Fehér Isten trailer – Kutyaapokalipszis Budapesten

unnamed1

Hát, ez szívás: az ember legjobb barátja megelégeli a szolgalétet, a rossz bánásmódot, és visszavág. Mundruczó Kornél új thrillerében egy nagy falka kutya bosszúszomjasan elözönli Budapest utcáit – néhány jelenetnek egészen zombifilmes atmoszférája van. Külön öröm, hogy a híresen szar magyar előzetesekkel ellentétben a Fehér Istené egészen jól sikerült. A so-so Isteni műszak után idén talán tényleg kapunk egy jó műfaji, magyar mozifilmet. Ideje lenne.

A Fehér Istent, aminek forgatásán 274 kutyát használtak, június 12-én mutatja be itthon az Intercom, de bekerült a 67. Cannes-i Filmfesztivál programjába is.

A hivatalos szinopszis:

A legrégebbi szövetségek is felbomolhatnak. A hosszú békét is követheti háború.

Az ember legjobb barátja a kutya: de ha rosszul bánik vele, a hű társ a gazdája ellen fordulhat. És mert erősebb, gyorsabb, vadabb nála, nagyon veszélyes ellenfél válhat belőle.
Egy új rendelet szerint a korcsokat be kell jelenteni, minden példányt összeírnak, amelyik nem fajtiszta. Dániel viszont nem akar súlyos ebadót fizetni átmenetileg nála lakó lánya kedvencéért, Hágenért. A kislány hiába tiltakozik, kidobja a kutyát. Míg Lili egyre kétségbeesettebben keresi az állatot, az egyre borzasztóbb helyekre sodródik. Egy kóbor falka tagja lesz, harci kutyává képezik ki, viadalokon fogadnak rá, majd a sintérek fogják el.

Amikor az egyre dühösebb négylábúnak sikerül kiszabadulnia a rács mögül, társai követik, és elözönlik Budapest utcáit. Aki valaha ártott nekik, meglakol.

De a régi gazdi nem adja fel. Ő szembe akar nézni egykori barátjával, még akkor is, ha az addigra félelmetes, pusztító fenevad lett.

unnamed

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!