Newsflash - Játékhírek

Batman’s Creed

A GamesCom zsákjából új gameplay-videó pottyant az ölünkbe az Assassin’s Creed Syndicate-ből. Ezúttal Jacob húgát, Evie-t követhetjük figyelemmel, amint Batmant megszégyenítően hálóhintázik a Tower falai közt. Szép és érdekes, ahogy azt egy AC-címtől megszoktuk, csak a kaméleon skill kicsit szíven üti az egyszeri gémert, amikor a játékot prezentáló fejlesztő egyszer csak fapofával bejelenti, hogy most már ilyet is tudunk. Ám legyen.

Mars a Marsra!

Trélere alapján rendkívül ígéretesnek tűnik a The Technomancer, legalábbis ami a világot és a hangulatot illeti. A Spiders csapata többször is próbálkozott már az akció-RPG műfajával (Bound by Flame, Mars: War Logs), de kitűnni eddig egyikkel sem sikerült. Talán most: a The Technomancer szintén a Marson játszódik, főhőse egy technomanta, egy kütyümágus, aki még az elektromosság megzabolázásához is ért. Ha a trélerben látottakat egy kiváló sztorival valóban játszhatóvá tudják varázsolni, akkor jövőre favoritként köszönthetjük ezt a játékot.

Francia ragyogás

A francia Enigami fejlesztőgárdája a GamesCom alkalmával tárta a nagyérdemű elé Shiness: The Lightning Kingdom című játékának előzetesét. A Dragonball és még számos más anime által megihletett szerepjáték a japán RPG-k hagyományát viszi tovább, ám egyszersmind újít is rajtuk. A készítők hiper-dinamikus harcrendszert, logikai fejtörőket és csodás történetet ígérnek, amit az alábbi videóval szándékoznak alátámasztani.

A titán az új zombi

Habár idestova már 2 éve nem folytatódik az Attack on Titan című animesorozat (a manga még  megy), az utóbbi hónapokban a nemzetközi porondon is egyre több, a témát feldolgozó alkotás lát napvilágot (elég csak a mozifilmre és az élőszereplős sorozatra gondolni). Játékfronton nem voltunk eddig elkényeztetve, de hátha most megtörik a varázs: Attack on Titan játékot kalapál a Dynasty Warriorsért felelős Omega Force stúdió. Eddigi munkásságukat tekintve alkalmasnak mondhatók a nagy tett végrehajtására, az alábbi teaser trailer alapján viszont… hát, várjuk ki a végét, azt mondom.

A király visszatér

A Destiny pörög, mint a búgócsiga, így aztán nincs leállás, a korábban beígért kiegészítőhöz, a The Taken Kinghez érkezett hangulatkeltő előzetes. Az update a játék minden területét érinti, annyi az újdonság, vagy az átdolgozott feature, hogy felsorolni is sok lenne (például Peter Dinklage hangját is lecserélték), így akit izgat a dolog, az a Eurogamer oldalán (pontosan itt) egy egész helyre kis összefoglalót mazsolázhat végig, egy kívülállóknak szóló előzetessel együtt.

Őrülten jó húsz perc

Szintén a GamesComon nyerhetett betekintést az érdeklődő gémer a szeptember elsején debütáló Mad Max játékba, egészen pontosan annak 20 perces játékmenetébe. A John Fuller vezető fejlesztő által levezényelt felvételen látható, miképp pimpelhetjük fel a verdánkat, kapunk egy kis akciózást, autós harcot, bunyót, felfedezést, de nem lövöm le az összes poént, nézzétek meg a videót. Király lesz ez a Mad Max, csak vas kell majd alá, de az nagyon.

A csodálatos pók

Spider: Rite of the Shrouded Moon címmel érkezik egy egyszerre aranyosan megkapó és izgalmas játékmenettel megáldott program. A Tiger Style csapata 2009-ben jelentkezett először Spider-játékkal, a The Secret of Bryce Manorral - a Rite of the Shrouded Moon ennek a folytatása. A játék lényege, hogy egy pókocskával kell bejárnunk egy titokzatos és misztikus kúriát, és miközben belakmározunk a helyi rovarvilág aprólékaiból, a környezetet megfigyelve kell rájönnünk, milyen titok lappang ezen az elátkozott helyen. Egyelőre iOS-en, Linuxon és PC-n vághatunk neki a pókoskodásnak, de Androidra, PS4-re és Vitára is elérhető lesz.

Március fehér lesz

Augusztus 25-étől lehet tölteni a Pillars of Eternity első kiegészítőjét, a The White March - Part 1 alcímre keresztelt RPG-mókát. Így a címet elnézve valami azt súgja, nem ez lesz az egyetlen kieg, amit a klasszikus CRPG-ket feltámasztó Obsidian kiköhög majd magából, de mondom, ez csak egy megérzés, nem kell rá mérget venni. Mindenesetre a The White March megemeli a szint-limitet, új képességeket és társakat hoz be, vagyis amit egy tisztességes expanziótól csak elvárhatunk. A lényeg úgyis a sztorin lesz. Bejelentés mozgóképben:

Parkőrnek lenni jó

Ezt bizonygatja az EA is, és szemléltetőeszközként a jövőre megjelenő Mirror’s Edge második részét, a Catalystot igyekszik bevetni. A bemutatóban nagy hangsúlyt fektetnek rá, hogy még az is megértse, a játék hősnője milyen átlagos ember, átlag feletti akarattal, aki eddig egy kő alatt élt (aztán a videó baromira rácáfol erre). A hittérítő-szöveget is felülmúló marketingduma után végre belecsapnak a lecsóba, bár az erősen lerí a videóról, hogy ezt nem élőben tolják. Sebaj, a Mirror’s Edge: Catalyst alkalmas lesz a tériszony kigyógyítására.

Hogy lehet egy horrorjáték cuki?!

A Nippon Ichi (Disgaea, valaki?) most megmutatja! Yomawari című Vita-exkluzív játékukban egy apró kislányt kommandírozunk majd, aki a sötét utcákat rója eltűnt tesója és kutyusa után kutatva, és nem is sejti, milyen rémségek várnak rá. A stílusos vizualitásért a fejlesztőknek nem kellett a szomszédba menniük, már csak az a két kérdés maradt, hogy mennyire lesz idegtépő a játék, illetve mikor jut el Európába más platformon. Addig itt a japán feliratos debüt tréler.

Csillagok, chillout, Stellaris

A Paradox Development Studio a jelek szerint egyelőre hanyagolja a mongol hordák kereskedelmi tevékenységét, és egyenesen az univerzumot célozza meg. A Crusader Kings 2-höz hasonló játékmenettel, de más alapokra helyezett Stellarisban a világűr meghódítása lesz a célkitűzésünk, aminek munkaköri leírásába beletartozik a különféle idegen fajokkal való rendszeres meeting is. A fejlesztők az Europa Universalis 4-gyel már megmutatták, hogy értenek a nagyléptékű stratégiákhoz, úgyhogy minden okunk megvan a bizakodásra. A meditatív hangulatú videóért erre tessék:

Visszatér a Lángoló Légió

Úgy látszik, tetszik nekik Azeroth, mivel a World of Warcraft következő kiegészítője, a Legion, az invazív démonsereg második eljövetelével szándékozik feldobni a leghíresebb MMO-t (amire szükségük is van: egyre kevesebben kalandoznak a Warcraft világában). Számos újítást ígér a Blizzard: 110-es level cap, Artifactok, saját bajnokok, új Honor System, új terület (Broken Isles), új képességek, és egy új kaszt, a Demon Hunter. Hivatalos megjelenési dátum még nincs, de a bétára már lehet jelentkezni.

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!