Elhunyt John Hughes

Ezzel a pár sorral ennek az embernek tartozom. Mint ahogy mindazok, akik a nyolcvanas években nőttek fel és hagyták, hogy az évtized popkultúrája körbefolyja, keresztülfolyja őket, tartoznak neki egy percnyi megemlékezéssel. Hughes alkotta meg gyerekkorunk legrelevánsabb klasszikusait, a nonkonformizmus magját gyerekagyakba plántáló Ferris Bueller-t; a Sixteen Candles-t, az egyik legtökéletesebben megírt tinivígjátékot; a Weird Science-t, amely hibátlanul fogja csokorba a kamaszfiúk frusztrációit és vágyálmait; a Planes, Trains and Automobiles-t, amely minden szájbarágás nélkül ébreszt rá minket arra a tiszta felelősségre, amellyel embertársaink iránt tartozunk és a Breakfast Club-ot, a tinédzser angst legtökéletesebb tárgyalását.

Elképesztő könnyedséggel, precizitással és káprázatos humorral megírt munkák, egy egész generáció meghatározó filmjei. Egy irigylésre méltó tehetség alkotásai, aki tegnaptól nincs többé. Nyugodjon békében, Mr. Hughes.

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!