Newsflash - Játékhírek

Ugrabugra-abrakadabra harmadszorra már 3D-ben

A Trine első és második része roppant kellemes meglepetésnek számított anno, a fifikás játékmenet és a pompázatos látványvilág kettőse kiemelte a tucatjátékok posványából. Hogy a harmadik résznek se kelljen szégyenkeznie, a korábbi 2.5D-s pályafelépítés igazi 3D-nek adja át a helyét. A mesés hangulat a régi maradt, azon nagyon nem volt mit javítani, csupán a kornak megfelelően még átütőbbé tették. Legalábbis a megjelenés kapcsán kiadott előzetes alapján, amiből csupán egyetlen aprócska dolog nem derül ki: a játék nagyon rövid lett. Állítólag a Frozenbyte-nak elfogyott a pénze, de az is lehet, hogy épp egy (kettő, három…) DLC-n ügyködnek.

Syndicate-et a népnek!

A Syndicate Wars valódi örökösének számító Satellite Reign már minden bizonnyal ismerős a műfaj kedvelői számára. A sikeres Kickstarter-kampányt követően az eredeti játékot elkövető srácoknak nem volt más dolguk, mint hogy összehozzák az egyik legkedveltebb széria modernizált folytatását. A várakozásnak vége, mivel augusztus 28-án forgalomba kerül a cyberpunk disztópia állóvizét felkavaró Satellite Reign, és immáron csak a játékoson múlik, hogy négyfős kibercuccokkal felspécizett csapatával elhozza a változást. Addig lássuk, mit is ígér nekünk a játék.

Társasjátékos utópia?

Habár elvileg az asztali társasjátékok lényege az, hogy élőben összejövünk és fizikailag is létező mütyürökkel töltjük az időt, a Tabletopia fejlesztői szeretnek haladni a korral, és gondolnak az olyanokra is, akiknek ritkán adatik meg a társasozás öröme. A Tabletopia nem az egyetlen próbálkozás, ami a konkrét társasozást digitális platform keretein belül valósítaná meg (Tabletop Simulator, BoardGameArena, Yucata, stb.), ám rengeteg kényelmi funkciójával máris kategóriája nagyágyújának tűnik. Noha a fejlesztés már folyik egy ideje, a srácok most értek el arra a pontra, hogy a közösségi kalapozás színterén is megméressék projektjüket. A Tabletopia Kickstarter-kampánya hivatalosan csak holnap indul, de mi már voltunk olyan szemfülesek, hogy megmutassuk, hogyan kell elképzelni ezt az egészet.

Hong Kongból szeretettel

A Harebrained Schemes Shadowrun szériája új fejezetéhez érkezett: a Shadowrun: Hong Kong letölthetővé vált a népszerű digitális gameshopokból (GOG.com, Steam, Humble Store). Ahogyan megszokhattuk, ezúttal is bővítésen esett át a játék, több lehetőség, több képesség - ám ami ennél is fontosabb, a készítők elágazó történetet ígérnek, érdekes és regényekbe illő karakterekkel. Ha tetszett a korábbi két Shadowrun CRPG, akkor nagyon nincs mit filózni a beszerzésén, viszont ha nem tudod mi ez, nézd meg az alábbi videót, hátha rájössz, ezt neked találták ki.

Go, Lara, go!

Lám, lám, egy unalomig bejáratott frencsájzon is lehet nagyot lendíteni, tökéletes példa erre a Square Enix Hitman GO-ja. A kopasz 47-es tabletekre és telefonokra varázsolt kalandja logikai fejtörőként és igen, szinte társasjátékká konvertálva - valódinak tűnő diorámák és modellek segítségével - a tavalyi év egyik legjobb játéka lett, és a fejlesztők úgy gondolták, itt még nem lehet megállni, úgyhogy ennek eredményeképp hamarosan köreinkben köszönthetjük a Lara Croft GO-t. A trélert elnézve a játékmenet alapja maradt ugyanaz a kötött pályán mozgás és lépéskiszámolás, ám Larával nem a bérgyilkosság, hanem a vadonban való túlélés lesz a végcél. Még ha gyengébben muzsikál is majd, mint elődje, már akkor is egy baromi jó játékként üdvözölhetjük.

A bűvös hetes

Final Fantasy-rajongók, örvendjetek! Megjelent végre iOS-re a híres-neves hetedik rész! Harmadik generációs iPad, vagy iPhone 5S és iOS 8 a minimum követelménye, ráadásul 20 dolcsi az ára, de ez azért már bőven AAA-kategóriás játék. Apró szépséghibája csupán, hogy egy az egyben a PC-s verzió portját kapjuk, tapiképernyőre hangszerelve természetesen. A virtuális joypad mellett az almás tulajokat két kényelmi funkcióval is kényeztetik: ki lehet kapcsolni a világtérképen a random harcot, illetve a Max Stats használatával pofátlanul feltápolhatjuk hőseinket. Kedvcsináló a nosztalgiavonathoz:

Minden héten WTF?!

Az EA sportsorozatainak soha nem kellett különösebb reklám, aki szereti, úgyis évről-évre megveszi magának a betevő adagját. Hogy mégis akkor mi késztette a marketingeseket arra, hogy épp az aktuális Madden NFL-t tolják meg egy kellőképpen őrült hátszéllel? Talán egy adag fű. Vagy a sok monoton játék. Mindenesetre az alábbi ál-előzetessel bebizonyították, hogy ha poénról van szó, nem kell a szomszédba menniük (még úgy is, hogy az ötlet nem eredeti). A hét agymenése:

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!