Ahová Star Trek még nem merészkedett?

Manapság egyre ritkábban tudok lelkesedni a régi dolgok felmelegítéséért, de a Picard az első bejelentésétől fogva kifejezetten izgat. Nekem mindig is az Új Nemzedék jelentette az igazi Star Treket, Picard jelentette az igazi csillagflotta-kapitányt, és Patrick Stewart jelentette az egész franchise színészi netovábbját. A karakterek öregedésének koncepciójából ráadásul már annak idején is remek dolgokat hoztak ki (lásd a szenzációs sorozatzárlatot, az All Good Thingset), ezt az új szériát pedig a Pulitzer-díjas Michael Chabon írja (a szokottnál lassabb, személyesebb, líraibb hangvételű történetet ígérnek), szóval olyan nagyon csak nem mehet félre. 

Ma levetítették a Comic-Conon az első hosszabb előzetest, és ebből meg a panelen megejtett beszélgetésekből kiderült, hogy (amint arra számítani lehetett), más régi ismerősök is visszatérnek: Data! Hetes! Borgok! Riker! Troi! És Hugh, a borg! A sorozat valamikor 2020 elején érkezik. ENGAGE! 

Ha már Hetes, a Voyager valamilyen formában a Star Trek: Lower Decks című félórás, félig-meddig komikus, de felnőtteknek szóló animációs sorozatban is visszatér. Ez a Csillagflotta egy kevésbé fontos, Cerritos nevű hajóján játszódik, valamikor az utolsó klasszikus vonalba tartozó ST-film, a Nemezis eseményei után. A főszereplője négy, összességében nem túl jelentős, rutinfeladatokat végző zászlós lesz. Ehhez még csak néhány kép van (a "felnőtteknek szóló" kitétel után kicsit kevésbé... bájos-gyerekes animációs stílusra számítottam, de annyi baj legyen...), és szintén jövőre érkezik.

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!