Gyűrűvilág, Snow Crash, Lazarus: Az Amazon sci-fi klasszikusokból készít sorozatokat

Az Amazon streaming szolgáltatása, amely eddig a The Man in the High Castle-lel aratta legnagyobb sikerét, a közeljövőben nagyobb hangsúlyt helyez a műfaji sorozatokra, és kevesebbet a realisztikusabb drámákra és komédiákra. Ennek egyik nagy lépéseként bejelentették három sci-fi (két klasszikus regény és egy kritikailag is elismert képregény) adaptációját: Feldolgozzák Larry Niven ismert űrön túli, mesterséges gyűrűről szóló Gyűrűvilágát, Neal Stephenson futurisztikus, cyberpunk Amerikában játszódó Snow Crash-ét és a Greg Rucka/Michael Lark páros családhatalmasságok disztopikus háborúit elmesélő Lazarusát. 

Az Amazonnak összesen közel 70 sorozata van különböző készítési fázisokban, köztük egészen nagynak ígérkező címek komoly nevekkel és tehetségekkel. Mint például: 

- Jack Ryan: Új széria Tom Clancy CIA-elemzőjével,  John Krasinski főszereplésével. 

- Homecoming: Julia Roberts első sorozata Sam Esmailtől, a Mr. Robot alkotójától, egykori kormányügynökökről, akik a hétköznapi életbe próbálnak visszailleszkedni. 

- Carnival Row: Fantasy noir  Orlando Bloommal és  Cara Delevingne-nel (mondjuk ettől a castingtól nem estünk hanyatt) egy futurisztikus város misztikus lényeire vadászó sorozatgyilkosról. 

- David O'Russell egyelőre cím nélküli maffiasorozata Robert De Niróval, Julianne Moore-ral és Matthias Schoenaertsszel. 

- Tong Wars: Wong Kar-wai gengszterháborús szériája a késő XIX. századi San Francisco kínai negyedét uraló bandákról. Talán az egyik legígéretesebb cím az összes közül. 

- Too Old to Die Young: Nicolas Winding Refn gyilkosokról és modern szamurájokról szóló krimije a Los Angeles-i alvilágról. 

- Underground Railroad: Az idei Pulitzer-díjnyertes regény adaptációja Barry Jenkinstől (Holdfény), két rabszolga meneküléséről a XIX. századi amerikai Délen - egy tényleges földalatti vasúton. 

- The Boys:  Seth Rogen és Evan Goldberg a Preacher után Garth Ennis egy másik (gonosz szuperhős-szatíra) képregényére is rátették a kezüket (bár itt már az eredeti képregény sem valami nagy szám). 

- Starsky & Hutch: James Gunn sorozata - nem rebootja, hanem folytatása az erdetinek (és nem is paródia, mint a mozifilm volt). 

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!