Newsflash - Játékhírek

Játékos BAFTA-díjak

Lezajlott a 2015-ös BAFTA díjátadó, és ahogy korábban, idén is osztottak játékdíjakat. A legjobb játék rangos díját a Destiny tudhatja magáénak, két díjat nyert a Monument Valley (legjobb brit és handheld kategóriában) és a Last of Us: Left Behind (legjobb történetért és előadóért), kapott egyet a League of Legends, a The Vanishing of Ethan Carter, a Heartstone, a Valiant Hearts, a… de a többit nézzétek meg magatok a BAFTA oldalán.

DestinyBAFTA

Még kér a nép

Fejlemények a készülő Armello háza tájáról: a játékot nemrégiben fellőtték Steamre, hogy Early Access keretében szélesebb tömegek is kipróbálhassák. Mivel az Armello kickstarteres kampánynak köszönheti létét, nyilván a több pénzzel támogatóknak be lett ígérve jó pár exkluzív tartalom, többek között plusz karakterek. A Steam közössége persze egy emberként lázadt fel, hogy milyen dolog ez már, ők is kérnek abból a bizonyos szomszéd fűjéből (mert az zöldebb). Úgyhogy az Armellot kalapáló League of Geeks most minden támogatót arra kér, hogy szavazzon, mi legyen az exkluzív elemek sorsa: idővel DLC formájában mindenki hozzájuthasson, vagy csak nagyon korlátozottan. Lám, lám, mégsem Kickstarterből van a kerítés.

ArmelloExclusive

Drágán számítják a vikingvért...

...de beszarás, mit kapsz érte cserébe! A Blood Rage nevű társasjáték hatalmas sikernek bizonyult a Kickstarteren, és ezen nincs mit csodálkozni, elnézve a játék brutális eye-candy faktorát. Még 3 nap van hátra a támogatásból, de már 1000%-osan (!) túlteljesítették az eredeti célt. Gyorsan leírom, milyen nevek állnak mögötte: Eric M. Lang tervező (Chaos in the Old World, Marvel Dice Masters, X-COM, meg egy csomó LCG), Adrian Smith grafikus (Warhammer és Magic), illetve Mike McVey figurafaragó (Warhammer). A többi lényegtelen, irány a Blood Rage oldala és a vizuális orgazmus.

Új magyar debüt #1

A világpremierrel egy időben jelenteti meg a Gémklub magyarul a Looney Quest nevű társasjátékot. A Firkaland névre keresztelt játékban 2-5 fő próbálhatja ki, milyen jó a szemmértéke és mennyire tudna digipadon művészkedni. A Firkaland lényege ugyanis, hogy egy középre kirakott pályán úgy kell egyik pontból a másikba egy vonalat húzni, hogy nem a pályán, hanem egy átlátszó műanyag táblán tesszük ezt, amit végül a pályára helyezve láthatjuk, sikerült-e benézni a megfelelő utat. Ahogy mondani szokás, 0-99 éves korig remek szórakozás lehet bárkinek (főleg pár kanyar sör után, amit akár a következő játékban is előállíthatunk).

Firkaland

Új magyar debüt #2

A Sörmesterek elnevezésű társasjáték szintén mostanság jelent meg - el vagyunk látva játékokkal, az tuti. A témája egészen közkedvelt, hiszen a sör körül forog benne minden, ami lássuk be, majdnem az egyik legjobb dolog a világon. A Sörmesterekben, minő meglepetés, “sörfőző tanoncokat alakítunk és versenybe szállunk tanonc társainkkal, hogy kiérdemeljük mesterünk elismerését. Aki a legügyesebben keveri a főzetét a receptek alapján, elnyeri a mester fokozatot.” Sörrel az igazi.

Face_stick_HU

Bealszik a PS4

A Sony bejelentése szerint a PlayStation 4 soron következő 2.50-es szoftverfrissítése több funkcióval bővíti ki a masinát. Először is eztán bármikor felfüggeszthetjük a gép működését, akár játék közben is, hogy majd később onnan folytathassuk, ahol abbahagytuk. A Suspend/Resume funkcióval áramot takaríthatunk meg, tölthetjük a kontrollert, és még ki sem kell lépni a játékból. A Yukimura kódnevű update továbbá 60 fps-re emeli a streamelést, hozzáadja a Facebook ismerősöket a PS4 fiókhoz, átkonfigurálhatóvá teszi a Dualshock gombjait és számos új kisegítő funkciót ad a kezeléshez. A részletek a PlayStation Blogon.

PS400

Totális háború már 15 éve

A Creative Assembly egy epic videóval ünnepli meg Total War sorozatának 15 éves jubileumát. A hadvezérkedés örömeit kínáló játéksorozatuk több korszakot érintett már, így ideje volt, hogy valami új felé nyissanak. A Games Workshoppal kötött és korábban már megszellőztetett együttműködésüknek ugyan halvány nyoma volt csak eddig (az artbookban lévő spoiler), a hivatalos bejelentés pedig ezúttal is elmarad, de a videó végén már reménykedésre okot adó, pár másodperces lila ködnek lehetünk szemtanúi. Total War: Warhammer, már így egyben leírni is kész öröm.

Superman és Batman beszáll a ringbe

Megjelenési dátumot kapott a simán csak DC MOBA néven keringő Infinite Crisis: március 26-án pakolhatjuk be a Steam gyűjteményünkbe. A játék már egy ideje béta állapotban keringett, de Steamen még egészen eddig nem volt elérhető. Aki unja a League of Legendst, vagy nincs türelme kivárni a fullosan kész Heroes of the Stormot, az bátran tehet egy próbát vele.

 

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!