Newsflash - Játékhírek

Tiltott csillagok

A hónap társasjátékos híre! A Fantasy Flight Games új Warhammer 40.000 táblás játékot jelentett be a héten, és kaptunk mellé egy kedvcsináló videót is. Masszív dobozával és vérnyomáscsökkentő bevételét garantáló árcédulájával a Forbidden Stars az egykori StarCraft társasjáték nyomdokain haladva elsősorban a stratégiát kedvelő gémereket célozza meg. A dizájnra nem lesz panasz, az már most biztos, a játékmenet pedig az FFG oldala szerint bőven bizakodásra ad okot. Sajnos a malacpersely idén is elvérzik. Megjelenés valamikor ősszel.

Kockaváros nem csak kockáknak

Megjelent a népszerű Dice Town társas iOS-re (és akkor remélhetőleg nemsokára jön Androidra is). A vadnyugati témájú és a kockapókert gémeri magasságokba emelő játék könnyed szabályaival és taktikus menetével hamar belopta magát a szívekbe. Éppen ezért szomorú, hogy a Matagot a Cyclades után ismét elbarmolta: ezúttal már kapunk AI-t. De csak azt. Semmi multiplayer, semmi pass-and-play. Azt hiszem, erre már lehet azt mondani, hogy köszönjük, Emese. Azért reménykedjünk, hogy később ezeket is belepakolják, bár az app azért így is megér egy szemrevételezést.

DiceTowniOS

Áprilisban nagyon kígyó lesz!

Ééés a hónap app-híre! Az inkle végre kibökte, hogy már áprilisban tölthetjük a Sorcery!-sorozat harmadik részét! Örvendezés van! Az eredetileg lapozgatós könyvként kiadott Steve Jackson's Sorcery! (nálunk Steve Jackson Varázslata néven látott napvilágot) egy négy epizódból álló KJK-kaland, amiben a játékos hosszú útra indul, hogy visszaszerezze a Királyok Koronáját. A Hét Sárkánykígyó - vagyis a szóban forgó harmadik rész - során a Kakhabad nevezetű pusztákon kell végigvándorolnunk, amit az eddigi részekhez hasonlóan rengeteg újdonsággal pakolt tele az inkle.

Sorcery3

Véres sport 2.

Zsúfolt tavasznak nézünk elébe: a Cyanide egy játékmenet-videó keretében adta tudtunkra, hogy a Blood Bowl 2 játékuk hamarosan mindenki számára elérhető lesz (PS4-re, Xbox One-ra és PC-re). Az első rész nagyszerűen adta vissza a Vérfoci brutálisan blőd humorú hangulatát, egyedül a kezelés bicsaklott meg időnként. Az előzetest látva azt kell mondjam, nem csak a grafika, de az átláthatóság terén is jókora előrelépést tettek a francia srácok. A Vérfoci mindig is magasról tojt a durván sötét Warhammer-nagyapóra, így a jelenleg zajló End Times eseményei (a GW reseteli a Fantasy Battlest) is hidegen hagyják. Nagyon helyes.

Véremet egy játékért

A dánok értenek a marketinghez. Mivel csalogathatják be legjobban a fiatalokat egy kiadós véradásra? Játékokkal. Március 23-án,  aki kilátogat a koppenhágai IT Egyetemre, és hajlandó részt venni az ott rendezett véradáson, az dobókockán guríthatja ki, hogy milyen PlayStation játékot kap jutalmul. Kétségkívül a Bloodborne a legkecsegtetőbb cím, de bizonyára senki nem jár pórul - már csak a jótett miatt sem. Koppenhágai magyarok, ha elmentek vért adni, kommentben írjátok meg, mit kaptatok!

Véradás

Egy istencsászári ötlet

A nagy sikerű Warhammer Quest digitális változatát összekalapáló Rodeo Games csapata mert nagyot gondolni, és ötletükkel a Games Workshop Verminlordjai elé járulni: körökre osztott stratégiai játékot adnának a nagyvilágnak, amiben a Deathwatch - az űrgárdisták alfáinak különleges különítménye - zúzná meg kicsit a rakoncátlankodó Tiranidákat. A GW rábólintott, így nyár elején a Deathwatch: Tyranid Invasionben mi magunk állíthatjuk össze saját Space Marine csapatunkat, hogy a cudar Nidák közé vezényeljük őket. Egyelőre sajna-bajna csak iOS-re jön, de a remény hal meg utoljára.

Digitális szénbányászatra fel

Így van, a magyarul Szénre fel! néven megjelent társas kijött iOS-re és Androidra. Nem is akárhogy, 3D-ben. Ez pont olyan, amilyennek hangzik. A Glück Auf egyébként remek eurogame, Wolfgang Kramer és Michael Kiesling gyermeke (igen, ők amolyan nagyágyúk társasberkeken belül), és talán megérdemelt volna egy... bármit, ennél bármi jobb lett volna. Én elhiszem, hogy nagyot akartak villantani a 3D-s megjelenítéssel, de ez... itt egy videó, mindenki döntse el maga, megéri-e a 3 dollárt.

Lófejet a játékokba

Újabb film lényegül át társasjátékokká (igen, kapásból többféle is lesz). Az IDW Games megállapodást írt alá a Paramount Picturesszel, miszerint ők szállítják majd a Keresztapa-trilógia által megihletett társasokat. Elsőként egy kártyajátékot jelentettek be, amiben a cél egymás torkának átvágása (átvitt értelemben, ofkorsz), és az alvilági hatalom megszerzése. Ezen felül várható még egy könnyed, pár perces kockajáték és egy nagytáblás, egész estés stratégiai játék is. A téma zseniális, de fel is kell nőni hozzá. Meglássuk.

Szörnyekkel lenni márpedig jó

A Privateer Press tovább tolja az Iron Kingdoms szerepjáték szekerét. Ahogy azt sejteni lehetett, megérkezett a civilizálatlan oldal is: a Hordes részt felölelő Unleashedben a játékosok humanoid varacskos disznók és aligátoremberek bőrébe bújva veszik fel a harcot... hát, mindenféle egyéb rusnyaság ellen. A bevezető készlet szabályai és egyéb pdf-kellékei ingyenesen letölthetőek, tehát bárki belekukkanthat, mi a jófene is lehet ez. Meg talán ez a pofás videó is segít benne.

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!