Newsflash - Játékhírek

Polkorrektség a köbön

Az emberi hülyeségnek nincsenek határai… Bruno Cathala Five Tribes című játéka durván kiverte a biztosítékot egyeseknél, mivel annak Ezeregyéjszaka-témája merészelt rabszolgákat használni. A kiadó Days of Wonder hiába jelentette ki, hogy abban a korban ez természetes volt, és nem fogják szembeköpni magukat holmi eufemizálással, ez nem volt elég, így aztán akinek böki a csőrét a rabszolga-kártya, az rendelhet helyettük külön fakírokat (amiket a játékban aztán ugyanúgy becserél javakra…). Sőt, a további kiadásokban már fakírok lesznek rabszolgák helyett. A kiadó viszont örül, mert a kecske is jóllakott, a káposzta is megmaradt, a játéka meg ingyen reklámot kapott.

FiveTribesSlaves

Conan újra tömegmészárol

A terepasztalos-miniatúrás stratégák és a Conan-rajongók közös halmazában leledző játékosok most örülhetnek: a Pulpasaurus Entertainment 28mm-es méretarányú seregekkel vívott (tehát nem skirmish) küzdelmekre csábít Conan: Rise of Monsters (röviden CROM. Értjük ám.) nevű játékukkal. Ugyan a kiadás még odébb van, plusz egy Kickstarter-kampány is megelőzi, de minél hamarabb kapunk hírt róla, annál jobb. Az alapdobozokban minden szükséges kelléket mellékelnek majd, már csak az a kérdés marad, ki melyik sereget kezdje el gyűjteni.

CROM

Királyi családok a Kickstarteren

A dán illetőségű Among Meeples gondolt egyet, és kitalálta egy játékot Európa nagy arisztokrata családfáira. Az Among Nobles névre keresztelt kártyajátékban az a feladatunk, hogy minél hatalmasabb, befolyásosabb és erősebb családfát nemesítünk a rendelkezésre álló férfi és női egyedekből. A kornak megfelelően hatékonyan kell evickélnünk a diplomácia és a hadviselés mezsgyéin, így nagyon nem mindegy, kit kivel házasítunk össze. A koncepcióra volt már példa (Legacy), de az Among Nobles komolyabb hangvételt üt meg. Itt lehet bekkelni.

Szakállas poén

És mégsem az! A Witcher 3-ban ugyanis Geralt szakálla nőni fog. Ahogy mászkálunk és utazunk, kedvenc vajákunk arcszőrzete méretileg különböző állapotokat vesz majd fel. Hála égnek, hogy ezt is megtudtuk, ma már nyugodtan fogunk aludni.

WitcherBeard

Bővül a Brimstone

A Flying Frog tavalyi dungeon crawlere, a Shadows of Brimstone akkorát szólt, mint a ménkű, így aztán családja - financiálisan érthető okokból - alaposan kibővül. Kapásból négy kiegészítőt is bejelentettek hozzá: a Caverns of Cinder új tereppel bővíti ki a kalandozások helyszínét, a másik három pedig úgynevezett ellenfél-pakk, név szerint Masters of the Void, Guardian of the Targa Plateau és Serpentmen of Jargond. Nem kell aggódni, lesz itt utánpótlás.

BrimstoneExpsansionsPeek

Summer is coming

Nyugalom, csak az AEG promózza ezzel a szóviccel új kártyajátékát, a Game of Crownst. Hogy mit? A Trónok harcára tett nyílt utalások nem pofátlan lopást, inkább kiélezett marketinges érzéket sejtetnek, úgyhogy fogjuk fel lazán. A Game of Crownsban 9 nemesi ház csap össze, hogy végül megszerezzék a trónt, és persze a koronát, ám senki ne gondoljon stratégiai térkép fölött görnyedve eltöltött hosszú órákra, ugyanis a Game of Crowns egy könnyed kártyajátéknak ígérkezik, gyors és élvezetes játékmenettel. Közeleg a nyár.

GameofThronescover

Oroszországnak szeretettel

Kizárólag PC-re jelenik majd meg a Halo Online, jelentette be a Microsoft. És egyelőre csak Oroszországban lesz elérhető, tette hozzá. Putyin ezt is elintézte. A játék jelenleg zárt béta állapotban van, amiből azonban hamarosan nyílt bétaként bont szirmot. És hogy ez miért jó hír? Mert ha tartja magát ehhez a Microsoft, akkor nemsokára más játékai is megjelenhetnek PC-n. Meg az se kizárt, hogy a Halo Online worldwide legyen, szóval…

Broken Age 2 nemsokára

A Tim Schafer nevével fémjelzett első Kickstarter-gigasiker (3,3 millió dollár, tejóisten), a Broken Age végre folytatódik. A sokáig csak Double Fine kalandjátéknak becézett progi második fejezete április 28-án lesz széles körben elérhető, ami azt jelenti, hogy PC-n, iOS-en, Androidon és Ouya-n is tolható majd, illetve nem sokkal a premiert követően PS4-en és Vitán mindkét rész megvásárolhatóvá válik. Hosszúra nyúlt a várakozás, reméljük megérte.

BrokenAge2front

Multis örömök a BattleLore: Commandben

A tavalyi év egyik meglepetését jelentette a Fantasy Flight Games BattleLore nevű társasának digitális verziója, a BattleLore: Command. A stratégiai társas pofás és ügyes konverziója sajnos hagyott maga után kívánnivalót, ugyanis csak wifin keresztül lehetett vele multiban játszani. A most megjelent update-nek köszönhetően immár netes haverjainkat is rommá alázhatjuk, tehát csak várni kellett - igaz, nem keveset. Ennek örömére elérhetővé vált egy új kiegészítő modul, a Locust, amiben új multis térképeket és új egységeket kapunk. Hát csak így tovább, kedves FFG, tessék életben tartani a játékot (és kiadni a digitálisan a Battles of Westerost)!

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!