Newsflash - Játékhírek

Most kiderül, mitől bűzlik London

Fejétől bűzlik a hal, tartja a mondás, és erre az Assassin’s Creed új része alaposan rá is erősít. A közelgő megjelenés kapcsán az Ubisoft úgy döntött, fellebbenti a leplet a templomosok és az asszaszinok globális küzdelmének következő fejezetéről, vagyis arról, miről is fog szólni a Syndicate. A Frye tesók a londoni ipari forradalom osztályharctól átfűtött utcáin veszik célba a hatalom marionettbábusainak fejét, hogy a huszadik század végén nehogy beindulhasson a punk mozgalom. Biztosan nem hallottak még a hatalmi vákuum kifejezésről.

Díjeső után GotY

A tavalyi év über-brutál számítógépes (na jó, meg konzolos) szerepjátéka, a Dragon Age: Inquisition, miután minden létező videojátékos díjat bezsebelt, úgy gondolta, ideje hóna alá csapnia hű apródjait, hadtáposait és kobzosait, más néven a DLC-it, és így egy nagy és szép kompániát alkotva Év Játékaként megjelenni újra. A Game of the Year kiadás október 6-án érkezik a királyi udvarba, hogy tiszteletét rója az őt trónra emelő közönség előtt. Ennek alkalmából nemesi gúnyát öltött, és akként mutatkozik meg a pórnép előtt.

Itt vannak a kukások

A Blizzard nem nyugszik, és az MMORPG-k után az MMOFPS-ek világát is meg szeretné hódítani, ehhez pedig Overwatch nevezetű lövöldéjét veti be. Aki szemfüles, és követi a stufa sorsát, az mostanra minden karakter videóját végignézhette, úgyhogy ideje volt egy kis lazításnak. A komolytalan hangvételű bemutatóban a németes hangzású Junkersék hirdetik fellengzősen, hogy mekkora badass arcok is ők, és még ha ezt nehezünkre esik is elhinnünk, legalább vidulunk rajta kicsit.

Talán a foci majd jobban megy

Kedden volt a napja, hogy a Games Workshop egyik legegyedibb figurás játékának a videojáték változata - annak is a kettes sorszámot viselő folytatása - megjelent a nagyobb platformokra (Xbox One, PS4, PC). A Blood Bowl 2-ről július óta annyi videó kijött, hogy pont a launch trailerre fogyott el a puskapor, ennek megfelelően egy elég ritmus nélküli és ötlettelen, mondhatni béna videó lett a végeredmény. Most már úgysem ez a lényeg, aki akarja, már úgyis nyüstöli a progit, úgyhogy Vérfocira fel.

Hetedhét csoda

Csoda, hogy elkészült. A harmadik és negyedik rész óta csak a saját árnyékában tébláboló, egykoron az egész számítógépes ipart megrengető Heroes of Might & Magic széria mágikus hetedik részéhez érkezett. Noha nekünk, magyaroknak is megvolt az esélyünk, hogy valami nagy durranással rukkoljunk elő, sajnos a próbálkozásunk nem volt az igazi. Szeptember 29-én kiderül, hogy a német Limbic Entertainment Studios vajon meg tudja-e ugrani a képzeletbeli lécet, és mindenki nagy örömére elhozza-e a várva várt “hiróz” élményt. Addig is ismerjük meg, mit bütyköltek az utóbbi időben.

Veszélyes út

Guillermo del Toro és Kodzsima Hideo valami tutiba nyúltak bele, amikor tavaly a rejtélyes P.T. címmel prédát vetettek a horrorra kiéhezett tömeg közé. A Silent Hills azóta már a múlté, legnagyobb bánatunkra, de ahogy a vicc is tartja, igény az vóna rá. Erre a piaci résre, akarom mondani igényre adhat választ az indie körülmények közt készülő Allison Road. Mivel a készítők, a Lilith Ltd. tagjai igencsak szűk keretekből dolgoznak, így csak idő kérdése volt, mikor bukkan fel a projekt a Kickstarteren. Megtörtént. A játék KS-oldalán bárki beszállhat a gyűjtésbe (ami kisebb meglepetésre nem lett meg az első nap, de az utolsóra tuti meglesz), akit érdekel a Silent Hills örökösének kikiáltott belső nézetes horrorkaland. De hadd mondják el ők, mit adnak a pénzedért.

Konzollal a pusztulatba

A Kickstarterelt videojátékok egyik legsikeresebbje az InXile Entertainment Wasteland 2-je volt, ami PC-kre tavaly jelent meg. Hogy a konzolosok se maradjanak ki a jóból, október 16-án az Xbox One és PS4 tulajok is csatlakozhatnak a Desert Rangerök kalandjaihoz, sőt, új tartalmat és menüpontos vezérlést kapnak (igen, nem csak egy lusta átiratról van szó), ami a kontrollerek miatt volt szükséges. Mindezt a Wasteland 2: Director’s Cut néven kell majd keresni, és hogy a pécések se húzzák a szájukat, a bővítményt minden Wasteland 2 tulaj ingyen és bérmentve megkapja. Kúlság.

Rajzás októberben

A Left 4 Dead játékmenetét Warhammer Fantasybe átültető Fatshark Games végre kikotyogta, hogy mikor izzíthatjuk be legjobb Skaven-ölő fegyverünket: idén október 23-án lészen a napja, hogy négyfős csapatunkkal végigtaroljunk egy egész városnyi patkányembert. Az addig hátralévő egy hónapnyi várakozást meg úgy gondolták, rögvest két bemutatóval is enyhítik. A boszorkányvadászat becses hivatását választó játékosok máris tájékozódhatnak, mi mindenre lesznek képesek a Vermintide című kooperatív mókában.

A Tömb Radír felemelkedése

Novemberben esedékes a Tomb Raider soron következő, immáron nehezen számon tartható epizódja, Rise of the Tomb Raider címmel. Ezzel sokaknak semmi újat nem mondtunk, és ebben a témában nehéz is, mert valószínűleg a tavalyi játékot kapjuk majd a képernyőnkre, csak más helyszínekkel. Hogy mennyire másokkal, azt az alábbi, pár napja közzétett videó prezentálja. Have fun.

Fiatalságunk mannája

Vajon hányan emlékeznek olvasóink közül a nagy Unreal Tournamentes korszakra, amikor még a haverokhoz átcuccolt gépekkel toltuk a hosszú hétvégéken hajnalig az Unrealt? Volt hozzá egy meseszép magyar szinkron (“Öcsém sebész, idehívjam?”, “Brutális állat a pályán!”), ami még olümposzibb magasságokba emelte a játék élvezeti értékét a szemünkben, de nem a nosztalgia miatt vagyunk most itt, hanem, hogy elregéljük, a klasszikus FPS-ek megújulási hullámában az Unreal Tournament a sorban a következő. Labdába rúghat még a mai CoD/Battlefield és MOBA felhozatalban egyáltalán? Majd az idő megmondja.

Szanatóriumi túra

A mobil-platformok robbanásszerű elterjedése és még inkább fejlődése eredményeképp olyan programok kerülnek elő a múlt ködéből, amik anno nagy sikert arattak, de a modern masinák kultistái már visítva körberöhögik őket. A point-and-click kalandok egyik veteránja tér vissza közénk október 29-én: a Sanitarium. A sötét, szürreális és agycsavaró kalandjáték méltán lett az 1998-as év egyik legjobbja, hiszen az avítt, de pofás grafika mögött súlyos történet található. A Steamen és GOG-on már játszható progi idén ősszel a tableteket is elmegyógyintézetté varázsolja.

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!