Newsflash - Játékhírek

Egy millió fölött a TableTop harmadik évada

A gémerek és nem-gémerek körében is elismert és kiemelkedő nézettségű TableTop, az asztali játékok sorsát a szívén viselő Wil Wheaton szerelemgyereke, immáron harmadik évadához érkezett. A Geek & Sundry nevű Youtube-csatornán futó sorozat félórás epizódjaiban Wil és ismerősei egy-egy társasjáték elé ülnek le játszani, a házigazda szerepét betöltő Wil gyors, ám egyszeri néző számára is érthető magyarázatát követően. A hangulat minden alkalommal remek, a szereplők nem fogják vissza magukat, időnként sűrűn szükség van a kisípolásra is. Wheaton úr nagyban gondolkodik, így a nézők segítségét kérte, hogy megvalósíthassa az új évaddal kapcsolatos elképzeléseit. Az eredmény nem semmi: a cikk írásának pillanatában 1.295.000 dollárt tudhat magáénak a produkció, és még hátra van belőle 40 óra. Jogosan merül fel a kérdés, minek adjatok pénzt azért, hogy azt lessétek, ahogy ezek játszanak meg marhulnak?! Hát mert fene jó szórakozás, azért.

 

A Sons of Anarchy az asztalra robog

Bizony, jól látjátok: a Spartacus és a Firefly társasok készítője, a Gale Force Nine következő áldozata a macsó motorosokról szóló sorozat. A Sons of Anarchy: Men of Mayhem névre keresztelt játékban rivális bandákat fogunk irányítani, és habár a játékmenetet illetően konkrétumok még nem hangzottak el, az elődöket ismerve nagyot nem kell majd csalódnunk. A célunk minél több pénz összegyűjtése, az alapanyagot tekintve pedig ehhez egészen meredek módszerek fognak vezetni, amikor ősszel a kezünkbe kaparintjuk a végeredményt. Addig még van idő újranézi a sorozatot.

soamom

 

Armello - a társasjáték életre kel

Az utóbbi idők leghangulatosabb játékát kalapálja a League of Geeks nevű ausztrál indie csapat. Diznisnek látszó antropomorf állatok igyekeznek kikaparni a gesztenyét egy hanyatlásnak indult királyságban, vagy éppen megmenteni azt. A hexákra osztott játékterepen nappalok és éjszakák váltják egymást, miközben választott szereplőnkkel elindulunk felfedezni, tárgyakat gyűjteni, esetleg animált grafikájú kártyákkal és dobókockákkal harcot vívni. A setting komor és nem kifejezetten gyerekeknek való, a kidolgozás eszméletlen jól sikerült, minden adott tehát a sikerhez, még a piszkos anyagiak is: az Armello tegnap lezárult Kickstarter kampánya bőven túlszárnyalta az eredetileg kitűzött célt, így jövő tavasszal nem csak PC-n, de akár Androidon is élvezhetjük az Armello csodaszép világát.

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!