The Leviathan koncepciós videó - Na, ebből kell nagy sci-fi eposzt csinálni!

Az ír Ruairi Robinson író-rendező hozta össze ezt a proof of concept vagy pitch videót, aminek az a célja, hogy stúdiókat és támogatókat nyerjen meg az ötlete egészestés filmként való kivitelezéséhez. Remélem, sikerrel jár, mert ez a három perc baromi jól néz ki, és az ötlet is érdekes: a jövőben a csillagok közé kimerészkedő emberiség gigantikus, repülő óriásszörnyeket vadászik le, azoknak tojásaiból tudnak ugyanis olyan anyagot nyerni, amely lehetővé teszi a fénysebességnél gyorsabb utazást. A film ezekről a leviatánvadászokról szólna, akik azonban többnyire nem önszántukból végzik a munkát - hogy miért nem, az a gyönyörű látványvilágú videóból elég világosan kiderül.

A lelkesedésemet némileg csökkenti, hogy Robinson egyetlen mozifilmje eddig az enyhén-szólva-nem-jó Mars - Az utolsó napok, viszont csinált már pár elég ütős rövidfilmet is. Az egyiket, az Oscarra jelölt, 2001-es Fifty Percent Greyt beszúrtam a The Leviathan alá.

 

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!