Valaha rég, egy messzi-messzi alvilágban... az Underworld és a 1313 él!

Mielőtt a Disney megvette a Lucasfilmet, utóbbi cégnek volt két nagyon izgalmasan hangzó projektje.

Egyrészt egy százrészesre tervezett, élőszereplős Star Wars tévésorozat (erre alkalmasint Underworld címen utaltak az illetékesek, egyébként bő tíz éve, 2005-ben merült fel először), amely az eredeti és a prequel trilógia között játszódott volna. Nem tervezték, hogy a filmek bármelyik főbb szereplőjének szerepe lesz benne, legfeljebb Boba Fett neve merült fel – merthogy az Underworld az SW-univerzum alvilágában játszódott volna, rivalizáló gengszterek/maffiacsaládok közegében, akik a Birodalom egyre növekvő hatalma alatt nyögve igyekeznek fennmaradni. Lucas és Rick McCallum mellett Ronald D. Moore forgatókönyvíró (Star Trek, Battlestar Galactica) szállt be a munkálatokba, és azt mondták, úgy kell elképzelni a sorozatot, mint egyfajta űrben játszódó Deadwoodot vagy Keresztapát – szóval sokkal komolyabb, felnőttesebb, „koszosabb” lett volna, mint a filmek. Legalább 50 epizód forgatókönyve elkészült, mire az egész projekt elpárolgott a Disney felbukkanása után (bár hivatalosan sosem lőtték le).

Másrészt egy PC-re és konzolokra is tervezett akciójáték, a 1313, amely sok szempontból hasonló lett volna az Underworldhöz: ez elvileg a fiatal Boba Fett kalandjait mesélte volna el Coruscant egy földalatti (1313-as) szintjén, alvilági alakok és fejvadászok között, vagyis szintén a két trilógia közt játszódott volna, és szintén komorabb, érettebb (és jedimentes) hangvételt céloztak be vele. A játékot 2012-ben jelentették be hivatalosan, és az akkori E3-on már gameplay videót is mutattak belőle (ld. fent) – ami alapján egyébként eléggé Uncharted-jellegűnek tűnik a dolog (és még mai szemmel is baromi jól néz ki). Az Underworlddel ellentétben viszont a 1313-at hivatalosan lelőtték 2013-ban, a Lucasarts minden más tervezett játékával együtt.

NADE!

Kathleen Kennedy a napokban azt nyilatkozta egy interjúban, hogy mindkét fenti projektet meg akarják valósítani, semmiképpen nem szeretnék, ha ezek az ötletek csak úgy elvesznének (főleg, hogy nyilván rengeteg munka van már bennük). Persze ez nem igazán számít hivatalos bejelentésnek, úgyhogy még semmi sem biztos, de ha a Lucasfilm elnöke és a Star Wars franchise brand menedzsere akar valami Star Warsszal kapcsolatos dolgot, akkor abból jó eséllyel lesz is valami. A kérdés persze az, hogy ha tényleg megvalósul az Underworld és a 1313, akkor arra az eredetileg tervezett formájukban kerül sor, vagy a Disney újrakalibrálja az egészet.

Akárhogy is, a sorozat és a játék koncepciója is remek, úgyhogy: várjuk! 

Addig is nézegessétek a 1313 néhány dögös koncepciós rajzát:

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!