Newsflash - Játékhírek

Modellt vált a digitális Magic: The Gathering

Bizony, áttér a free-to-play mindenki által imádott pénzcsalogató módszerére. A júliusban érkező Magic Duels: Origins már a Heartstone jól bejáratott fizetési modelljét használja majd, vagyis az alapjáték ingyenes lesz, viszont minden további szettért és boosterért már ki kell nyitni a virtuális pénztárcát. Ez azt is jelenti, hogy vége a minden évben egyre gyatrább új részek ömlesztésének, minden az alapba fog integrálódni. Egy ilyen játéknál sok múlik a kezelőfelületen, abból meg még semmit nem láttunk, de egy Chandrára összpontosító gyorstalpaló videó már elérhető.

Újabb eretnekség

A Games Workshop fejőstehene újabb utódot kölykedzett: a The Horus Heresy: Drop Assault megérkezett Androidra. A játék a népszerű Warhammer 40.000 univerzumának grimdark ruháját viseli, de senki ne hagyja megtéveszteni magát! Eredetiségben és játékmenetében tulajdonképpen egy Clash of Clans klónról van szó, a szokásos free-to-playnek hazudott modellel (vagyis ha versenyben akarsz maradni, nyisd ki a pénztárcád, haver). Egy pillantást azért megér, mert egész pofás lett a cucc.

Megjött az első Star Realms kiegészítő

A héten élesítették be a számos platformra elérhető (PC, Mac, iOS, Android) Star Realms pakliépítős játék Gambit Set nevű kiegészítőjét, amiben újabb lapok, űrhajók, bázisok gazdagítják az egyébként is izgalmas játékmenetet. Aki szólóban szereti tolni, annak két új kampány 13 pályája gondoskodik az űrbeli élvezetekről.

Star-Realms-Gambit

Unod a gyári Pathfindert?

Akkor készítsd el a saját lapjaidat! Az AEG és a DriveThruRPG odafigyel hű Pathfinder: Adventure Card Game játékosaira, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a fan-made cuccok üldözése helyett lehetőséget (és némi pénzt) lát azok kiadásában. Na nem kell rögtön hivatalos kiegészítőre gondolni, de aki ellátogat az alábbi oldalra, az összerakhatja és feltöltheti saját lapötleteit, sőt, meg is veheti a mások által közkinccsé tett alkotásokat. Kreatívak előnyben.7485

Zelda is életre kel

Lassan nem telik el hét anélkül, hogy ne számolnánk be valamelyik játék kisfilmesítéséről. Ezúttal a Zelda került sorra, hogy kreatív rajongók élőszereplős változatban mutassák meg, mitől olyan jó ez a játék, illetve leróják tiszteletüket nagysága előtt. Egyelőre még csak egy teasert kaptunk, de már az is több a semminél.

A mókás szerepjáték-szimulátor-paródia folytatást kap

Természetesen az alcím csak túlzás, a jópofa Knights of Pen & Paper távol áll attól, hogy szimulátorként tekintsünk rá, bár való igaz, a papír és dobókocka alapú asztali RPG-k parodisztikus megközelítése miatt sajátos gyöngyszeme a digitális szerepjátékoknak. Az első rész anno nagy kedvencem volt, lelkes kockaként barangoltam be a pixel-királyság zegét és zugát, ezért kicsit aggodalomra ad okot, hogy nem az eredeti spanyol csapat ügyködik a játék fejlesztésén. Jó hír viszont (már akinek), hogy a 16-bites grafika mellett a d20 rendszerét fogja használni a Knights of Pen & Paper 2.

Jönnek a férgek

A számtalan mellényúlás után talán végre egy jó játékba invesztál a Games Workshop. A Vermintide nevet viselő koop-mókában a már legújabb kiadására készülő, és egyben talán legnagyobb fazonigazításán áteső Warhammer Fantasy Öregvilágán kell majd megvédenünk egy várost a férgekként özönlő Skavenektől. Az End Times nevet viselő, jelenleg is futó regénysorozat eseményeit követve Öregvilág már soha nem lesz ugyanaz, a Káoszistenek összefogtak, a Gyíkemberek leléptek, Ulthuan elsüllyedt, a Skavenek pedig a Káosz mellé álltak. A Vermintide-ban utóbbiak ellen vesszük fel a harcot amolyan Left 4 Dead-féle recept szerint.

Megnyílik az Azeroth-i zúzda

Új Heartstone kiegészítőről adott hírt a Blizzard. A Blackrock Mountainben a híres Ragnaros rejtekhelyére látogatunk el: új board, új kártyák, új képességek és új kombók figyelnek a láthatáron. A bővítményre még kicsit várnunk kell, mert áprilisban lesz csak elérhető, ráadásul a Naxxramashoz hasonlóan hetente egy új szárnyat nyitnak meg (darabját 7 dollárért vagy 700 aranyért, de 25 dodóért befizethetünk az egész mókára előre). Jó blizzes szokás szerint nem egy random standard előzetessel szúrják ki a szemünket, hanem egy… de inkább nézzétek meg, nem lövöm le a poént:

És egy kakukktojás

Nem kifejezetten játékhír, de azért kapcsolódik a témához: képregény készül a Kaland-Játék-Kockázat könyvek világán játszódó The Trolltooth Wars című regényből, amit még anno a mester, Steve Jackson írt (és lett annyira sikeres, hogy megérjen pár folytatást). Az indie vállalkozásba két úriember csapott bele, PJ Montgomery (mint író) illetve Gavin Mitchell (mint rajzoló), és ahogy ilyenkor lenni szokott, Kickstarteren gyűjtenek pénzt a kiadására. Nem állnak rosszul, de azért elkél még a segítség. Jópofa videóban mondják el, miért is cselekednénk helyesen, ha adakoznánk.

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!