2010 legjobb filmjei Ringsider szerint

Én annyit nem unatkoztam még filmek közben életemben, mint 2010-ben. Hogy a hiba kinek a készülékében keresendő, az talán mindegy is, de idei toplistám összeállításakor szigorúan csak olyan filmek jöhettek számításba, amik nézése közben valamért tátva maradt a szám...

 

Az év legjobb filmje: SZEMEKBE ZÁRT TITOK

a többiek fordított tornasorban:

ÍGY NEVELD A SÁRKÁNYODAT (How to Train Your Dragon)

Az év legkellemesebb meglepetése volt ez a tökéletes tempójú mese, amely tele van érzelemmel, humorral és csodás kalandokkal! John Powell zenéje pedig annyira jó, hogy hónapok óta alig tudom kikapcsolni!

EREDET (Inception)

Az Inception majdnem olyan jó, mint amilyen a híre: megvalósítását tekintve Nolan magnum opus-a, aki azonban a mesélés terén volt már hatásosabb is. Ám ez a granduiózusan díszletezett, kiválóan eljátszott és szenvedélyesen elkészített mozi így is kétségtelenül az idei év legnagyobb filmes eseménye volt!

A FELÁLDOZHATÓK (The Expendables)

Egész Hollywoodban Stallone ért legjobban ahhoz, hogy úgy nosztalgiázzon, hogy ne váljék nevetségessé! Most a '80-as évek akciófilmjeinek állít emlékművet: páratlanul dinamikus ütközetek, csonttörő közelharcok, régimódi one-linerek és kedvesen bumfordi bölcsességek! Mi pedig hálásan morzsolunk el egy könnycseppet, ahogy elmúlt évtizedek legnagyobb akciófilm-sztárjai közösen bevetésre indulnak!

A PRÓFÉTA (Un prophete)

Audiard bűnfilmje egészen különleges mozi: egyszerre a börtönbeli küzdelmek aprólékos dokumentációja és nagy ívű gengszterballada. Ez az elképesztő magabiztossággal levezényelt, aprólékosan felépített és fantasztikusan eljátszott mozi a maga két és fél órájával úgy repül el, mint egy szempillantás!

DREAM HOME
Az idei év egyik legkeményebb mozija volt ez a társadalmi drámával oltott vériszamos slasher, amely ugyan esetenként kissé lendületét veszít, de legjobb pillanataiban olyan embertelenül brutális, hogy nem tudtam volna a tükörbe nézni, ha szó nélkül megyek el mellette. És egyébként is, hongkongi film nélkül nincs év végi toplista!

AZ AMERIKAI (The American)

Corbjin melankolikus és gondolkodó bérgyilkos-mozija az év legegységesebb, legkompaktabb darabja volt: lassan, méltósággal építkező cselekmény, hajszálpontosan megkomponált látvány, és George Clooney elemi erejű színészi jelenléte. Egy film aminek mindene a helyén van, az esze éppúgy, mint a szíve!

KICK/ASS

Oké, én nem ismerem a képregényt, de így számomra tökéletes volt ez az remek tempójú, egyedi szuperhősfilm, amelynek nemcsak az év legjobb akcióit de a legkeserűbb kacajait is köszönhetem. Matthew Vaughn egyszerűen nem tud hibázni! 

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!