Newsflash - Játékhírek

Mobilon is lehetsz Tokió királya

Lassan, de biztosan készül a magyar nyelven is megjelent Tokió királya társasjáték digitális változata. Az IELLO csapata nem kapkodja el a dolgot, hiszen állításuk szerint Richard Garfielddel szoros együttműködésben kalapálják a cuccot, amibe sok-sok új tartalmat és egyéb finomságot igyekeznek belegyömöszölni (többek közt a Tokió gémer nagytestvéréből, a King of New Yorkból is szándékoznak átemelni ezt-azt). A Tokió királyában mókás kinézetű kaijuk versengek a város királya címért: aki a legtovább bent marad a ringben, az nyer. Mindez kockapókerrel megspékelve remek rövidtávú kikapcsolódás, akár egy családi délutánról, akár haveri sörözésről legyen szó. Megjelenés sajnos csak jövőre, de hát jó munkához idő kell.

KingofTokyo

Jön a Hét Sárkánykígyó

Végre hír érkezett a Sorcery! 3-ról! Az inkle blogposztja szerint a játék béta állapotba lépett, és amint kimondják rá az áment, egyszerre kaparinthatja meg iOS és Android júzer egyaránt. A készítők sok tapasztalattal gazdagodtak az 80 Days fejlesztése alatt, így az újabb feature-ök remélhetőleg még magasabb szintre emelik a KJK-s kalandozást. Ha valóban az 80 Days utazási módszerét vették alapul, akkor hatalmas bejárható területre számíthatunk. Addig is itt be lehet rá melegíteni.

s3-map-crop

Rövidfilm készül Monte Cook Numenerajához

Monte Cook, az RPG-ipar egyik nagyágyúja, pár évvel ezelőtt nagy sikerrel hozta ki az újdonságnak szánt Numenerát, ami azóta számos szerepjátékos egyik kedvencévé vált. Kapaszkodjatok meg, a Monte Cook Games és a Valdes/Eriksdotter nevű svéd cég olyan kisfilmet szeretne forgatni belőle, ami megragadja és átadja a Numenera lényegét. Minderre a Kickstarteren óhajtanak 290.000 svéd koronát összekalapozni, amiből már csak pár nap van hátra, és necces, hogy bele tudnak-e húzni a hajrába. Drukkolni ingyen van, támogatni itt lehet.

A Lionsgate a Telltale Games-ben bízik

A hét egyik legérdekesebb híre: a Lionsgate stúdió megállapodást kötött a Trónok harca, a The Walking Dead és az A Wolf Among Us kalandjátékokat készítő Telltale Games-szel. Céljuk egy interaktív tv-sorozat elkészítése, ami félig normál tévés produkció, félig a részekhez kapcsolódó interaktív játék. Hogy ez a hibrid a valóságban végül miképp néz majd ki, egyelőre kérdéses, de egyfelől ez lesz a TTG első nem licenszelt terméke, másrészt egyre többen szállnak be a projektbe, szóval akár még jól is elsülhet ez a Super Show. Kíváncsian várjuk.

telltalegameslionsgate

Final Fantasy szimfonikus koncertalbum

Erre jó sokat kellett várni. Miért is? Ha fan vagy, akkor máris tudod a választ, ha nem, akkor épp azért. A kultikus J-RPG cím három részének (6, 7 és 10) jellegzetes és emlékezetes dallamait a játékoktól függetlenül bárki megkedvelheti, aki kicsit is nyitott a szimfonikus feldolgozásokra. Amire, valljuk be őszintén, szükség is volt, hiszen az eredetiben szinti-prüntyögés szintjén mozgó szerzemények így még jobban ki tudnak teljesedni. Erről a Londoni Szimfonikus Zenekar tehetséges zenészei gondoskodtak, nekünk nem marad más hátra, mint élvezni a Final Symphonyt.

Silent Hill miniben

A főleg Little Big Planet portolással foglakozó Tarsier Games-t láthatóan megihlette a Silent Hill játékszéria. Hunger című készülő játékuk ugyan alapjában véve a túlélő-horrorok családját gazdagítja, ám ezúttal platformer stílusban kell majd végigterelni egy kapucnis picurkát a hátborzongató hangulatú pályákon. A külcsínre és az atmoszférára nem lesz panasz, ami meg a játékmenetet illeti, az majd elválik. Valamikor, mert egyelőre még nincs pontos megjelenési időpont.

Sid Meier újra megcsinálja?

A sokak által várt Sid Meier's Starships egy űrben játszódó stratégiai játék lesz, számos társasjátékos mechanikával, izgalmas harcokkal és a kornak megfelelő, áramvonalasított (értsd: nem túlbonyolított) rendszerrel. Nemrégiben azt is megtudtuk, mikor fog megjelenni: március 12-én. Addig már csak párat kell aludni, és kezünkbe is vehetjük egy csillagflotta irányítását, annak minden nyűgjével együtt. Egyelőre csak PC-re és iOS-re jön, de reménykedjünk a mihamarabbi Androidos verzióban. Addig nézzük meg újra a bejelentéssel egyidőben kiadott trailert.

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!