Newsflash - Játékhírek

A Végső felvonás

Hideo Kojima designer-pápa és atyaúristen Végső nyilatkozata a Metal Gear sorozat hívőinek szeptember elsején Válik elérhetőVé, és emeli az egész kánont mennyei magasságokba. Én ugyan nem vagyok Snake kalandjainak rajongója, de azt megtanultam, hogy Kojima nagyon ügyesen tud játszani a játékosokkal, és mindig lehet tőle számítani valami szokatlan húzásra. Úgyhogy Vigyázó szemeinket Vessük a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain előzetesére, mert egy nagyon szép múltidézésen túl még látványos is.

A hét trélere

Ha osztanánk ilyen díjakat, akkor ezen a héten a This War of Mine konzolokra szánt új része, a The Little Ones vinné el, méghozzá egyhangú döntéssel. A meglepően jól sikerült This War of Mine után a The Little Onesban a gyerekek szemszögéből élhetjük át a háborús borzalmakat, ami remek ötlet, és kellő frissességet hozhat a játékba. További szócséplés nélkül lássuk az előzetest.

A Hold a Marson

Nem őrültünk meg - vagy mégis? Hogy kerültünk erre a napsütötte bolygóra? Nem arról volt szó, hogy azért a szép summáért a Marson kell majd gürizni? Várjunk csak, hiszen jártam ott, kietlen, vörös pusztaság, és… akkor most mi van? Nos, az van, hogy a Phosphor Games Studio a bolondját járatja velünk: legújabb belsőnézetes kalandjátékukban egy rejtély nyomába eredünk a Marson - vagy nem is ott? A holnap határán kell majd időtlen időkig nézni a Holdon a Marsit? Hát erre csak úgy kapunk választ, ha végigtoljuk a Corpse of Discoveryt, aminek steames megjelenése alkalmából helyre kis launch trailer zavarja össze kobakunk tartalmát.

Ez egész jól fest

A Bloober Team úgy gondolta, eleget kalapálta már a Layers of Fear című horrorjátékát, így az mostantól a Steam Early Access progik népes táborát gyarapítja. A Layers of Fear egy belsőnézetes horrorkaland, kábé mint a Scratches vagy az Amnesia, ám nem átall némi Silent Hillt is becsempészni a receptbe, ugyanis játékosként egy őrült festő kúriáját igyekszünk majd felfedezni (és persze túlélni). A ház viszont nem örül nekünk, és vélhetően a festményeket felhasználva változik meg szemünk láttára újból és újból. A koncepció izgalmas, a tréler pedig parás, lessétek meg.

Rontsuk el a felfedezés izgalmát

Gondolhatták az Obsidian Entertainmentnél, és rittyentettek nekünk két rövidke videót, amiben bemutatják, miben lesz új a Pillars of Eternity napokban kiadott DLC-je, a The White March - Part 1. Az első a Jeges Szelek Völgyét idéző helyszíneket tárja elénk, a második pedig az új, Soulbound fegyvereket ismerteti. CRPG-fanoknak kötelező, olyan szépen hozza az Icewind Dale hangulatát, öröm nézni és hallgatni.

Soha rosszabb iskolakezdést

Szeptember elsején nem csupán az MGS 5 szabadul rá a világra, de az idei Mad Max filmre építő Mad Max videojáték is. Arra az esetre, ha valaki netán megfeledkezett volna róla, vagy csupán még nem futott össze eme remeknek ígérkező mókával, most egy pofás és a filmre hajazó tv-spottal frissítheti fel memóriáját. Játékmenet videóból már kaptunk bőven, van közel másfél órás is, úgyhogy ideje a látványosan összevágott nyálcsorgattató cuccnak.

Az a kőkemény vadnyugat

A Hard West egy körökre osztott taktikai küzdelmeket kínáló játék lesz, ami nem nélkülözi világából az élőholtakat és a démonokat sem, amolyan western-horror féleséget célozva be. Az X-COM játékmenetére hajazó harcokba apró újdonságokat csempésznek, hogy ne csak a hangulat üssön, hanem a trükkös csaták is. A fejlesztő CFG egyik jómunkásembere az alábbi videóban egy bankrablásos küldetésben prezentálja, mitől esik majd el az, aki kihagyja a Hard Westet.

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!