervezett Thor: Ragnarok csúszik november 3-ra, az akkorra tervezett Black Panther pedig csúszik kilenc hónapot, 2018. július 6-ra (és így tovább, tolódik a Captain Marvel és az Inhumans premierje is).
  • Még nem tudni, hogy mit jelent ez a Sony tervezett Pókember spin-offjaira nézve (Venom, Sinister Six), de elképzelhető, hogy mennek a kukába.
  • Az "átjárás" oda-vissza működik: a Marvel többi karaktere is felbukkan(hat) majd a jövő Pókember-filmjeiben.

És persze meglepődnénk, ha Pókember nem válna előbb utóbb a filmeken is a Bosszúállók tagjává. Mostantól minden efféle lehetőség nyitva áll a Marvel előtt.

PS: a fentiek alapján jó esély van rá, hogy a 2017-es film nem eredetsztori lesz, vagyis nem nyomják le a nézők torkán harmadszor ugyanazt 15 éven belül (ld. még A hihetetlen Hulk esetét).

spider-man-avengers-2

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!