Newsflash - Játékhírek

Évezredek egy zsebben

A lengyel Portal Games az európai társasjáték-kiadók egyik fényes ékköve, számos nagy sikerű játékkal a kínálatukban. A nehézsúlyú társasaik mellett gondot fordítanak a mikrojátékokra is, példa erre az idén debütáló Tides of Time. A Love Letter nyomdokain haladó Tides of Time-ban két játékos méri össze tudását: 18 lapból melyikük tud sikeresebb civilizációt draftolni. A 8 perces birodalom óta tudjuk, hogy nem a méret lényeg, úgyhogy várjuk szeretettel.

TidesofTime

Egyéjszakás ellenállás

A titkos szerepes-árulós játékok két koronázatlan királya, a The Resistance és a One Night Ultimate Werewolf szerelemre gerjedtek, és egyéjszakás kalandjuknak hamarosan megszületik a gyümölcse, a One Night Resistance. Az Indie Cards and Boards nem szarral gurigázik: habár nem veszélytelen a két Nagy Öreg legnemesebb erényeit kombinálni, ha sikerül, abból a műfajt megremegtető alkotás sülhet ki. A játék Kickstarter-kampánya már most óriási siker, és még közel sincs vége.

Hearthstone már telefonokra is

Így van, a Blizzard végül kiadta telefonokra is a Hearthstone című kártyás játékukat, egészen pontosan Androidra és iOS-re. Erről igazán nem lehet többet mondani, ha még PC-n és tableten nem volt elég, akkor ez egyenesen jó hír neked, és irány az App Store vagy a Google Play, egyéb esetben meg mehetünk is tovább a következő hírre.

A reinkarnációra még várni kell

Mármint a Carmageddon Reincarnation címen futó legújabb részére. Elviekben már a jövő héten behajózott volna, de az Early Access buildje alapján igencsak ráfér még a polírozás, úgyhogy a készítő Stainless Games inkább eltolta egy hónappal a megjelenést. Állításuk szerint szükségük van még egy kis időre, hogy vérgőzös autókázásunk közben semmi ne rontsa el az élményt. Úgy legyen.

A szikrázó nyár apokalipszise

Az igencsak hangulatosra sikeredett Dear Esther és az Amnesia: A Machine for Pigs fejlesztője, a The Chinese Room a már bevált recept szerint, némi adalékokkal megspékelve kotyvasztja legújabb játékát. Az Everybody’s Gone to the Rapture nem szokványos címe egy idilli angol városka összes lakójának hirtelen eltűnésére utal, ahol is a játékos feladata lesz kinyomozni, mi a fészkes fene történhetett. A világvége feelingről, amelyet remélhetőleg minden PS4 tulaj még idén átélhet, a sebtiben ott hagyott épületek gondoskodnak majd. Addig is tréler.

Tesztelheted a Vikingeket

A Catalyst Game Labs játéktesztereket keres új, készülő kártyajátékához. A hír azért érdekes, mert a játék a History Channel Vikingek című sorozatára épül, úgyhogy ha szereted a sorozatot és szívesen kipróbálnád, milyen egy blöffölős kártyajátékban viking törzsfőket kommandírozni, akkor érdemes egy próbát tenned. A Vikings: Longshipsre itt lehet jelentkezni, és ha a szerencsések között vagy, küldik is a cuccot.

vikingsplaytest

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!