Newsflash - Játékhírek

The wait is over

A folyton csak halasztgatott GTA 5 PC-s megjelenése immáron végleges: április 14-én végre minden izomgéppel rendelkező játékos megizzaszthatja processzorait. A GTA 5-ről már úgyis mindenki tud mindent, a felesleges szócséplés helyett következzék a PC-s előzetes, amit valóban 1080p felbontáson érdemes megtekinteni.

Pörölj, pöröly!

Az egyik legjobb stratégiaként számon tartott UHR Warlords készítője, a Turbo Tape csapata nagy fába vágta fejszéjét, jobban mondva pörölyét. Az elvileg még idén megjelenő Arcane Magic című játékukban a Warhammer Fantasy világának különleges varázslóit küldhetjük majd csatatérre, ahol a démonok és egyéb káoszbestiák fejéhez vágott varázslatok kártyák képében garantálják a taktikai küzdelmet. Egyelőre iOS-re várható a megjelenés, többet sajnos nem árultak el. Kaptunk viszont egy előzetest, lássuk csak:

Venni vagy nem venni

A lapozgatós könyveket alkalmazásokká varázsoló Tin Man Games csapata is szeret időnként elkalandozni (ahogy az inkle tette az 80 Days-zel), ennek termését pedig nemrég tették elérhetővé iOS-en és Androidon. A To Be or Not To Be a Hamlet egy humoros feldolgozása, amiben az eredeti műtől hajmeresztően eltérő végkifejleteket produkálhatunk, kalózokkal, csontvázsereggel és még ki tudja, mennyi mindennel. A hangulatot híres webcomic-rajzolók munkái dobják fel, szóval ha valaki aggódna a sok szöveges rész miatt, ne tegye. Vegye.

En Taro Adun, Executor!

Többen április elsejei tréfának hitték (és biztos vagyok benne, hogy a Blizzard direkt rájátszott), de a hír igaz: a StarCraft 2: Legacy of the Void zárt bétájára kimentek az első meghívók. Olyanok kaptak invet, akik sokat SC-znek, megfelelő a gépük és az ágyuk alatt a malac mellett egy nagy tál mákot is tartanak (vagy csak simán volt jegyük a 2014-es BlizzConra). A Twitchen hamarosan meglátjuk, milyennek ígérkezik a harmadik etap és a két játékos által közösen irányított Archon-mód. Jövő Karácsonyra meg talán a kész játék is befut.

Keletre kirándul a Chronicles

Az Assassin’s Creed Chroniclest, ami szánt szándékkal stílusváltással akar vérfrissítést hozni a sorozatba (ti. oldal-scrollozós platformer lesz a drága), három részesre bővítik, jelentette be az Ubisoft. Az április 22-én debütáló China alcímű első epizód, minő meglepő, Kínába kalauzolja el a játékost. Főszereplője az Embers című animációban felbukkant Shao Jun, a sztori pedig az Eziótól kapott titokzatos dobozka körül bonyolódik majd. A második rész Indiában játszódik, főhőse a Brahman című képregényből Arbaaz Mir, a harmadik rész pedig a forradalom utáni Oroszországot tiszteli meg, a The Fall és a The Chain képregények Nikolai Orelovjával. Mindhárom rész grafikai stílusa egyedi vonásokkal bír majd, ahogyan a különböző hasszaszinok is más-más stílusban nyomják a gyilkolászást. Elviekben mindhárom rész még idén megjelenik (PC, PS4 és Xbox One), gondolom sok múlik a China sikerén.

Volt OnLive, nincs OnLive

Az OnLive megelőzte korát, és mégsem lett hatalmas üzleti siker (sőt, igazából nagy sem). Hányattatott sorsa azonban a napokban végleg eldőlt, a Sony ugyanis felvásárolta az IP-t és leépíti az OnLive-ot. Április 30-ával végleg bezár a bazár, megszüntetik a céget és magát a szolgáltatást is, kártérítést pedig csak azok kapnak, akik az OnLive rendszerén keresztül vásároltak játékot. Hogy a Sonynak mi a célja, az elég ködös, de az biztos, hogy ezzel az üzlettel 140 cloud gaming szabadalomra tette rá a kezét (ráadásul a hasonló GaiKai-t is ők vásárolták fel). A PS4 tulajok várhatóan újdonságok elé nézhetnek.

OnLive

Az első lépések fontossága

Többen hiányolták a játékhírekből a Pillars of Eternityt, és persze, hogy egy ilyen címnek szerepelnie kell a Geekzen. De hogy ne csak üres frázisokat puffogtassak a Baldur's Gate örökségét továbbhordozó mesterműről, ezért megosztom veletek a eurogamer.netes Chris Bratt saját videóját, amiben az első 30 perc fontosságáról beszél, és be is mutatja a játék elejét (tehát aki spoilerfreak, az rá se kattintson). Ha nem tudnád, mitől olyan jó ez a játék, nem biztos, hogy ez a videó fogja felnyitni a szemed, de az tuti, hogy képet kapsz róla, mi is pontosan a Pillars of Eternity.

Behajózott az Armada

A Fantasy Flight Games új zászlóshajójaként ismert X-Wing figurás játék nagytesója megérkezett. A brutálisan nagy és szép és drága modellekkel operáló taktikai játékban csillagrombolók ütköznek meg a lázadók hajóival, egy gyors és egyszerű szabályrendszert használva. A Star Wars újjáélesztése a legjobbkor jött az FFG-nek, csak úgy ontja magából az egyébként jobbnál jobb SW-játékokat. A Star Wars: Armada alábbi videóját a pénztárcánk felelősségének tudatában nézzük csak meg!

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!