A fülünkből is Star Wars fog folyni

A Disney azzal kezdte a tegnap esti bejelentés-sorozatát, hogy a következő pár évben jön a Disney+-ra nagyjából 10 új Marvel-sorozat és 10 új Star Wars-sorozat. És még ez is csak a dömping-jéghegy csúcsa. Őrület! Agyrém. De tényleg. Megöregszünk, mire ezeket mind végignézzük. Már ha mind végig akarjuk nézni. Emlékeztek még, amikor minden Star Wars-film egy kivételes esemény volt? 

Vegyük sorra a dolgokat! Nem lesz rövid. 

MARVEL SOROZATOKA Wandavison január 15-én érkezik, és jött hozzá egy új előzetes. Feige elmondása szerint ez, a Doctor Strange 2. és a Pókember 3. sztorija valamiképpen összekapcsolódik (nyilván az alternatív realitások mentén). 

A Sólyom és a Tél Katonája március 19-én érkezik, kijött hozzá az első előzetes: 

A Loki ősszel várható, és bár nem tudom, ki mire számított tőle, elég… furának és meglepőnek tűnik (Owen Wilson szereplése nemkülönben) - de inkább jó, mint rossz értelemben. Előzetes: 

Az animációs What If…? 2021 nyarán merül szügyig a Marvel párhuzamos valóságaiba, ehhez is jött előzetes: 

Mindezekről eddig is lehetett tudni, de Feige bejelentett három új sorozatot: 

Secret Invasion: Brian Michael Bendis 2008-as képregénye alapján egy skrull invázióról/beszivárgásról szól, főszerepben Samuel L. Jackson és Bend Mendelsohn, ahogyan a Marvel Kapitányban láttuk őket. 

Ironheart: a 2015-ben indult képregényes sztori alapján. Dominique Thorne mint a briliáns Riri Williams, aki a legfejlettebb páncélt állítja elő Tony Stark óta. 

Armor Wars: az egyik leghíresebb Vasember-képregény alapján, főszerepben Don Cheadle mint Hadigép. A Vasember-technológia rossz kezekbe kerül. 

Valamint: Az utóbbi évek legnépszerűbb képregényes Marvel-karaktere, Kamala Khan debütál a Marvel Kapitány 2-ben, 2021-ben pedig saját sorozata indul Ms. Marvel címen. 

Extra: James Gunntól jön egy A galaxis őrzői karácsonyi különszám 2022 végén - ezt a 2023-ban érkező A galaxis őrzői 3.-mal együtt forgatják. De lesz egy I am Groot című Baby Groot animációs sorozat is. Mert miért ne. 

MARVEL MOZIFILMEKA Shang Chi and the Legend of the Ten Rings lesz a Marvel Phase 4-ének első filmje. Ha minden jól megy, 2021. júliusában mutatják be. 

A harmadik Hangya-film címe: Ant-Man and the Wasp: Quantumania, és debütál benne az egyik legnagyobb Marvel-gonosz, Kang, a hódító (őt a Lovecraft Countryból ismert Jonathan Majors játssza). 

Mint kiderült, Christian Bale Gorrt, az istenölőt (lásd. Jason Aaron itthon is megjelent Thor-kérpegényét) alakítja a Thor: Love and Thunderben

Az új Fantastzikus Négyes-filmet, amely remélhetőleg az összes eddigi Fantasztikus Négyes-filmet elfeledteti velünk, a Pókember-filmekkel bizonyított Jon Watts rendezi. Egyelőre ennyi az összes infó róla. 

STAR WARS SOROZATOKJön két új sorozat, mely a The Mandalorian eseményei idején játszódik, mindkettőt Jon Favreau és Dave Filoni felügyeli, és idővel elvileg mindkettő sztorija összefonódik a The Mandalorian sztorijával:

The Rangers of the New Republic: Erről nem árultak el semmit, de valószínűleg az Új Köztársaság vadászpilótáiról vagy peremvidéken dolgozó ügynökeiről/katonáiról szól, és nem lennénk meglepve, ha felbukkanna benne Gina Carano. 

Ahsoka: Rosario Dawson visszatér saját (elvileg mini)sorozatában Anakin egykori padawandja szerepében (a vonatkozó The Mandalorian-epizód alapján Thrawnt – vagy még inkább Ezrát – keresi majd). 

Star Wars: Andor: a rég bejelentett Zsivány Egyes spin-off Cassian Andorról 2022-ben debütál 12 epizóddal, a forgatás már két hete zajlik . 

Star Wars: Lando: Justin Simien, a Dear White People író-rendezője készíti – fura mód azt nem jelentették be, hogy Donald Glover visszatér-e a szerephez, bár korábban már repdestek ilyen pletykák. 

The Acolyte: Leslye Headland (Russian Doll) sorozata egy rejtélyközpontú thriller, mely a képregényekben és könyvekben mostanság felvezetett új Star Wars-érában, a High Republicban (nagyjából kétszáz évvel a Baljós árnyak előtt) játszódik. Nem árt megjegyezni, hogy ez az EGYETLEN projekt, amely nem a rongyosra cibált Skywalker-érát cibálja tovább. (De nyugi, Yoda azért benne van.)

Star Wars: Obi-Wan Kenobi: 10 évvel A sith-ek bosszúja után játszódik, és Ewan McGregor mellett visszatér benne Hayden Christensen is mint Darth Vader… hát… oké… 

Star Wars: Visions: Animációs antológiasorozat japán alkotóktól (vagyis lényegében anime), egyelőre tíz részre lehet számítani - változatos, rövid sztorik a Star Wars-univerzumból.

Star Wars: A Droid Story:  Animációs sorozat egy droidról, aki C-3PO és R2D2 segítségével fedezi fel a galaxist. 

Star Wars: The Bad Batch: Animációs Klónok háborúja spin-off sorozat a legbadassebb klónkatona-egységről a Köztársaság bukása idején. 


STAR WARS MOZIFILMEKItt az egyetlen igazán nagy és izgalmas és érdekes hír, hogy Rogue Squadron-film készül (ezt ugye nem kell részleteznem) a Wonder Woman-filmek rendezőjétől, Patty Jenkinstől. 

Illetve megerősítették, hogy Taika Waititi Star Wars-filmje továbbra is sínen van, bár erről nem árultak el semmi újat. (Ellenben Rian Johnson három éve bejelentett trilógiájáról nem esett egy szó sem.)

A MARVELEN ÉS A STAR WARSON TÚLA Disney egy rakás egyéb (főleg animációs) projektet is bejelentett, de nekünk itt legfeljebb kettő érdekes ezek közül. 

Amit senki nem látott jönni: Buzz Lightyear-mozifilm! Toy Story spin-off, nyilván, de nem igazán Toy Story-film. A leírás alapján eredeti* sci-fi-akció, mely arról az igazi Buzzról, csillagharcos pilótáról szól, akire a Toy Story világában a Buzz Lightyear-játékot alapozták. Chris Evans hangján fog megszólalni.  

*Igen, érzem az iróniát abban, hogy már az ilyen projekteket hívják "eredetinek". 

Alien-tévésorozat jön Noah Hawley-tól, a Légió és a Fargo atyjától az FX-re. Alien-tévésorozat! És a a Földön játszódik majd...

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!