Visszatér az X-akták - Az igazság végre ideát lesz

Már hónapok óta lehet tudni, hogy a Fox ilyen-olyan formában tervezi a 2002-ben véget ért X-akták felélesztését, különösen, hogy a rég tervezett harmadik mozifilm kapcsán évek óta nem történt előrelépés (ami az első kettő színvonalát tekintve jobb is). Most pedig a hivatalos sajtóközleményt is kiadták: a tavalyi 24: Live Another Dayhez hasonlóan a kilenc évadot megért tévészéria is limitált sorozatként kerül újra a képernyőkre. A csatorna egyelőre 6 részt tervez, amelyet idén nyáron forgatnak, és valószínűleg jövőre vetítenek le - de elvileg legalább még további egy ilyen évadban gondolkodnak.

És persze a lényeg az, hogy mind David Duchovny, mind Gillian Anderson visszatér a főszerepekben, ahogy több fontosabb mellékszereplő újbóli felbukkanására is lehet számítani (így Mitch Pileggiére, azaz Skinnerére, bár ez még nincs kőbe vésve), a gyeplőt pedig ismét a sorozat atyja, Chris Carter veszi kézbe (ha minden igaz, az eredeti széria néhány további írójának és rendezőjének társaságában - ah, mit nem adnék Vince Gilliganért, de ez valószínűleg hiú remény). Az alkotók a szándékaik szerint a korábban lógva hagyott kérdések és el nem varrt szálak mentén indulnak el - Carter konkrétan azt mondta a sorozat vége óta eltelt, nem kevés időről: "Úgy fogom fel, mint egy tizenhárom éves reklámszünetet."

oohmurb8c5xwemoahmyp

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!