Newsflash - Játékhírek

A nagytesó is tévedhet

És téved is. Történt ugyanis, hogy a héten eltűnt a Google Play kínálatából a tavalyi év bombasiker játéka, a Threes!, mivel az indoklás szerint a keresőkifejezései között szerepel a 2048 szó (vagy szám…). A pofátlanság az egészben az, hogy létezik egy 2048 című játék, ami  a szóban forgó Threes! klónja, és hát a Threes! egyik vonása, hogy számok ügyes térbeli kombinálásával minél nagyobb számot hozzunk létre, köztük a 2048-at is. Eleve a klón innen kapta a nevét, és most jól bekavart a nagyfaternak. Mondjuk az is röhej, hogy még csak most, hiszen egyik sem mai csirke. A vihar a biliben végül hamar lezárult, a Threes! újra fenn van a Playen és tölthető.

Threes01

A beharangozó beharangozása

Hát így van, be kell reklámozni azt is, hogy rövidesen be fogunk reklámozni valamit, ami majd bereklámoz még valamit… A lényeg, hogy május 12-én minden Assassin’s Creed rajongó állítsa ügyeletes monitoráló droidját a net setít sarkaira, mert az egyelőre Victory - de a pletykák szerint Syndicate - munkacímen létező következő nagy Assassin’s Creed (ami az ipari forradalom Londonjában játszódik majd, főszereplője pedig egy Jakob Frye nevű asszaszin) aznap kerül bejelentésre, bizonyára valami faja videóval. Addig csak pár napot kell aludni, ezt már kibírjuk.

Misztérium a ködből

Ha még emlékszel a MYST nevű kalandjáték sorozatra, akkor bizonyára te is vén vagy, mint az országút, vagy megszállott nosztalgiabúvár. Az egyik legjobban sikerült kalandjáték egyben a legnehezebbek táborát is gyarapította, ellenben emlékezetes élményt garantált. Egy szigeten kellett benne mászkálni, ahonnan rejtélyes módon eltűnt mindenki, és agyafúrt gépezetek segítségével tudtuk kideríteni, mi történhetett. Ebből készítene állítólag sorozatot a Hulu, és a játék atmoszféráját ismerve ezt csak elrontani lehet, de bízzunk benne, hogy nem így lesz.

Myst01

Egy fél élettel több

Az eddig modként létező Black Mesa, ami a Half-Life első részének Source-motorra finomhangolt, feltupírozott verziója, felkerült a Steamre korai hozzáférés keretén belül, 20 euróért bárki lecsaphat rá. Hogy ez mennyire éri meg, mindenki döntse el maga, mindenesetre jó régen volt, hogy utoljára bekockultunk a HL1 elé, pláne nem ilyen külsővel. A játék elérhető innen, ötletes előzetese pedig alant látható.

Cyberpunks not dead

Mind témájában, mind prezentálásában kellemes meglepetéssel szolgált az egyszerűen csak Dex névre keresztelt 2D-s, oldalnézetes indie játék: RPG-elemekkel megtűzdelt játékmenete és retropixel grafikája komoly sztorit és kellemes szórakozást ígér egy disztópikus cyberpunk-világban, ahol szingularitásra törő Mesterséges Intelligenciák, pénzéhes megatársaságok, kiberpszichók, hekkerek, augmentáció várják a játékost, illetve minden, ami kiber és punk is. Igen, ez egy mondat volt. Videó:

Ezt nem lehet megunni

Gőzerővel dübörög a The Witcher 3 reklámkampánya, hétről-hétre egy újabb oldalát tárják fel előttünk, miért is kellett volna már régesrégen kicsengetni az előrendelési díjat. Aki eddig sikeresen letette a mentődobásait, az tegyen egy próbát, és kukkantsa meg a kifejezetten a brutalitásra és gore-ra kihegyezett újabb trélert - nem hinném, hogy megbánja, jöhet az újabb mentő. Többek között feltűnik benne az a bizonyos monszta a háttérképről, illetve Ciri és egyedülálló harcmodora. Erre tessék:

Eljátszadoznál Batgirlel?

Megteheted. A júniusban debütáló Batman: Arkham Knight egyik külön előzményfejezetében Barbara Gordont irányíthatjuk majd, és mivel a játékban már Orákulumként van jelen, valószínűleg átélhetjük a traumát, ami tolószékbe kényszerítette őt. További érdekesség, hogy a Rocksteady fellebbentette a fátylat a szinkronszínészekről: Batmant továbbra is Kevin Conroy kelti életre, Gordon felügyelőt a Breaking Bades és Better Call Saulos Jonathan Banks, Madárijesztőt a Fringe-ből és a Sleepy Hollowból John Noble, Orákulumot pedig Ashley Greene az Alkonyatból. De hadd beszéljenek ők is.

Főszerepben a “Drizzit”

A Dungeons & Dragons legújabb, ötödik kiadását az Elfeledett Birodalmak főcelebjével, a renegát és melegszívű Drizzt Do’Urdennel kívánja tovább népszerűsíteni a Wizards of the Coast. A Rage of Demons című kampány sikere érdekében minden fronton fullos letámadást terveznek, kapaszkodjatok. Először is, a Neverwinter MMO-hoz jön egy Underdark című kiegészítő, majd az ősszel megjelenő Sword Coast Legendsben is kiélhetjük démonirtási vágyainkat. A szerepjátékhoz egy Out of the Abyss című kalandmodul lát napvilágot, amiben Mélysötétbe alászállva igyekszünk meghiúsítani a nagyfőnök démonkák terveit. És hogy Drizzt szemszögéből is megismerjük az eseményeket, nem maradhat el a regény sem, a szeptemberben érkező Archmage, maga Salvatore tollából. Jó idők járnak most a D&D-sekre.

RageofDemons01

Második kiadás, jelszavaink valának

A már 12 éve a legjobb kártyás játékok halmazát gyarapító Game of Thrones The Card Game - ami előbb CCG, majd LCG lett - idén megfiatalodik, ledobja megkérgesedett évgyűrűit és frissen, üdén néz szembe a gyilkos intrikákkal, jelentette be a Fantasy Flight Games. A játék motorját képező mechanikák azóta más Living Card game-ekben is felütötték fejüket, és ahogy az már lenni szokott, nem átallottak fejlődni. Úgyhogy nincs mese, a Trónok harca kártyának mennie kell, egy nagyszobát megtöltő kiadott kártyamennyiség után is. Kit érdekel, jöhet a következő szoba, meg a tréler.

Steampunk hajók a zűrben

Láttunk már pár próbálkozást arra, hogy tengeri - vagy annak beállított űrbéli - csatákat modellezzenek le tabletop wargame keretein belül (két jó példa a Battlefleet Gothic és a Firestorm Armada). A Clockwork Armada ugyanerre tesz kísérletet, ám a környezet ezúttal steampunkos: lapos bolygók felett cirkáló repülő hadihajók ontják egymásra a tüzet, plazmát, lézert, gőzt, gumicsirkét, akármit ebben az impresszív taktikai játékban. A hajómodellek rendkívül pofásak, és ha tetszik, illetve szeretnéd, hogy további figurák is kijöjjenek az alapszetthez, támogasd a játékot a Kickstarteren.

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!