Newsflash - Játékhírek

Orvul gyilkolják a pénztárcánkat

A Games Workshop a számtalan töketlenkedése és unszimpatikus húzása ellenére néha még mindig meg tud örvendeztetni minket. Példa erre a hamarosan érkező Assassinorum: Execution Force, ami a Space Hulk és a Dreadfleet mintájára társasjáték lesz, méghozzá a deluxe fajtából. A Warhammer 40k alaptémájú Assassinorumban a játékosok hatékony kooperációján van a hangsúly, ugyanis egy Káosz Terminator Nagyurat kell eltennniük láb alól, egy rituálé kellős közepén. Természetesen mindenki a Birodalom egy-egy különleges orgyilkosával nyomul, ezek figurái teljességgel exkluzívak, ha nagyon fáj rájuk a fogad, meg kell venned a társast. A Káoszűrgárdisták már újrahasznosított darabok, de a magas minőségükön ez egy jottányit sem csorbít. A GW persze nem lenne az, ami, ha nem limitáltként árusítaná a játékot, ahogy tette azt elődeivel is. Ha van rá 100 euród, akkor érdemes mihamarabb lecsapni rá.

Egy palack rum és 38 dobókocka

A Neuroshima-vonalról elhíresült lengyel Portal Games egy jóval könnyedebb játékkal jelentkezik idén. A remek dizájnjairól ismert Ignacy Trzewiczek gondolt egyet, és a komplex engine-építés helyett egy lehengerlő kockajátékkal örvendezteti meg a gémereket. A Rattle, Battle, Grab the Loot nevű társasban kalózokként fosztogatjuk a békés kereskedőket, minél nagyobb vagyon összeharácsolása végett. A játékban nagy szerep jut 38 darab egyedi dobókockának, illetve a doboztetőnek, amibe ezeket beledobáljuk (akár egyszerre huszat is), mert nem csupán a kidobott szimbólumok számítanak majd, hanem az is, hogy a dobozban hol landolnak. Mindezt még megfejelik darabokból fejlesztgethető kalózhajókkal is. Nagy spíler ez a Trzewiczek.

RattleBattle

Unatkozó mazochistáknak ajánljuk

Otthon ülsz egyedül az éjszaka kellős közepén és unatkozol? Akkor a Night Terrors-t neked találták ki! Pár amerikai hozzáértő feltette a nagy kérdést: hol vannak a virtuális valóságot alkalmazó játékok? Válaszra sem várva nekiláttak készíteni egyet. A Night Terrors egy “kiterjesztett valóság alapú alkalmazás”, ami feltérképezi a környezeted, és a mobilod kameráján át kapott képre rápakol ezt-azt, ahogy mászkálsz a sötét lakásban. Mondjuk megnyúzott emberek szellemét, démonokat, ijesztő szempárt a sötétben és így tovább - a paraszint kimaxolásához bevetnek minden aljas trükköt, ami csak szóba jöhet. A játék célja egy kislány megmentése, ami nyilván nem fog menni a fotelben ülve, fel kell hozzá állni és elindulni. A játékhoz jelenleg pénzgyűjtési akció zajlik az Indiegogon, és az ötlet van annyira elborult, hogy 5 dollárért megérje kipróbálni. Még ha hidegen is hagy a dolog, a videót érdemes megnézni, hogy lássuk, hol tart a technológia.

Halálos iramban az asztalra

A Halálos iramban mozifilmek sem kerülhetik el sorsukat, akárhogy repesztenek vagy manővereznek, társasjáték lesz belőlük. A Game Salute igényfelmérő jelleggel indította el a játék Kickstarter-kampányát, ami egyelőre amolyan fapados üzemmódban megy, csak május 14-ig tart és még pledge-levelek sincsenek. A Fast & Furious: Full Throttle mindösszesen 29 dollárba kerül, ehhez jár egy óriási duplaoldalú játéktábla, kartonautók, kártyák és miegymás. Ha érdekel, a szabálykönyv tölthető a KS-oldalról.

FastFuriousBG

Cortana beájulna

A Microsoft úgy gondolta, ő is be akar állni a manapság járványként terjedő minitúrás bizniszbe, méghozzá nem kisebb névvel, mint a Halo. Az angol Spartan Games a Firestorm (Armada és Planetfall) és a Dystopian Wars/Legions játékaival már eleget letett az asztalra, hogy rájuk essen a választás, nosza, nem is haboztak. Idén nyáron érkezik a Halo: Fleet Battles kétszemélyes kezdődoboza, a The Fall of Reach, amiben a UNSC és a Covenant erők végzetes összecsapását játszhatjuk újra meg újra. A figurák nagyon szépek lettek, a szabályok pedig a Firestormot ismerve biztosan nem okoznak majd csalódást. Sajnos 80 fontos árával nem pénztárca barát, de vigasztaljon a gondolat, hogy a szett alaposan meg van tömve minden wargamer jósággal.

HaloReach01

HaloReach02

HaloReach03

HaloReach04

Asztalra vissza, bébi!

Figurás dömpingünk, ami a nemrégiben megrendezett Salute játékkiállításnak köszönhető, folytatódik, méghozzá a közelgő Terminator: Genisys minis változatával. Mert hogy ilyen is lesz, méghozzá már most nyáron. Az ex-Games Workshopos nagyágyú, Alessio Cavatore által írt játékban az endoskeletonok esnek egymásnak az emberekkel, hogy taktikus haddelhaddban döntsék el, ki a nagyobb jani. A kezdőkészlet nem kényeztet úgy el, mint a fentebbi Halo, de azért ne keseredjünk el, valószínűleg nem kevés kiegészítő érkezik majd hozzá.

Terminator02

Terminator03

Terminator01

Ultron előtt

Az Ultron kora előtt futott be a Netmarble alkotása, a Marvel Future Fight, amiben a Marvel szuperhősök egész sorából válogatva állíthatjuk össze a nekünk szimpatikus hármast, hogy velük végigdarálva az ellenfelektől nyüzsgő pályákat, fejlesztgessük hőseinket. Nagy agytornát ne várjatok tőle, de időkitöltésnek éppenséggel elmegy, főleg így a közelgő Avengers 2 előtt.

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!