Kultfilmklub a Városligetben

A Mozinet kezdeményezésében új, a szokásosnál merészebb filmklub indul (az október 31-én, Halloweenkor vetítendő filmeket én válogattam be: a Geekblog co-production!)  Alább olvasható a teljes idei program.

A vetítések 18 órakor kezdődnek, a belépőjegy 300 forint! Valamennyi film magyar felirattal tekinthető meg!

Cím: Novus Művészeti Iskola, "A" épület. Budapest, 1146, Olof Palme sétány 3. (A műjégpálya mellett) Megközelítés: 70-es, 79-es trolival a Keleti Pályaudvar felől az Olof Palme sétány megálló, vagy a Hősök terétől három perc gyalog.

Szeptember 25., kedd, 18h

A vakond / El Topo (El Topo, színes, feliratos mexikói western, 1970, 125 perc)
Rendezte: Alejandro Jodorowsky

Ebben a mexikói westernben végletes erőszak és abszurd humor keveredik vallásos szimbólumokkal és különféle rítusokkal. A néző számára a film jelenetei kábítószer hatása alatt keletkező hallucinációs képekként hatnak.

Moderátor: Mátyás Péter

 

Október 9., kedd, 18h

Radírfej (Eraserhead, fekete-fehér feliratos amerikai dráma, 1977, 89 perc)
Rendezte: David Lynch
Főszereplő: Jack Nance, Charlotte Stewart

Naturalista rémálom? Programozott lidércnyomás? Táncoló műcsirkék, hüllőszerű embriók és levágott fejek illusztrálják a főhős - és az alkotó - szürreális utazását a tudatalatti világába. Meghökkentő vizuális látásmód, szinte az elviselhetetlenség határáig (vagy azon is túl) fokozott ambivalens helyzetek, a lét irtózata.

Moderátor: Mátyás Péter


Október 31., szerda, 20h

Halloween-party! (Belépőjegy: 1000 Ft)

20h: A Démon éjszakája (Night of the Demon, fekete-fehér angol horrorfilm, 1957, 95 perc)
Rendezte: Jacques Tourneur

Főszereplő: Dana Andrews, Peggy Cummins

Dr. John Holden Londonba érkezik egy paranormális lélektani szimpóziumra azzal a szándékkal, hogy leleplezze a démoni vezetőt, Julian Karswell-t. Holden szeptikus és nem hisz Karswell erejében. Elfogadja a férfi invitálását, annak birtokára…

22h: Sóhajok (Suspiria, színes, olasz horrorfilm, 1977, 98 perc)

Rendezte: Dario Argento

Főszereplő: Jessica Harper, Stefania Casini, Flavio Bucci

Dario Argento 1977-es gótikus horrorfilmje, sötét mese boszorkányokról, gonoszságról, gyilkosságról és árulásról. Egy fiatal amerikai balerina egy nagyhírű európai táncakadémiára érkezik, ahol bizarr balesetek és horrorisztikus bűnügyek borzolják a kedélyeket.


0h: Seeding of a Ghost (Zhong gui, színes hongkongi horrorfilm, 1983, 100 perc)
Rendezte: Yang Chuan
Főszereplő: Man Biu Baak, Jaime Mei Chun Chik

Egy hongkongi taxisofőrt megátkoz egy varázsló, miután véletlenül elüti őt. Miután a taxis feleségét megerőszakolja és megöli egy huligánbanda, a mágiához fordul, hogy visszakapja őt.
Moderátor: Wostry Ferenc

 

November 6., kedd, 18h

Párbaj (Duel, színes, feliratos amerikai dráma, 1971, 86 perc)
Rendezte: Steven Spielberg
Főszereplő: Dennis Weaver

Ez a két Emmy és egy Golden Globe jelölésre érdemesített, gyors iramban száguldó thriller Steven Spielberg első egészestés filmrendezése, melyben egy személyautó gyanútlan sofőrjét egy gonosz teherautó tartja rettegésben.

Moderátor: Varró Attila

 

November 20., kedd, 18h

Ki kopog az ajtómon (Whos that Knocking on my Door, fekete-fehér feliratos amerikai dráma, 1968, 86 perc)
Rendező: Martin Scorsese
Főszereplő: Harvey Keitel, Zina Bethune

J.R. munkanélküli olasz-amerikai fiatal, aki New York utcáin éli mindennapjait. Élete gyökeresen megváltozik, mikor beleszeret egy helyi diáklányba. Ahogy a fiatalok egyre jobban belebonyolódnak a kapcsolatba, társadalmi és kulturális különbözőségük egyre nyilvánvalóbbá válik.

Moderátor: Kárpáti György

 

December 4., kedd, 18h

Dementia 13 (fekete-fehér feliratos amerikai thriller, 1963, 75 perc)
Rendező: Francis Ford Coppola
Főszereplő: Patrick Magee, William Campbell, Mary Mitchell

Kathlin Haloran hét évvel ezelőtt belefulladt a kastély parkjában lévő kis tóba. A balesetet azóta is különös titkok lengik körül. Az anya, a fiúk, a doktor, mindenki másképp éli meg a múltat. Vajon ki lehet a gyanúsított az ártatlan kislány haláláért? A film a világhírű rendező, Francis Ford Coppola első játékfilmje volt.

Moderátor: Iván István

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!