Newsflash - Játékhírek

Mesés tájak

Anno, amikor a '90-es években még nagy szám volt lapozgatós könyvekkel tölteni az időt, a Fabled Lands című játékkönyv-sorozat angol nyelvterületen elég szép elismertségnek örvendett. A titka talán abban leledzett (Jamie Thompson, Dave Morris és Russ Nicholson neve mellett), hogy a sandbox-stílus előfutáraként nem egy konkrét küldetést kellett abszolválni benne, hanem bátran bolyonghattunk a külön kötetek jelentette földrajzi területek között. A 12 részesre tervezett világépítés sajnos a zsáner kifulladása miatt végül csak hat könyvig jutott, ám fent nevezett úriemberek - akik többek között a napokban kickstarterelt The Frankenstein Warsért is felelősek - úgy gondolták, közösségi erővel felélesztenék a Fabled Lands még eddig ismeretlen tájait. Így történt, hogy a célként meghatározott 5000 eurós summát alig 45 perc alatt összedobták nekik a rajongók! Ha érdekel valamennyire a projekt (valódi könyvről van szó!), és van is rá 35 euród, akkor itt fizethetsz be rá (a videót csak saját felelősségre indíts el!).

Ha ezt Tolkien látná

Az egyébként is impozáns War of the Ring nevű társasjáték (amiben az egész Gyűrűk Urát végigjátszhatjuk) jövőre, az ötödik évfordulójára, illetve A Király visszatér 60. születésnapjára egy limitált, erősen feltupírozott kiadással örvendezteti meg a boardgame-geekeket. A játékban található 205 figurát kézzel festik majd, a tábla tartósabb és nagyobb lesz (pedig így is óriási!), stratégiai útmutatót mellékelnek hozzá, és minden javított szabályt és FAQ-ot beemelnek (vagyis újraszövegezik a kártyákat). Ez mind öröm és boldogság, de mennyibe fog ez kerülni? Tessék megkapaszkodni: 369 dollárba. Köszönjük, még időben szóltak, lehet gyűjtögetni (nem).

WaroftheRingA01

Támadnak a “Tililindzsák”

Gyerekként csak így hívtam a Teknőcöket, akikért akkoriban nagyon megőrültem (gondolom, nem egyedüliként). Habár óriási népszerűségük már a múlté, de azért még mindig lehet rájuk építeni, ezért az IDW Games a képregények alapján társasjátékot hegeszt Teenage Mutant Ninja Turtles: Shadows of the Past címmel. Tervezője nem kisebb név, mint az újkori Arkham Horror szülőatyja, Kevin Wilson. Elmondása alapján egy sztori-vezérelt játékot szeretne kiadni a kezéből, ami visszaadja a Teknőc-történetek hangulatát és karaktereit. Jövő tavasszal kiderül, sikerült-e (mindenesetre Kevin Eastman részvétele már megnyugtató).

TMNT01

Tűzoltó leszel, s katona, nidákat pusztító mariska

A nagyszerű Warhammer Questet készítő Rodeo Games váltott: nem, nem stílust, hanem zsánert. Fogta magát, és a jól bevált receptet átültette Warhammer 40K-ra, ebből született meg a héten az App Store-ba feltöltött Deathwatch: Tyranid Invasion. A felülnézetes, körökre osztott taktikai játékban különböző Űrgárdistákkal kell megálljt parancsolni a rosszalkodós Tiranidáknak. A génorzók és egyéb förtelmek mészárlásával töltött mókás perceket 40 különböző Mariska kilockolása és 200 fegyó begyűjtése dobja fel, a 40 szóló küldetésről és az online multiplayer módról nem is beszélve. Apró szépséghibája van csak a játéknak: iPad 4-es vagy iPhone 5-ös kell hozzá minimum egy 8.0-ás iOS-szel.

Vidd magaddal a háborúdat a buszra

Mármint a This War of Mine-t, ugyanis a héten fellőtték a hiperhangulatos játék androidos tabletekre és iPadekre írt verzióját. A háborút a túlélni szándékozó civilek szemszögéből bemutató program tavaly számos elismerést bezsebelt PC-n, így most az is megismerheti, mi fán terem az emberiesség, aki csak tableten játszik (a mobil port még várat magára). A progi a megjelenés kapcsán egyelőre 10 dolláros akciós áron kapható, és elég nagy méretű jószágról van szó, de akinek bírja a vasa, az bátran tegyen vele egy próbát.

Hekk vagy nem hekk

Érdekes projektnek ígérkezik a Hacknet című játék, amiben a valódi hackerekhez hasonlóan kell feltörnünk hálózatokat. Természetesen nem az a célja, hogy kinevelje a következő cracker nemzedéket, de története - ami szerint Bit, a legendás hacker rejtélyes halála után nyomozunk - reflektál a valós IT-problémákra, a vállalati biztonsági ügyekre és egyéb nyalánkságokra. Ráadásul a megjelenését augusztusra tűzte ki készítője, úgyhogy nem is kell sokat aludni, hogy belevessük magunkat a net sötét bugyraiba.

Ilyen nincs, és mégis van

A hollandok nem szaroznak. A Vogelsap nevű csapat egy elég egyedi koncepció megvalósításán ügyködik (aztán, hogy csak marketingfogás-e, majd kiderül). The Flock című multiplayer horrorjátékuk lényege, hogy ha az adott populáció összes egyede elpusztul, nem lehet megvenni többé a játékot, sőt, egy eposzi finálét követően a szervereket is lezárják. WTF, mondaná erre a jóhiszemű gémer. A The Flock az alábbi videó alapján egészen hangulatosnak tűnik, szörnyekkel mászkál mindenki az indusztriálhevi környezetben, míg markába nem kaparintja a fényt adó artifactot, attól kezdve ugyanis hordozóként egy cél elérése a feladata. A többiek persze vadásznak rá, egyedüli fegyvere pedig kézi fényszórója lesz. Figyelemfelkeltésnek nagyszerű, várjuk ki a végét - ritka az olyan online játék aminek van is vége...

Ekkora mártírt

A Facebook-oldalunkon már megénekeltük, de nem maradhat ki a heti játékhír-esőből: a magyar NeocoreGames (tőlük kaptuk a remek Van Helsing-gémeket) egy Warhammer 40.000 játékon dolgozik, ami a szentségben a Warhammer 40.000: Inquisitor - Martyr nevet kapta (az Inquisitor a figurás játékok egy nagyobb méretarányú, kicsit RPG-sebb oldalhajtása volt, a GW természetesen ezt is érdemtelenül küldte a vágóhídra, számos más, nagyszerű játékával egyetemben - alapja az Ian Watson által írt negyvenká-biblia). A Martyr egy akció-RPG lesz, amiben, minő meglepetés, az Inkvizíció ügynökeként teszünk-veszünk, míg ki nem pörgetjük a sztorit, ám utána meg vár minket a hatalmas sandbox-világ. Egyelőre konkrétabbat nem tudni, az előzetes is inkább a hangulatra alapoz, de azért mindenképpen másztszí-kategória.

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!