2017-ben jön a Witcher mozifilm

Ha esetleg a Warcraft és az Assassin's Creed sem éri el, hogy a világ komolyan tudja végre venni a számítógépes játékok adaptációit... akkor talán majd a Witcher. A szörnyvadász Geralt alakja ugyan a lengyel Andrzej Sapkowski könyveiben született (itthon Vaják címen jelent meg), ám a 2007 óta óriási sikerrel dübörgő játéksorozat nagyobb nevet szerzett neki, mint az eredeti művek valaha. Ráadásul volt már belőle hazájában film, tévésorozat és képregény is. 

Amerikai-lengyel koprodukcióban most nagyköltségvetésű adaptációt készítenek a Witcherből 2017-re. Ez nem az egyik regényen, és nem is az egyik játékon alapul majd, hanem elvileg a The Last Wish/Az utolsó kívánság című novelláskötet két történetének (The Witcher, The Lesser Evil) témáit dolgozza fel. Az egyelőre cím nélküli filmet természetesen egy sorozat első darabjának szánják, franchise-tervek nélkül manapság már hozzá se böfögnek ilyesmihez. 

A legszebb a dologban, hogy a rendező Tomasz Baginski lesz, akinek Katedra című, lenyűgöző, 2002-es animációs rövidjét Oscarra is jelölték annak idején, Hanyatló művészet című gonosz kisfilmjét pedig az egyik Titanic Filmfesztivál intrórjaként használták. Ha még nem láttátok volna őket, hajrá, megéri:

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!