Newsflash - Játékhírek

Szörnyek keringője

A rémisztgetéshez és a félelmetes atmoszféra megteremtéséhez igazán értenek a Frictional Games srácai, elég csak az Amnesia játékokat említeni. Legújabb horrorisztikus művük a víz alatti helyszínekkel operáló SOMA, ami papíron szeptember 22-én jelenik majd meg, és mivel egyre közeleg ez az időpont, egy elég parás videóval szerettek volna kedveskedni nekünk a derék játékgyáros kollégák. Azt hiszem, ki lehet jelenteni, hogy a próbálkozás sikerrel járt, sötétben, egyedül, éjjel ajánlott csak igazán az alábbi rövid filmecske.

Az idei célbalövés nyertesei

Egyre magasabb fordulatszámom pörög a Star Wars marketing-gépezete, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a Darth Vaderes ivólé, az X-Wing: The Miniatures Game SW7-es hajói és a Csillagok háborújás játékok. Az első befutónk az androidos és almás kütyük tulajait célozza be, és hihetetlen vagy sem, szerves része az új kánonnak. A napokban megjelent Star Wars: Uprising egy lendületes, a filmekre hajazó launch trailerrel szándékszik tudatni a nagyvilággal, hogy megérkezett és játszható. Állítólag egész kellemes progi lett.

Indokolatlan erőszak

Tudtuk, hogy jön, de azt nem tudtuk, hogy sírjunk vagy nevessünk. Bekerült a Steam választékába a Warhammer 40.000: Regicide, ami tulajdonképpen a sakk egy elvetemült, negyvenkásított verziója. És mivel a sakk szó hallatára minden gémer hanyatt-homlok rohan, hogy rácsapjon a vásárlás gombra, valamivel - mármint az űrgárdistákon kívűl - rá kellett vezetni a jónépet, hogy márpedig ez kell neki. Az eredmény láttán a vélemények megoszlanak. Sakk, amilyen véresen még soha nem láttad.

Apuci morci

A Destiny az új trend, ez kétségtelen, az eladási és a játékban eltöltött órák számát is tekintve, ezért cseppet sem meglepő, hogy tolni kell a szekerét, de durván. A The Taken King szeptember 15-i megjelenése kapcsán most egy eddigiektől elég eltérő videóval próbálja az Activision elérni, hogy nyíljon a pénztárcánk: félig élőszereplős filmjük látványos, laza és még vicces is. Mindenesetre van olyan érdekes, hogy ha eddig nem érdekelt a Destiny, még a végén utánanézel.

Még 16 nap a 80 napig

A Sorcery! sorozattal hatalmasat gurító Inkle Studios tavaly decemberben alaposan elkápráztatta a mobilos játékvilágot, amikor piacra dobta az ujjgyakorlatnak indult 80 Dayst. A játék valami elképesztően szerteágazó, többszöri végigjátszásra is számtalan újdonságot tartogat, ráadásul hangulatra csillagos ötöst érdemel. Nos, aki PC-n is szerette volna tolni az 80 Dayst, az szeptember 29-től megteheti, ugyanis az Inkle átportolta PC-re és Macre is. Steamről, GOG-ról és a Humble Store-ból tudod majd beszerezni, az ára 10 dollár lesz. És hogy miért vedd meg, ha már mobilon megvan? Kezdve attól, hogy ráncfelvarráson és egyéb grafikai turbózáson esett át a progi, 30 új várost és két új történetszálat is magáénak tudhat. Nájsz.

Indul a Vérfoci-szezon

Szeptember 22-én debütál a Blood Bowl második része, a fejlesztő Cyanide pedig a különböző fajok játékstílusait bemutató videókkal kedveskedik hétről hétre, hogy rácuppanjunk a véres mókára. A legfrissebb filmecskében Bretonnia hős lovagjai és sártúró parasztjai villantják meg képességeiket, és még mágiát sem szégyellnek használni. A Steamen már zajlik a béta, de hamarosan Xbox One-on és PS4-en is lehet majd tolni a meccseket.

Egyenest a szépségszalonból

Korán hozta el a karácsonyt a The Astronauts fejlesztőcsapata: a tavalyi év egyik kiemelkedő alkotása volt a The Vanishing of Ethan Carter, ami a napokban szintet lépett és megnövelte karizmáját - magyarán, elérhető lett az Unreal Engine 4 vásznára húzott változat, a Redux. A kellemes grafikai tuning mellett egyéb újítások is helyet kaptak a programban, mint a gyors utazás, és a mentésbe is belenyúltak, de a sztori maradt a régi. Ráadásul mindezt ingyenesen, hiszen ha már megvan a játék, ingyen megkapod a Reduxot, ha pedig még nincs meg, akkor egy vétellel mindkettőt megkapod. Jófejségből jeles.

Gótikus űrcsaták

Kiszámíthatóak vagyunk: ha van valami warhammeres hír, arra kapásból vetődünk, és ezért sem hagyhatjuk ki a Warhammer 40.000 univerzumának egykori űrcsatás játékát, jobban mondva annak számítógépes változatát. A Battlefleet Gothic: Armada a terepasztalos-miniatúrás mókát ülteti át a képernyőre, egyetlen szépséghibája (vagy épp ellenkezőleg, örömteli újítása), hogy real-time lesz, nem körökre osztott. A tetszetős és kreatívan elborult űrhajó-dizájnok most teljes, több kilométernyi pompájukban ragyognak és robbannak darabokra, de a 2016-ban PC-re érkező játékról szinte mindent elmondanak az alábbi pár perces videóban, úgyhogy át is adom a szót.

Bűnös élvezet

A Cool Mini Or Not a Zombicide-os őrület után újabb nagyágyút vet be: a The Others: 7 Sins nevű társasjátékuk máris nagy sikernek örvend a Kickstarteren. Még alig pár nap telt csak el, de már lassan 400%-osan túltámogatottak, ami nem is csoda a készítők neveit látva. Eric M. Lang tervező (Chaos in the Old World, Blood Rage), a Studio McVey és Adrian Smith már bizonyították korábban, hogy képesek egy fullextrás AAA-kategóriás társas elkészítésére, valószínűleg a The Othersben sem fogunk csalódni. Az alapötlet remek, egy anti-természetfölötti szervezet hőseivel kell különböző küldetéseket megoldani, miközben a rémeket irányító játékos szörnyeivel igyekszik keresztbe tenni a többieknek. A bemutató videó nyálcsorgatós, ha kedved támadt 100 dollárt beleölni, erre megteheted.

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!