Newsflash - 29-32. hét

  • A Hulu tévésorozatot készít a Marvel egy kevéssé ismert, de annál kultikusabb képregényéből, a RUNAWAYSből. A sztori olyan tinédzserekről szól, akik rájönnek, hogy a szüleik valójában egy titkos, gonosz bűnszövetkezet tagjai, ezért elszöknek otthonról. A Runaways Brian K. Vaughan gyermeke, de írt a sorozatba többek közt Joss Whedon is. (Mindenképpen ajánlott cucc.)
  • A képregényvilág skót fenegyereke, Grant Morrison és a Crank 1-2 írója, Brian Taylor tévésorozatot csinálnak Aldous Huxley ősklasszikus disztópiájából, a SZÉP ÚJ VILÁGból a SyFy és az Amblin Television zászlaja alatt. A SyFy elég nagyot dobbantott tavaly a The Expanse-zel, és remélhetőleg most is hasonló színvonalat hoznak, mert ez nem az a projekt, amit el kéne kúrni.
  • A Toho nemrég jött ki egy GODZILLA-filmmel (Resurgence), és már csinálják is a következőt - de ez most egy ANIME lesz, és a koncepciós rajz alapján erős sci-fi beütéssel bír majd. Jövőre mutatják be.
  • Pálfi György már forgatja Kanadában Stanislaw Lem AZ ÚR HANGJA című sci-fijének adaptációját!
  • Hosszas betegség után, 81 éves korában (hó végén töltötte volna a 82-t) elhunyt Kenny Baker, aki hat STAR WARS-filmben bújt bele szó szerint R2-D2 "bőrébe". Felbukkant még többek közt az Időbanditákban, az Elefántemberben, a Fantasztikus labirintusban, a Flash Gordonban és az Amadeusban is. Nyugodjon békében. (A The New Yorker búcsúja a színésztől - Benjamin Schwartz)


  • Jövőre, a 144. résszel véget ér Robert Kirkman hardcore szuperhőseposza, az INVINCIBLE (ismert az "egyik legjobb amerikai képregénysorozat" címen is). Egyik szemem sír, mert hiányozni fog, a másik nevet, mert ezek szerint kap egy szép, kerek lezárást, és nem húzzák örökké, mint a mainstream szuperhőssorozatokat általában.
  • Ben Affleck nem unatkozik. Egyelőre izgatottan várjuk a januárt, amikor bemutatják a Dennis Lehane LIVE BY NIGHT című könyvéből (gengsztertörténet az alkoholitalom idején) készült adaptációját (ld. kép), amelynek írója, rendezője és főszereplője is egyben, de közben már megvan a következő (rendezői és színészi) projektje is: Agatha Christie A VÁD TANÚJA című novelláját dolgozza majd fel. Ebből Billy Wilder már csinált egy enyhén szólva jó filmet 1957-ben, úgyhogy nem lesz könnyű megugrani a lécet. (Hogy ez a tervezett BATMAN-mozi előtt vagy után jön, azt még nem tudni.)
  • Az októberi képregénybörzére megjelenik az egyik leghíresebb modern BATMAN-sztori, a THE MAN WHO LAUGHS Ed Brubakertől és Doug Mahnkétől. A 2005-ös képregény Joker és a sötét lovag első találkozását meséli el, és a legelső, 1940-es önálló Batman-képregény történetét (ebben debütált annak idején a Joker) modernizálja.
  • A tavalyi FANTASZTIKUS NÉGYES eredetileg tervezett, sokkal képregényesebb és vagányabb változatában ilyenek lettek volna: Negatív Zóna és Annihilus, Doctor Doom háborút hirdet a civilizált világ ellen, a Mole Man egy óriásszörnyet szabadít Manhattanre, - kommandósok szállják meg a Baxter Alapítványt, a Ryan közlegény megmentése stílusú fináléban az F4 Doombotok hadseregével harcol a háború szaggatta Latvériában, a stáblista utáni jelenetben Galactus és az Ezüst Utazó elpusztítanak egy bolygót.
  • Augusztus 25-én újra mozikba kerül a PONYVAREGÉNY - szinkronosan és feliratosan is, Budapesten (Corvin, Művész, Toldi) és vidéken is (pl. Szeged, Pécs, Debrecen, Szolnok, Salgótarján, Miskolc).
  • Ez persze bazi drága lett volna a Foxnak, úgyhogy helyette azt kaptuk, amit. (Itt lehet elolvasni a teljes cikket angolul.)
  • Az első kép a PASSENGERS című sci-fiből, amelyben Chris Pratt és Jennifer Lawrence egy működési hiba miatt 60 évvel korábban ébrednek fel a mélyálomból egy távoli kolónia felé tartó, sok ezer embert szállító űrhajón.
  • Antoine Fuqua-nak nem elég A hét mesterlövész, a SEBHELYESARCÚt is remake-elni akarja (ennek ugye szintén van egy eredetije, Howard Hawks rendezte még 1932-ben). A film a Universalnál készül, és a cselekményt áthelyezi Miamiból napjaink Los Angelesébe.
  • Bryan Fuller elárulta végre, hogy a STAR TREK DISCOVERY az eredeti Star Trek-sorozat előtt 10 évvel játszódik, és egy többször emlegetett, de el sosem mesélt konfliktusról szól (klingonok?) A főszereplője nő lesz (egyébként nemileg, etnikailag és szexuális preferenciában is diverz gárdára lehet számítani), de nem kapitányi, hanem parancsnokhelyettesi szerepben. A 13 részes első évad januárban debütál.
  • 25 évvel a '91-es film után a Disney folytatást készít a ROCKETEERhez. Igen, folytatást, nem rebootot, bár így is afféle soft rebootként emelgetik. A sztori hat évvel az eredeti után játszódik majd: Cliff Secordnak nyoma veszett a nácik elleni harcban, és most egy fekete pilótanő lép a nyomdokaiba címszereplőként, nehogy a jet-pack technológia az ellenség kezére kerüljön.

  • Brad Pitt jelenleg arra igyekszik rávenni David Finchert, hogy ő rendezze a ZOMBIHÁBORÚ második részét. Érdekes lenne egy zombifilm Finchertől, talán még Max Brooks eredetijéből is átvenne ezt-azt. (Márpedig az ráférne erre a franchise-ra, ha már úgy döntöttek, hogy folytatják.)
  • Örülés van: Joe Carnahan írja az UNCHARTED mozifilm forgatókönyvét. A rendezői teendőket elvileg nem tudja elvállalni a Bad Boys III miatt, de még ez is változhat.
  • Az AVENGERS: INFINITY WAR mostantól hivatalosan is csak egy részes: az eredetileg tervezett második rész külön film lesz, és másik, egyelőre be nem jelentett címen fog futni.
  • George R. R. Martin egy újabb fantasyuniverzumra költözik a képernyőre. A Universal megvette az 1987-ben elstartolt WILD CARDS című antológszéria jogait: a sztori a második világháború után játszódik, amikor egy földönkívüli vírus a megfertőzöttek nagy részét megöli, a többiekben viszont vagy torz és bizarr elváltozásokat okoz, vagy emberfeletti képességekhez segíti őket hozzá. A Wild Cardsnak nem Martin az egyedüli írója, sok szerző (pl. Roger Zelazny, Walter Jon Williams, Daniel Abraham) járult hozzá az univerzumhoz rengeteg könyvvel, képregénnyel és novelláskötettel. Maga Martin nem fog részt venni a sorozat elkészítésében, mert kizárólagos szerződés köti az HBO-hoz, és egyébként is a Winds of Winter megírásán dolgozik (még mindig).
  • A TheWrap értesülései szerint a Warner végre elkötelezte magát egy új önálló Superman-film, vagyis az ACÉLEMBER 2. mellett. A projekt persze még nagyon korai fázisban van, nem tudni, ki rendezné - de tavaly pletykálták ezzel kapcsolatban George Miller nevét.
  • A HOBO WITH A SHOTGUN rendezője, Jason Eisener is képregényadaptációt készít, de nem hazudtolja meg magát: a következő filmje egy '80-as évekbeli, ötrészes underground comicon, a NEW YORK CITY OUTLAWSon alapul. A képregény egy önbíráskodó csapatról szól, és nagyrészt Walter Hill 1979-es, WARRIORS című klasszikusa inspirálta.  
  • TRAILER - Brad Pitt és Marion Cotillard ellenséges vonalak mögött szeretik egymást és nagyon aktívan-gépfegyveresen nem szeretik a németeket Robert Zemeckis II. világháborús drámájában. ALLIED trailer. /// Csak szólunk, ha netán lemaradtál volna róla, hogy az Inkle zseniális játékkönyv-adaptációja, amit anno magyarul Steve Jackson Varázslata címen olvashattunk, szeptember 15-én elérkezik fináléjához: jön a SORCERY! Part 4: THE CROWN OF KINGS! /// Alexander Skarsgård és Michael Peña pofátlan korrupt zsarukat alakítanak a The Guard rendezőjének új akció-komédiájában. Elég faszának tűnik. WAR ON EVERYONE trailer. /// ARRIVAL /// ANTHROPOID /// Vonat és Lust for Life: rövid teaser a Trainspotting 2-höz, amely immár simán csak T2 címen fut. /// Park Chan-wook gyönyörű és furcsán felzaklató filmének új előzetese - THE HANDMAIDEN. /// Christopher Nolan új filmjének (a második világháborús DUNKIRK) első előzetese /// Szörnyek és gyilkosok évadja /// Nicolas Cage és Willem Dafoe keményen rosszalkodnak Paul Schrader új filmjében. DOG EAT DOG előzetes. /// LUKE CAGE /// Sokat késett, némi jogi hercehurca is volt körülötte, de augusztusban elvileg megjelenik végre a NO MAN'S SKY. /// Durván jól összerakott red band trailer a VAKSÖTÉThez.

  • POSZTER – Az első poszter a SPIDER-MAN: HOMECOMINGhoz. /// ZSIVÁNY EGYES-poszterek Full Metal Jacket stílusban (Orlando Arocena) /// Lehet, hogy van ennél menőbb SUICIDE SQUAD-poszter, de mi még nem láttuk. /// Amikor a film nem méltó a remek poszterhez... (Shan Jiang, Mondo) /// FANTASZTIKUS LABIRINTUS: borító a 30. évfordulóra kiadott képregényhez /// Ezzel a poszterrel azért nem erőltette meg magát túlzottan a Marvel/Netflix.
  • BORÍTÓBorító a jövőre megjelenő HELLBOY: INTO THE SILENT SEA graphic novelhez, amely a 2005-ös The Island folytatása lesz. A Hellboytól szokatlan tengeri kalandban a főhős egy ősi vízi bestia nyomában jár majd, és szellemkalózokkal keveredik harcba. A rajzoló a Prince Valianttal elhíresült Gary Gianni lesz (de a borító persze Mignola munkája.) /// A THE WITCH soundtrackjének borítója. /// Egy kis vidámság! (Julián Totino Tedesco: a Hellboy-univerzumban játszódó Witchfinder: Cit of the Dead #3 borítója) /// Az 50 éves STAR TREK (Josh Budich) /// Előre a sötétség szívébe! (Laurence Campbell borítója a HELLBOY-univerzumos Rise of the Black Flame második számához.) /// Badass borító a Marvel DARTH VADER-sorozatának utolsó, 25. számához. (Cliff Chiang) /// Gary Frank borítója a legendás olasz westernsorozathoz, a TEXhez.
  • STRANGER THINGS – The Upside Down (Matt Ferguson) + Laurie Greasley + Matt Needle & Thomas Walker munkái /// Milyen lenne a STRANGER THINGS békeidőbeli point and click kalandjátékként? Ilyen. /// Csoda, hogy eddig nem készült ilyen: a STRANGER THINGS mint 80-as évekbeli sitcom.

  • MŰVÉSZETHardcore! (Dan Mumford) /// Csoportkép a srácokkal. (Zakuro Aoyama) /// Snake. (Matt Ferguson) /// Batman visszatér (Nicolas Delort) /// Ripley & Jonesy (Ben Oliver) /// Star-Lord (Florey) /// Hateful 8 /// New York, New York (Christopher Shy)
  • BÓNUSZ - Stephen Byrne sajnossajnossajnos csak a tőrt forgatja a hátunkban, de azt kíméletlenül. Képzelt előzetes egy nemlétező FIREFLY animációs sorozathoz. (sóhaj) /// Robert De Niro igazi taxiengedélye 1976-ból, amikor a TAXISOFŐRre készülvén hétvégente New Yorkban taxizott. /// HOOK: Az Elveszett Fiúk akkor és most, 25 évvel később. /// Godzillával Japánban még a hotdogot is könnyebb eladni. /// Ne cibáld az alvó (fegyverőrült) mosómedve farkát! Félperces Rocket Raccon/Groot animációs film, hogy segítsen túlélni a pénteket. /// A Blizzard átment Disney-be, ám aggodalomra semmi ok, az OVERWATCH új kisfilmje, a THE LAST BASTION fenomenálisan szemkápráztató lett!

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!