Newsflash - Játékhírek

Taktikázz tableten

Méretes páncélba bújt űrkommandósok szűk folyosókon idegen, ellenséges létformákat gyaknak körökre osztott rendszerben, ahol a kockadobás dönt életről és halálról. Csak nem a Space Hulk? Éppenséggel lehetne, de ez a Legions of Steel. Egy kutya, mondaná a laikus, ám most bárki próbát tehet vele, ugyanis a Legions of Steel digitális változata megjelent iPadre, Androidra pedig hamarosan érkezik. A Slitherine Software szerint bőségesen megtömték tartalommal, és még multiplayer is van benne. A körökre osztott harcok kedvelői örülhetnek. A trélert csak óvatosan fogyasszátok.

A Nagy Viadal

Fullos kiegészítőt kap augusztusban a Hearthstone, The Grand Tournament címmel. A Hero Powerre kihegyezett expanzió 132 új kártyát ad az egyre impresszívebb repertoárhoz, és egy új keyworddel bővíti a kombólehetőségeket. Az Inspire akkor kapcsol be, amikor a hősünk használja az erejét, amivel különböző finomságokat és további bónuszokat érhetünk el. A The Grand Tournamenthez természetes dukál egy új board is, ami a fesztiválhangulatért felel majd, ezt az egész pakkot pedig 50 dollárért szólíthatjuk magunkhoz. A dilis trélerért katt alant.

Fallout gyűjtők figyelmébe

Ha már megvan mind, vagy ha még egyik sem, egy ilyen ajánlatnak nehéz ellenállni. A Bethesda exkluzív gyűjtői kiadással töri az utat a Fallout 4 előtt, amit kizárólag PC-re szánnak. A takaros bombában nem csak az eddigi Fallout játékok lapulnak mindenestül (1, 2, 3, Tactics, New Vegas), de a novemberben debütáló negyedik résznek is előre megágyaztak benne. Európában október másodikán jelenik meg, így 50 euróért lesz egy hónapunk, hogy kipörgessük az előzményeket (ugyan, mi az).

FalloutBombshell

Korán támadnak a macik

Ilyen is ritkán esik meg, hogy a bejelentett dátumhoz képest korábban jelenjen meg egy játék (kicsit hibásan, tegyük hozzá). A Five Night at Freddy’s 4, alkotója, Scott Cawthon szerint készen van, úgyhogy minek is várt volna vele augusztus 8-ig, inkább felrakta a Steamre, az iTunes-ra és a Google Play-re. Nyolc dolcsi leszurkolásáért cserébe ezúttal nem biztonsági őrként próbáljuk megfékezni a mechanikus mackók hullámát, hanem egy gyerkőc bőrébe bújva igyekszünk majd a sötét házban zseblámpával túlélni.

Atyáink vétkeiért…

...jutalmul itt a Gabriel Knight sorozat első részének felújított változata iOS-re és Androidra! A Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th Anniversary Edition névre keresztelt játék a 93-as Sierra klasszikus modernizált verziója, ami 3D-s grafikával, újravett zenével és plusz tartalmakkal csábítja a kalandjátékok szerelmeseit - bár egyelőre csak tabletekre. A tavalyi PC-s kiadás még 20 dollárt kóstált, a handheld kisöcsi viszont ingyen leszedhető. Igen ám, csakhogy az IAP olyan cseles, ahogy haladunk előre a sztoriban, úgy kell kinyitnunk a pénztárcánkat. A játék kábé 7 dollárra vágja meg játékosát, mire az a rejtélyek végére ér, úgyhogy ezt jobb észben tartani.

Bolyongj végtelenül

A No Man’s Sky fejlesztői újabb videóval örvendeztettek meg minket, amiben a hangsúlyt a játék közben véletlenszerűen generált bolygókra helyezték (képzelj el egy Diablot, csak dungeon helyett bolygókkal). Bepattansz az X-Wingedbe, vagyis űrhajódba és egyik felfedezetlen égitestről a másikra szálldoshatsz. Persze sosem tudhatod mi vár rád, de ez adja a dolog szépségét. Az alábbi hangulatos tréler ebbe ad egy kis betekintést.

Nem csak egy újabb nyomozós játék

Megjelent Steamen a Blues and Bullets első része, amit a Telltale-játékokhoz hasonlóan epizodikus formában ad ki az A Crowd of Monsters csapata. A történetmesélős zsáner eme friss darabja egy hamisítatlan noir detektív sztorit regél el, amiben a főszereplő maga Eliott Ness, az Érinthetetlenek vezetője, és 20 évvel Al Capone rács mögé dugása után vehetjük kézbe az irányítását. Eltűnt gyermekek után fogunk szaglászni, méghozzá a Sin City fekete-fehér+vörös színvilágától övezve, vagyis adott a hamisítatlan hangulat a nyomozáshoz, a bunyókhoz és a lövöldözéshez, mindezt 5 epizódon át.

 

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!