Newsflash - Játékhírek

Amikor a fan-verzió üti a hivatalosat

Előfordult már, de ez alkalommal még hangsúlyosabb az eset: a műfajrengető hatású The 7th Guest című játék harmadik része már több alkalommal is elhasalt a közösségi finanszírozás szorítójában, ellenben egy félhivatalos folytatás meg simán vitte a lécet. A The 13th Dollt rajongók készítik rajongóknak, és mivel a szellemi tulajdonostól részleges licenszet kaptak, semmi nem tartja vissza őket, hogy emlékezetes kalandot varázsoljanak a képernyőnkre. Nyilván a '93-as eredetit balgaság lenne erőltetni, így azért korhű rejtélyvadászatra számítsunk. Ha támogatnál te is, még szűk két hétig megteheted itt.

Egy erős feketét, legyen szíves!

Ritka gyöngyszemnek ígérkezik a Calvino Noir című 2D-s oldalnézetes játék, ami augusztus 27-én teszi tiszteletét iOS-en, Steamen és PS4-en. Az alapvetően noir beütésű cucc a 30-as évek európai alvilágába taszítja a játékost, aki a peremre sodródott, sötét alakokból álló csapatával különböző heisteket fog végrehajtani, hogy kirángassa a mocsokból, amit még ki lehet. Az első látásra a This War of Mine-ra emlékeztető látványvilágú Calvino Noirban nekünk kell kitervelni a rablásokat, majd végrehajtani azt bandánkkal. Ebben segít majd az időváltó mechanizmus, amivel egy adott pillanatot több szemszögből is lejátszhatunk, például amikor fontos a csapattagok közti kooperáció, és nem szívesen adnánk át a botnak a többi karit. Vigyázat, a bemutató tréler kedvet hozhat a játékhoz!

Kell az erősítés

Gondolták a Neverwinter fejlesztői, és a sorban következő hetedik kiegészítőbe beleadtak apait-anyait. Az augusztus 11-én debütált Strongholds lehetővé teszi, hogy a guildek saját főhadiszállást építsenek maguknak, és azt egy MOBA-szerű össznépi haddelhadd keretén belül jól le is amortizálják. Az építkezéshez nyersanyagokat kell gyűjteni, majd küldetések teljesítésével még fejleszteni is lehet a céhközpontot, ami új fejlesztési opciókat és céhképességeket ad. Röviden, újfajta élménnyel csábítják a játékosokat. Dicsérendő.

Majd szeptemberben gyurmázol

Sajnos kellemetlen a hír, de igaz. A nagy kickstarteres csinnadrattával létrejött Armikrogra még várni kell, mert a Pencil Test Studios nemrég jelentette be, hogy bizony akad még tennivaló a játék háza táján, és nehogymá’ félkész gámát toljanak a támogatóik orra alá, ezért pár hetet még elszöszölnének vele. Egészen pontosan szeptember 8-ig kell még várnunk a Neverhood kvázi-folytatására, de ha már eddig kibírtuk, akkor ez a pár nap meg sem kottyanhat.

Armikrog01

Tapizd a vasam!

Az utóbbi időben minden hónapra jutott egy Warhammer 40.000 játék, sajnos elég széles minőségi szórást felmutatva, de a nagy számok törvénye alapján egyszer csak kapunk egy felejthetetlen darabot. Nem vészmadárkodásból, de a Pixel Toys egyelőre csak handheld cuccokra írt negyvenkás játéka, a Freeblade így első látásra nem tűnik panteon-pozitívnak. Pedig egy Warjack Imperial Knight vasbőrébe bújni extrémjó mókának ígérkezik, a megvalósítás is szebb, mint eddig bármelyik próbálkozás, csak hát valószínűleg kimerül majd az egész egy őrült kijelző tapizásban. Ne így legyen! A tréler is bizakodásra ad okot, lesz itt minden, ami a csövön kifér.

Zombiaratás

Adrenalinpumpáló előzetessel csábít zombivadászatra a Techland, ugyanis egy különálló kiegészítő lapul a sufniban az idei év meglepetés befutójához, a Dying Lighthoz, mégpedig The Following címmel. Az eleinte DLC-ként beharangozott expanzió egy új területen játszódik, ami nagyobb lesz, mint az eddigiek. Természetesen új fegyverek, képességek és küldetések is járnak a The Followinghoz, ám ha ez még nem lenne elég, a zombikat most már zúzhatjuk járművekkel is, amelyeket szintén lehet fejleszteni. A tréler szerintem mindent elmond, szavak nélkül is, íme.

És akkor ezzel a végével jól odasuhintasz

A Kingdom Come: Deliverance című játékon ügyködő cseh srácok vették a fáradságot, és fellebbentették a fátylat a játékuk fő csapásirányát képező realisztikus kardpárbajok szimulálásáról. Pár percben elregélik, mennyi meló és kitartás kellett hozzá, hogy egy vállalható játékot adjanak ki a kezükből. Habár a megjelenés még jócskán odébb van, az már látható a videóból, mennyi mindenre odafigyeltek, hogy valóban minőségi cucc kerüljön majd elénk. Elhivatottságnak nincsenek híján, az tuti.

Daryl és a haverok

A Next Games végre mozgóképes anyagot adott ki a hamarosan megjelenő The Walking Dead: No Man’s Landből. A túlélésre és a morális döntésekre kihegyezett játék igyekszik visszaadni a sorozat minden báját, természetesen az adott keretek között, mivel a No Man’s Land a handheld kategóriában kíván aratni. Habár a hírek szerint egyelőre csak iOS-re lesz elérhető, idővel minden bizonnyal más platformokra is portolják majd. A tréler sokat nem árul el, de egész kellemesnek tűnik - vagy csak a TWD főcímzenéje miatt?

Isten hozott a családban!

Ahogy sejteni lehetett, beindult a Mafia 3 marketingdarálója. A héten a 2K Games két videóval örvendeztette meg a leendő gengsztereket, mindkettőben a játék hátterébe kukkantva be másfél perc erejéig. Az elsőben magáról a városról, New Orleansról, a korszakról, annak eseményeiről és a zenéről esik szó némi ingame jelenettel megspékelve, míg a második a főszereplő Lincoln Clay “családját”, vagyis hadnagyait mutatja be érintőlegesen. A lényeg, hogy elkezdett szivárogni az infó, csak így tovább!

Rókamóka

Most nem a szombat hajnali élvezetekre szeretnénk megfáradt alcímünkkel utalni, hanem egy choose your adventure típusú - de korántsem ennyiben kimerülő - kalandjátékra. Az erősen manga beütésű Stories: The Hidden Path című akció-RPG nagy hangsúlyt fektet a játékos által hozott döntések következményeire, illetve annak játékmenetben való megjelenítésére. A látványra biza nem lesz panasz, a sztorit meg csak nem rontják el egy kifejezetten Stories című anyag esetében, blama lenne, ha mégis. Az előzetes mindenesetre étvágygerjesztőre sikerült, viszont ha nincs PS4-ed, inkább ne fájdítsd vele a szíved. Mondjuk ez a tréler még korántsem akkora nagyágyú, lesz itt még ebből jobb is.

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!