Newsflash - Játékhírek

Láncfűrészes rémálom péntek 13-án

Kellemes nosztalgiázásra hív a Bright Light Media új Kickstarter kampánya: készülő társasjátékukban a nyolcvanas évek slasher horrorainak emlékezetes figuráit alakíthatjuk, vagy legalábbis azok kiparodizált verzióit. A Mixtape Massacres kimondottan a Péntek 13, a Rémálom az Elm utcában és A texasi láncfűrészes mészárlás hangulatát igyekszik megidézni a korra jellemző zenék és popkulturális utalások felhasználásával. A poénra vett dizájnon ugyan még lenne mit csiszolni, de könnyedre vett témája már telitalálat, a többi meg ízlés dolga.

Hódításra csábít

Szokás szerint nem az aktuális megjelenésekre koncentrálunk, és ezúttal is egy Kickstarter kampányra hívnánk fel a figyelmet. Az unalmasan blazírt bevezető egy sokkal érdekesebb projektet takar, a Warquest nevű társast. Nagy nevű játékok (Railroad Tycoon, Sid Meier’s Civilization, stb.) nagy nevű tervezői álltak össze, hogy egy afféle Heroes of Might & Magic életérzést hozzanak el, csak társasjáték kivitelben. A sok-sok műanyag figurát és szemrevaló térképet tartalmazó Warquest vállaltan a kockafesztivált felvonultató ameritrash kategóriában indul, a jelmondatuk is annyi: “Szükséged lesz egy nagyobb asztalra.”

A zombik már a múlté

És mégsem! A hihetetlen népszerűségnek örvendő Zombicide társasjáték-sorozat új része, a Black Plague a jelen korunk zombiapokalipszisét a mágikus középkorba dobja át, mintegy vérfrissítésként. A láncfűrészt ugyan elfelejthetjük, de lesz helyette pallos, láncing és sötét varázslatok. Görkoris lánykával sem randalírozhatunk, de minek, ha kemény paladinok, morcos törpék és titokzatos varázslók veszik át a helyüket? Aki ismeri, annak nem kell bemutatni, aki nem tudja, miről van szó, az jobban teszi, ha május végén a Kickstarter felé veszi az irányt, ugyanis a kampány akkor indul.

BlackPlagueCover

BattleTech újratöltve

Úgy látszik ez a hét a kickstarteres társasok túltengéséről szól, de néha kell ilyen is. A Battle for Stalingrad kétszemélyes kártyajátékot készítő Dan Verssen Games most egy nagyságrenddel magasabb ligába száll be. Valkyrie - The Next Step in Warfare nevű játékában a szebb időket megélt BattleTech játék örökségét látszik továbbvinni. A hexákra osztott térkép még hagyján, de a csatamechek - bocsánat, valkűrök  - kinézete már nagyon durván másolja a harmadik évezred óriási harci robotjait. A BattleTech egy baromi jó játék volt, szóval ha sikerül valóban ügyesen továbbfejleszteni, akkor a Valkyrie-nek sok sikert jósolok.

Minden lében kanál

Ideje más vizekre evezni: a Witcher 3 május 19-i megjelenése kapcsán nem csak egy bejelentést kaptunk, amiben közlik, hogy már készül két kiegészítő, hanem egy átfogó, a játékot alaposan bemutató trélert is. A játék hangulatához kevéssé illő, de egészen kellemes női narrátorhang vezeti végig az egyszerű bámészkodót a rengeteg áll-leejtős lehetőségen, amit a Witcher 3 kínál. Erre szokás mondani, hogy shut up and take my money!

Kusanagi és Batou a kezünkben

A dél-koreában már egy ideje játszható Ghost in the Shell Online nálunk is elérhető lesz. A tucat-MMOFPS-ek közül a kultikus anime világával és szereplőivel kitűnni igyekvő alkotás ingyenes hozzáférhetőséggel csábítja majd az online lövölde szerelmeseit. Hogy milyen sikere lesz Nyugaton, az még a jövő zenéje, addig pillantsunk bele a korhatáros játékmenet-videóba.

Csúsznak a kígyók

Mármint a Hét Sárkánykígyó, akik a Sorcery! 3-ban hivatottak megnehezíteni előrejutásunkat Kakhabad vad és zabolátlan földjein, nehogy elérjünk Mampangba. A csúszás szerencsére csak egy hetes, így az Androidra és iOS-re egyszerre megjelenő játékot április 23-án tölthetik a gamebook adventure kategória rajongói. Ebből az alkalomból egy debut trailer is befutott, íme.

Már megint a kiberpszichók

Ez a derült égből érkezett: Adam Jensen újra akcióba lendül a Deus Ex új részében, ami a Mankind Divided címet kapta. A sztori szerint Jensen az Interpolnak dolgozik, hogy elhárítsa a kibernetikus fejlesztéseiket rosszra használó terroristák jelentette veszélyt. Ezt rögtön prezentálja is egy nagyon látványos cinematic trélerben, amiben ugyan egy fokkal több a bullshit-faktor, de legalább a kúlság ellenpontozza picit. Megjelenés valamikor.

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!