Newsflash - Játékhírek

Sigmar előtt…

Az egyik leghangulatosabb fantasy-világ pusztulása és reinkarnálódása (ld. lentebb) megtörtént. De senki se féljen, a Warhammer Öreg Világán ettől függetlenül bárki kalandozhat még, akár a Turbo Tape Games készülő stratégiai játékában, a Warhammer: Arcane Magicben. A játékban a Warhammer Fantasy híres varázslóival törhetünk borsot a létezést elnyelő Káosz és mindenféle fattya orra alá. Az elsősorban iOS-t megcélzó applikáció megjelenéséről egyelőre semmi hír, az azonban biztató, hogy a napokban kijött hozzá egy nagyrészt játékmenetet prezentáló előzetes.

...és Sigmar után

Meghalt a király, éljen a király! Még ha valamennyire ugyanarról a királyról is van szó (ami ráadásul már régóta nem is az). Vagyis: a Games Workshop megjelentette a Warhammer Fantasy Battles kilencedik kiadását, ami egyben a termékvonal megújítása is (többek szerint inkább a sírja). Az Age of Sigmar névre keresztelt miniatúrás játék leegyszerűsített és néhol szemöldökráncoló változtatásokat eszközölt a lejtmenetben lévő WHFB-n, kisgyerekek számára is érthetővé téve a csatározást (ebből mindenki nyugodtan levonhatja a konzekvenciát). Puding próbája az evés, szokták mondani, a szabályokért erre kattintsatok. Mindenesetre a figurák überállatbrutálisan királyak, ahogy azt a lenti videó szépen be is mutatja.

Titáni bejelentés

Az amerikai Cryptozoic Entertainment (ami sorozatokból és filmekből készít fulladásig játékokat, többnyire TCG-ket) és a francia Don’t Panic Games közösen készítenek majd társasokat és egyéb játékokat a népszerű Attack on Titan manga- és animesorozat alapján. Az első installáció jövőre érkezik, tervezői pedig nem kisebb nevek, mint Antoine Bauza (7 Csoda, Ghost Stories) és Ludovic Maublanc (Dice Town, Cyclades, Cash$Guns). A társas érdekességeként a vertikális felépítésű játékteret emelték ki, ez magát a titánt reprezentálja majd, amit az egyik játékos irányít, miközben a többiek igyekeznek megmászni és legyőzni őt.

attack_on_titan

Kiosztották az idei Spiel des Jahres díjakat

Ezen is túl vagyunk. Idén nem okozott nagy meglepetést a zsűri, amikor az Év Játéka díjat a nagyszerű Colt Expressnek ítélte oda. Gémer kategóriában a Broom Service nyert, míg a legjobb gyermekjáték idén a Spinderella lett. A Colt Express nemrégiben jelent meg magyar nyelven, módfelett szórakoztató játék, érdemes egy próbát tenni vele.

SdJ01

A háború igazi királyai

Talán nem véletlen, hogy az Age of Sigmar boltokba érkezése után egy héttel a Mantic Games (aminek feje a Games Workshopból kivált Alessio Cavatore) megjelentette a Kings of War második kiadását. A kimondatlanul a Warhammer Fantasy Battles riválisaként egyszerűsített, érthető, mégis komoly szabályokkal rukkolt elő, köszönhetően a kimerítő nyilvános tesztelésnek. Nem lepődnék meg, ha sokan átnyergelnének az AoS-ről a KoW-ra. Az ingyenes szabályokért erre tessék.

Kings-of-War

Zombi-noir az új módi

Halmazati büntetés következik: a Call of Duty-sorozat harmadik Black Ops része új zombis játékmóddal erősít be, ez lesz a Shadows of Evil. Szerencsére nem egy szimpla moddal szúrják majd ki a szemünket idén novemberben, a Shadows of Evil a hangulattal és a szinkronszínészekkel próbál nagyot szólni. Az egész zombilövöldét fogták, és bedobták a negyvenes évek noir miliőjébe, hogy a gengszterek és a füstös jazz adja az alapot a henteléshez. A játékosok négy karakter közül választhatnak: a Bűvész (Jeff Goldblum), a Kopó (Neal McDonough), a Femme Fatale (Heather Graham) és a Bunyós (Ron Perlman). Ők négyen erednek a Robert Picardo által életre keltett Shadow Man nyomába, aki ördögi praktikái révén mindenféle förtelemmel árasztja el a várost. A tréler magáért beszél.

Imáink meghallgattak

Nem kétséges, hiszen új, hivatalos Baldur’s Gate kiegészítő fortyog a Beamdog üstjeiben, és más nem kell sok hozzá, hogy tálalhassák. A Siege of Dragonspear futtatásához az Enhanced Editionre van szükség, előbb PC-re jön, aztán iOS-re és Androidra is. A készítők egy 25 órás fejezettel bővítik ki a sagat, ami a két rész közé ékelődik be, továbbá új játékmód teszi lehetővé, hogy elhalálozás nélkül élvezhessük a történetet. Beépítésre kerül még a cross-platform multiplayer, de be is fogom, jöjjön a tréler:

Felejtsd el Michael Bayt, ez a Transformers a tuti

Baromi látványos előzetessel rukkolt elő a Comic-Conon a Platinum Games. Az eredeti animációs sorozatot megidéző játékuk, a Transformers: Devastation külcsínét és hangulatát tekintve visszarepíti majd játékosait a Bay előtti időkbe, arra nem lesz panasz, szemkápráztató a maga módján. Hogy a játékmenet kimerül-e az agyatlan csihipuhiban, az év vége felé kiderül.

A Heroes nem csak a tévében születik újjá

A szeptemberben startoló Heroes Reborn, az évekkel ezelőtti Heroes sorozat folytatása, mobilon, konzolon és PC-n is tiszteletét teszi. A hírek szerint egyből két játékkal kapcsolódunk majd be a széria eseményeibe, kibővítve így az élményt némi interakcióval. A mobilos verzió az Enigma nevet kapta, és a puzzle-kaland műfajt gyarapítja, míg a konzolos-pécés címe Gemini, és Cassandra nevű főszereplőjével a szuperképessége és a múltja után fogunk nyomozni.

heroes-reborn

Új The Walking Dead játék - nem, még nem unjuk

The Walking Dead az egész világ, és zombi benne minden férfi és nő - még akkor is, ha csupán pár pixelből állnak. A Team 17 és a Skybound Entertainment közös erővel dolgoznak a The Escapists zombis spin-offján, ami sokak örömére (vagy bánatára?) a TWD-képregény történetét dolgozza fel. Ricket irányítva a saját és a csapatunk túlélésének biztosítása a cél, akármilyen eszközökkel, ugyanis különböző halálos helyzetekből kell kimenekülnünk a játék pályáin. Megjelenés még az idén, PC-re és Xbox One-ra.

Bővül a Bat-család

Hamarosan befut a Batman: Arkham Knight várva-várt DLC-je, amiben a játékszéria történetében első alkalommal irányíthatjuk Batgirlt. A sztori az Arkham Asylum eseményei előtt játszódik: Joker megint rosszalkodik, elrabolja Jim Gordont, és jól kivégezi, ha netán szeme elé kerülne Batman - hát urambocsá, ő már csak ilyen, nézzük el neki. Úgyhogy Barbara és Robin feladata lesz apuci kiszabadítása. Új terület, látványos bunyók, mi kellhet még? Ja, hogy el is induljon a játék?

Ébredezik az Erő

A Jedi visszatér és Az ébredő Erő között játszódó Star Wars: Uprisingból végre kaptunk gameplay videót. A Kabam által fejlesztett játék a handheld-platformot célozza meg, és ha minden jól megy, idén szeptemberben minden iOS és Android-tulaj neki is eshet. Az Uprising a Diablo-vonalat erősítő akció-RPG lesz, testre szabható karakterrel, multiplayerrel, ahogy kell. A grafika egyelőre a szerénységi skála alsó felét is csak létrával éri el, de a videó bizonysága szerint csak alfa állapotú, úgyhogy temetni még nem ér.

Bölcsőd lészen

Négy évnyi bölcsi után júliusban megismerkedhetünk a Flying Cafe for Semianimals nevű ukrán indie-fejlesztő hangulatvarázst használó játékával, a Cradle-lel. A cucc egyedi atmoszféráját remekül prezentálja a héten kiadott tréler, csupán a játékmenet nem derül ki belőle, de azt meg a kettőspont után megtudhatjátok: felfedezünk, rejtélyeket és fejtörőket oldunk meg, közben pedig hagyjuk, hogy magával ragadjon az audiovizuális élmény. A sztori szerint Mongóliában térünk magunkhoz, egy jurtában, amin egy mutatós androidlánykával osztozunk. Körös-körül senki emberfia, csak a pusztaság és a cyber-steampunkos kinézetű romok, amik ki tudja milyen titkot rejtenek.

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!