Mégiscsak lesz harmadik Hellboy-film!

A Hellboy 3. a soha el nem készült filmek garmadájának egy különösen fájó pontja a geekek számára. Guillermo Del Toro már többször nyilatkozta, hogy nincs esélye a megvalósulásának, legutóbb épp pár hónapja ült le az illetékesekkel, hogy aztán egy végső "tényleg nem lesz belőle semmi" üzenettel álljon a rajongók elé. 

Pár órája a karakter atyja, Mike Mignola robbantott bombát a Facebook-oldalán: lesz új Hellboy-film, épp csak egy reboot formájában, teljesen új gárdával. Del Toro és Perlman végleg kikerült a képből, a rendezői székbe Neill Marshall (A barlang, két Trónok harca-epizód a leglátványosabbak közül) ül, a forgatókönyvet részben maga Mignola írja, Hellboy vörös bőrébe pedig David Harbour (a Stranger Things seriffje) bújik, illetve producerként benne van a projektben a Hellboyt kiadó Dark Horse alapítója/atyaúristene, Mike Richardson is. És még valami: a film R-es besorolású lesz. A munkacím Hellboy: Rise of the Blood Queen.

Vannak itt jó hírek és rossz hírek bőven. A rosszak nyilván egyértelműek. Del Toro víziója odavan, története, trilógiája sosem zárul le (a sztori nagyjából az lett volna, hogy Hellboynak szembe kell néznie önnön démoni oldalával, és – némileg ironikus módon – tényleg a világvége követévé kell válnia ahhoz, hogy megmentse az emberiséget ).

A jó hírek: Marshall kompetens rendező, Harbour jó választásnak tűnik Hellboy szerepére (bár rohadt nagy lesz a cipő a lábán), ígéretes, hogy Mignola írta a sztorit (régi képregényes/könyves tettestársával, Christopher Goldennel, és a még újoncnak számító, tévésorozatos Andrew Cosbyval), bár azt Marshall még csinosítgatni tervezi, az R-es besorolás pedig azt jelzi, hogy nem feltétlenül fognak kompromisszumokat kötni. Vagy csak azt, hogy meglovagolják a mostani R-es sikerfilmek trendjét. Elvégre a Hellboy nem kifejezetten az a vérmocskos-brutális képregény - viszont Marshall a horrorfilmekből indította a pályáját. 

Szóval egyik szemünk sír, a másik nevet. De mivel a Hellboy 3. megvalósulására már réges-rég nem volt semmi esély, nem érdemes onnan nézni a dolgokat, hogy ahelyett lesz a reboot - onnan kell nézni, hogy a semmi helyett lesz. (Azért nem árt hozzátenni: a stúdió hivatalosan még nem jelentette be a filmet, a tárgyalások végső fázisai folynak.)

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!