Filmelőzetes: DIARY OF THE DEAD (2008)

Romero visszatért! Hiszen, ahogy ő mondta, "amíg az emberek szeretnének zombikat látni a moziban, addig én csinálok nekik ilyen filmeket". Ámen! Itt az előzetes.Mire lehet számítani? Az már biztos, hogy a stílus (vagy inkább műfaj)teremtő rendező nem a Night-Dawn-Day-Land sorozat egyre inkább jövőbe rugaszkodó, az élőhalottak megelevenedését továbbgondoló tematikát folytatta, hanem - talán a tulajdonképpen máig az ő műveiből dolgozó "konkurenciához" és a nézői elvárásokhoz igazodva - egy realisztikusabb hangulatú filmet készített.

A manapság szinte "kötelező" kézikamera és a szintén kedvelt (ál)dokumentumfilmes jelleg (az eseményeket egy operatőr szemszögéből látjuk, aki pont egy zombifilm-forgatásról készít filmet) elsőre egy kicsit riasztóan hat, de reméljük, a mester kezében ezek az eszközök is jól sülnek majd el, már csak azért is, mert a "shaky-cam"-et láttuk már akcióban élőholtakat filmezve, és tud jól működni, a horrorfilm-forgatás kifelé kacsintgató motívumából pedig sok érdekes kisülhet még, ami nem feltétlenül megy majd a minőség rovására (gondoljunk csak arra, hogy már első zombifilmjében, Az élőhalottak éjszakájában is milyen bátor, önironikus poénokat engedett meg magának!).

Műfajmegújító alapvetés, mely évekre friss vérrel látja majd el a zombifilmeket (haha), vagy hatalmas öregkori blamázs? Nemsokára megtudjuk.

 

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!