Az amerikai képregény mélypontja

Mindig van lejjebb, szoktuk mondani – de tényleg van? A mainstream amerikai képregényben az utóbbi években eltörölték Pókember házasságát, élőhalott szörnyet csináltak a Megtorlóból, és ezüstkori utalások zagyva panoptikumává süllyesztették a fő Batman sorozatot. A Chaos War című legfrissebb Marvel „event” ötödik, záró epizódjában különösebben nem gyaláznak meg sokak által szeretett karaktereket, viszont elérték vele azt, hogy már a második oldalon sírhatnékom támadjon.

Nem, ez itt nem valami absztrakt, metaforikus kép. Nem is ironikus, nem is paródia. Pont úgy kell nézni, és értelmezni, ahogy azt első pillantásra látod. A főhős, Hercules, és a sorozat főgonosza, a Káoszkirály, a hozzájuk képest strandlabda méretű Föld mellett bunyózik az űrben. És ezt nekünk komolyan kellene vennünk. Át kellene éreznünk. Hol kezdjem ecsetelni, hogy mekkora blőd az egész, hogy mennyire fantáziátlan, izzadságszagú és röhejes? Sehol. A kép magáért beszél. Ekkora megalománis, agyatlan faszságra még Mark Millar sem lenne képes. Ezt még a wc-n se húznám le. „The end is here”, indeed.

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!