Filmbemutató: IRON SKY (2008)

A zseniális Firefly-on kívül (melynek azóta természetesen kialakult a maga geek kultusza a neten) sosem voltam nagy rajongója az űrhajós sci-fi tévésorozatoknak. Ennek fényében az, hogy végigröhögtem a Star Wrecket, azt bizonyítja, hogy a film nem (csak) a konkrét utalások és belsős poénok miatt működött: ha az ember elnézte neki a kis költségvetésből eredő báját, határozottan élvezhető volt. (A filmnek volt előzménye is, a kis közösség Star Trekes, amatőrfilmes szárnypróbálgatásai azonban, melyek látványa az MS Paintet idézi, már a határozottan fájdalmas kategóriába esnek.)  

Most azonban remélhetőleg kicsit több pénzt sikerült összeszedniük a fiúknak (különösen a Star Wreck netes sikerét látva reménykedhetünk ebben), mivel új ötletük határozottan szellemes és sok elborult viccre ad lehetőséget, de kell majd hozzá az erős látvány is. Az Iron Sky története ugyanis nem más, mint hogy a nácik a második világháború végén nem Dél-Amerikába, de egyenesen a Hold sötét oldalára menekültek, hogy onnan megerősödve térjenek vissza döntő csapást mérni a Föld nagyhatalmaira... Az előzetes ígéretes, már csak abban reménykedek, hogy a film honlapján, a történet részben beígért drámát nem viszik túlzásba.  

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!