Newsflash - Játékhírek

Idén ragadozunk

Az Upper Deck Entertainment elárult pár dolgot az idén megjelenő új Legendary Encounters játékról, a Predatorról. Az előző részhez, az Alienhez hasonlóan a Predator is a pakliépítős (deckbuilding) és a kooperatív játékok kategóriáit bővíti, a játékosok pedig a filmek emberszereplőivel igyekeznek útját állni a Ragadozónak. A dolog ott kezd érdekessé válni, amikor mindenki Predatorral nyomja kompetitív módban, illetve amikor behozzuk az Alieneket a játékba. Az előző Legendary Encounters nagyon jól sikerült, tehát a recept tuti, elrontani csak nem fogják.

LegendaryPredator

A kínai kapcsolat

Április 22-én elérhetővé vált az Assassin’s Creed sorozat platformer mellékágának első epizódja, a Chronicles: China. Az első kritikák szerint a játék nagyon szép, hangulatos, de nem különösebben emelkedik ki a platform-játékok sorából. Annyi baj legyen, az AC-rajongók biztosan szeretni fogják. A megjelenés alkalmából a Ubisoft az alábbi, pofás videóval örvendeztette meg a nagyérdeműt.

Háború a k(üsz)öbön

A hét legjobb videojátékos híre! A már egy ideje megszellőztetett Total War/Warhammer összeborulásról semmi konkrétat nem lehetett tudni, ezidáig. A héten ugyanis a Creative Assembly egy állati jó bemutatkozó videóval ismerte el a projekt hivatalos létezését, sőt, ki is egészítette azt: a Total War: Warhammer trilógia lesz (valószínűleg a seregek háromszor négyes felosztása miatt, lásd a videóban szereplő Birodalom, Törpe, Élőhalott és Orkok&Goblinok fajait, bár akkor néhány így ki fog maradni). Aki temette volna a klasszikus Warhammer Fantasyt, annak ez most vigasz a javából.

Launch date detected!

A Blizzard sem hegedül tovább az idegeinken, ugyanis a Blizz-játékok karaktereit felvonultató Heroes of the Storm egyszerre kapott nyílt béta és megjelenési időpontot is. A mindenki által elérhető tesztelés május 19-én indul, összesen két hétig tart, majd a hivatalos kilövés rögtön ezután következik, június 2-án. A bejelentéssel egy időben kaptunk egy újrahasznosított videót is, íme:

A társasjáték-világ Oscar-jelölései

Megvannak az idei Origins Awards jelölései. Jelölést kapott legjobb társas kategóriában a Dead of Winter, a The Battle of Five Armies és a Sheriff of Nottingham, legjobb kártyában a Star Realms és a Splendor, legjobb figurásban a Warhammer 40k, a Golem Arcana és a Marvel HeroClix: Guardians of the Galaxy, legjobb szerepjátékban az új D&D Players Handbook, a Firefly RPG és Monte Cook The Strange-je. Ha kíváncsi vagy az összes jelöltre, akkor ide kattintva megnézheted őket az Origins Awards honlapján.

Játékfejlesztőink kérték

Az Alderac Entertainment Groupnak nem kell a szomszédba menni egy jó poénért. A többek között a Legend of the Five Rings és a Smash Up húzónevekről híres játékfejlesztő cég a jövő tavaszi Smash Up kiegészítő kapcsán szólította meg a játékosokat: ezen az oldalon olyan csapatokat lehet beküldeni, amiket szívesen látnánk a Smash Up: It’s Your Fault! névre hallgató kiegészítőben. A legjobb 32 szavazásos rendszerben mérettetik meg, hogy a 4 győztes frakció kerüljön be végül a dobozkába. Ha a végeredmény nem tetszene? Hát, az a mi hibánk lesz.

SmashUpBGB

A Telltale tovább nyújtózkodik

A The Walking Dead, a Fables, a Game of Thrones és a Borderlands kalandjátékokért felelős Telltale Games a blogján számolt be róla a napokban, hogy megállapodást kötöttek a Marvel Entertainmenttel. A rövid bejelentés szerint egy, a Marvel univerzumában játszódó dinamikus kalandjátékot készítenek, ami majd valamikor 2017-ben jelenik meg, és követi a tőlük eddig megszokott játékstílust és minőséget. Nosza, lehet találgatni, vajon kik lesznek a főszereplők!

Marveltelltale

Régi játékhoz új reklám

A Final Fantasy-sorozatot senkinek nem kell bemutatni, főképp, hogy a JRPG-ősatya korábbi részei handheld cuccokra rendre napvilágot láttak az utóbbi években. A ráncfelvarráson átesett negyedik rész folytatása, a The After Years egy ideje kint van iOS-en és Androidon, ám május 12-én már PC-n is játszható lesz, Steamen keresztül. Ehhez rittyentett a Visual Works egy tipikusan FF-es előzetest, amit alább meg is tekinthettek.

Tywin Lannister és a Witcher

A hamarosan érkező The Witcher 3 újabb promóvideót kapott, ami ezúttal nem az in-game vagy a cinematic trailerek népes családját gyarapítja, hanem a játékban a császárnak hangját kölcsönző Charles Dance-t láthatjuk és hallhatjuk, amint éppen felmond pár mondatot, illetve megosztja velünk gondolatait a videojátékok jelenlegi állásáról. Ha a Witcher végképp hidegen hagy, akkor is érdemes megnézni, már csak Mr. Dance miatt is.

Reynolds kapitány megmondja a tutit

Örömteli hír, hogy a nagy erőkkel készülő Firefly Online-hoz majdnem összeállt az eredeti szereplőgárda - sajnos a Zoet alakító Gina Torres-t nem találjuk köztük. A brigádhoz csatlakozott az Adelai Niskat megformáló Michael Fairman és Kelly Hu is, aki egy Whisper Lo Pan nevű karaktert kelt majd életre hangjával. A felvételekről videók is készültek, amiket teljes összességében a játékhoz készült Cortex nevű applikáción belül tudtok megnézni. Egy pár ízelítőül azért álljon itt.

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!