Newsflash - Játékhírek

Jönnek a törpék

Jól van, jöjjenek csak, hozzák az esküköveiket, a Harag Nagykönyvét, a Vastörőket, a gyrokoptereket és az orgonaágyúkat. A törpékkel bővültek a Total War: Warhammer seregszemlét tartó videói, és ahogy a Birodalomnál a császár, itt a törpék Legfőbb Királya vezeti fel népét, tőle elvárhatóan kellőképp mogorvára véve a figurát. A videót elnézve, ha leszünk olyan szerencsések, hogy otromba bugok nélkül kapjuk a játékot, akkor nem lesz itt hiba, kiélheti minden hadvezér a fantasy háborúk iránti vágyát.

A győzelemnek ára van - a szabályoknak nincs!

Ingyenes lett a Warmachine és a Hordes miniatúrás asztali stratégiai játékok szabálykönyve. A hangzatos Full Metal Fantasy névvel összefoglalható rendszerek a Privateer Press által kitalált steampunk világban eresztik egymásnak a gőzgépekből hadigólemeket gyártó civilizált nemzeteket és a természet lágy ölén gyilkolásra nevelt háznyi méretű bestiákat. A nagyon amerikai hangvételtől eltekintve a Warmachine és a Hordes az élvonalban is különlegesen jónak számító játékok, amik kombinációkra és fifikás taktikázásra ösztökélik a játékost. A háttértörténettől megfosztott szabályok azonban most már bárki számára elérhetőek, mégpedig ide kattintva.

Warmahordes01

Megjelent az Armello!

És piszokjó! Szeptember elején végre hivatalosan is a digitális játékboltok polcaira került a League of Geeks számítógépes társasjátéka, amit a Kotaku egyszerűen úgy jellemezett, hogy olyan, mint a Trónok harca, csak állatfigurákkal. Az Armellóról több ízben beszámoltunk már mi is, de  immár vége a várakozásnak, lehet nyüstölni a progit. Ennek örömére launch trailerünk is van, erre tessék:

Warhammer égen, földön és… igen, vízen!

Veterán tabletop-stratégák talán emlékeznek még azokra az időkre, amikor a Games Workshop nem csak a Warhammer 40.000 szekerét tolta, hanem színes és élvezetes csatákat biztosított világai különféle harcterein (lásd még Epic, Battlefleet Gothic, Gorkamorka, Mordheim). Ezek egyike volt a Man O’ War, ami a Warhammer Fantasy fajait a tengerek vad vizein eresztette egymásnak. Örvendetes, hogy van még stúdió, ami fantáziát lát ezen játékok digitális feltámasztásában (ó, egy Epic mit tudna!), a Man O’ War: Corsair esetében pedig az Evil.Twin Artworks-t illeti a dicséret (persze legyen jó is az a gáma). A Corsairben egy szabadúszó birodalmi kapitánnyal vagy egy Káosz Bajnokkal szeljük majd a habokat, vidám matróznótákat énekelgetünk és megmentjük a szüzeket. Na persze. Öreg Világ háborúra éhező fajai mind felvonulnak majd, hogy gyilkos tengeri ütközetben mérjék össze erejüket, és lekalózkodják a fél világot. Pirates! egy Warhammer köntösben? Jöhet! Megjelenés 2016-ban, PC-re.

Zombulás ellen

A népszerű Rebuild harmadik része megérkezett iOS-re és Androidra is, úgyhogy ha azok közé tartozol, akiknek jelentős szabadidejét vette el ez a megnyerően amatőr, de kellő mélységgel megáldott stratégia, akkor garantált, hogy újra rá fogsz cuppanni. A Rebuild 3 szebb, több, jobb, sokfélébb és profibb. Már van sztori mód is, ahol városról városra haladva bizonyíthatsz az egyre nehezedő kihívások ellen, de szinte minden téren átalakult annyira a játék, hogy kellemes meglepetéssel szolgáljon (kivéve, ha játszottad Steamen): random események, rivális csoportok, és egyedi túlélők.

Elkészült a gyógyír fájó lelkünkre

Erősen indul a szeptember, megannyi megjelenés, és erre szépen csendben, különösebb csinnadratta nélkül befut a másfél éve beharangozott Pandemic: The Board Game androidos applikációja. Megérdemelt volna nagyobb hírverést is, mert egy klasszikus táblás játék remek portjáról van szó, amit az almások már unalomig szétjátszottak. A Pandemic egy kooperatív játék, lényege, hogy epidemiológusokkal felvegyük a gumikesztyűt a halálos vírusok ellen. Nem egy könnyű darab, de szenzációs agytorna, egy próbálkozást igenis megér.

Pótolnivaló

Nem új keletű az alábbi videó, de mindenképpen ide kívánkozik. Az egyelőre iOS-exkluzív Warhammer 40.000: Deathwatch - Tyranid Invasion multiplayer módjának bejelentésekor adta közre a Rodeo Games az inkább launch trailerként funkcionáló hangulatkeltő filmecskét, és mivel jobban bemutatja, milyen a Warhammer Quest negyvenkás folytatása, így nem szívesen hagytuk volna ki mi sem. Mariskák, nidák, bolterek és persze dungeon crawling. Jó ebédhez szól a dakkadakka.

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!