Newsflash - Játékhírek

Már nincs sok hátra

November 10-én vége a várakozásnak, ugyanis végre megjelenik a StarCraft 2 befejező része, a Legacy of the Void. Ezúttal Artanisszal és a Golden Armada nevű seregével rakunk majd rendet a galaxisban, illetve a protossok szülőbolygóján, az Aiurön. Ebben baráti parancsnokok is a segítségünkre lesznek, hiszen nincsen StarCraft Jim Raynor és Sarah Kerrigan nélkül. A játék a honlapon már előrendelhető, ehhez egy 3 pályából álló prológus is jár, a Whispers of Oblivion. Ezen kívül 10 euróért zsákolható most az előző két rész, ha eddig még nem szerezted volna be. A lenyűgöző és akcióval teli nyitó animáció kellőképpen megágyaz a hangulatnak, lássuk hát.

Katanado

Az idei E3-on mutatta meg magát első ízben a Ubisoft házi kotyvasztású üdvöskéje, a For Honor. A középkori ikonikus harcosokat - szamuráj, lovag, viking - felvonultató játék a multiplayer csatákat öltözteti új köntösbe, és hogy legyen valami fogalmunk a részletekről is, górcső alá vették a szamurájt. A hármasból ő a legkevésbé páncélozott harcos, de veszett gyors és sebészi pontosságú szúrásokkal, illetve vágásokkal operál. Kellemes összeállítás, erre tessék.

Őinkvizítorsága, Eisenhorn

Dan Abnett Eisenhorn-trilógiája, ami a Warhammer 40.000 univerzumának egy Inkvizítoráról szól, megjelent magyar nyelven is, hogy aztán a Games Workshop ködös döntéseinek értelmében eltűnjön a kínálatból. A sorozat első része a Xenos címet viseli, és most a Pixel Hero Gamesnek köszönhetően videojáték formájában is elérhető lesz Eisenhorn története. Noha kínálja magát a téma, hogy gamebook formában jelenjen meg, az Eisenhorn: Xenos egy nézdahátam-stílusú, a Batman: Arkham játékokra nagyon hasonlító akciógáma lészen. Érdekessége, hogy a főszereplő Gregor Eisenhorn Inkvizítor úrnak Mark Strong adja kölcsön a hangját. Kaptunk egy fincsi ízelítőt a játékból, ami alapján ígéretesnek mondható. Megjelenés még az idén, iOS és PC platformokra.

Ha kinyílik a Harag Nagykönyve...

...ott bizony kő kövön nem marad, derék öregvilági törpéink gondoskodnak róla. Befutott egy negyedórás fejlesztői videó a Total War: Warhammerből, és ezúttal a törpéket látjuk a hegymélyi csarnokaikban, amint próbálják feltartóztatni a zöldbőrűek özönlő hordáit. A kommentár hasznos tudnivalókkal lát el az egységekkel, a taktikával és a játékmenettel kapcsolatban, úgyhogy ha tűkön ülve várod a totális Warhammer Fantasy Battles élményt, akkor ez a videó neked készült.

Szemnek és agynak ingere

Stílusos, ötletes, szemkápráztató. És agyégető. A jövő januárban PC-n és PS4-en landoló The Witness a legendás Myst játékstílusát szándékozik feltámasztani, és az alábbi trélert elnézve erre piszok jó esélyekkel indul. Az hagyján, hogy a játéktérül szolgáló sziget eszementen gyönyörű, de a fejtörők száma is döbbenetes, több mint 650 logikai feladványt kell megoldanunk, ha úgy érezzük, ezt a kalandot nekünk találták ki.

Ghost in the Shell lövölde

Talán elsőre nem egy multiplayer-FPS lövölde jutna eszembe, ha valaki azt mondaná, Ghost in the Shell játékot fejleszt, de ha jobban belegondolunk, ez a stílus olyan nagyon nem áll messze a híres manga és anime világától (persze egy félig XCOM, félig Deus Ex baró lenne belőle). A Nexon America egy Ghost in the Shell: Stand Alone Complex - First Assault Online nevű ingyenesen játszható progit bütyköl, amiben a GitS szereplőivel lehet majd halomra lőni egymást, persze csak szép taktikusan. Újításnak szánt feature, hogy úgynevezett SkillSync keretében összehangolhatóak lesznek a speciális képességek, így téve magasabbra a lécet a csapat alapú küzdelmekben. Az alapanyag adott, az eredményt majd meglátjuk.

Soma kalandjai

Mivel már csak párat kell aludni az Amnesia örökösének tekintett SOMA megjelenéséig,kicsit frekventáltabban jönnek a videók hozzá. Pont múlt héten volt egy, és habár nem szeretünk duplázni, ezt mégis megosztjuk veletek, mert mégiscsak a sztori trélerről van szó. Szerencsére aggodalomra nincs ok, nem egy spoileres darabról beszélünk, épp annyit árul el, hogy megjöjjön a kedvünk a horrorisztikus vízalatti komplexum bebarangolásához.

FFXV trailer újravágva

Másodszor is beköszönt a hajnal, és ha még nem láttál trélert 2.0 verziószámmal, akkor idesüss. Az alábbi Final Fantasy XV-höz készült, Dawn 2.0 címet viselő tréler egy rövidebb, feszesebbre vágott változata a Gamescomon bemutatott előzetesnek. Hogy a készítőket ne lehessen azzal vádolni, hogy csak a szemünket szúrják ki, új jeleneteket is raktak bele. Ezzel együtt még mindig nagyon szép az animáció, a modellek, a környezet, szóval le a kalappal, és még a hangulata is magával ragadó. Jöhet a Dawn 3.0!

Kuroszava rémálma

Hosszú évek után hír érkezett a Kuroszava Akira egy befejezetlen forgatókönyvén alapuló játékról, a Ni-Oh-ról. A Team Ninja által kalapált és a Koei Tecmo gondozásában jövőre megjelenő játékban egy földöntúli rémségekkel szembeszálló szamurájt alakítunk, akinek Japán válogatott szörnyetegei mellett a feudalizmus korának harcosaival is meg kell küzdenie. A látványos ízelítőből sokat nem tudunk meg, de az biztos, hogy a Ni-Oh egyedi szörnyekkel lesz tele.

 

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!