Newsflash - Játékhírek

Kihirdették az idei társasjáték Oscar-díj jelöltjeit

A legrangosabb társasjáték-díj a - természetesen - német Spiel des Jahres, aminek jelöltjeit szokás szerint ez időtájt hirdet meg a zsűri. Idén német, belga és francia istállók között dől majd el a vetélkedés: a három jelölt a Camel Up, a Concept, és a Splendor. A Geekz szerkesztősége a Splendor mellett teszi le a voksát, az egyszerű és gyors szabályokkal megáldott játékot mintha az istenek is SdJ-díjra teremtették volna (aki esetleg nem tudná, az Év Játéka Díj a könnyedebb, családi kategóriát takarja).

Spieldes01

A németek a komolyabb, komplexebb játékok kedvelőiről sem feledkeznek meg, ezért külön kategóriát hoztak létre a gémer társasok legjobbjainak, ez pedig a Kennerspiel des Jahres (azért Odalentet vagy Trónok harcát ne keressünk itt sem). Az idei jelöltek: Concordia, Istanbul, és a Rococo. Utóbbi érdekessége, hogy a Delta Vision nemsokára kiadja magyar nyelven is. Többen az Istanbult tartják befutónak, azért erre nem mernénk fogadni. A győztesekre visszatérünk.

Spieldes02

Szombaton érkezik a Warhammer 40.000 terepasztalos stratégia hetedik kiadása

A viszonylag jól muzsikáló hatodik kiadást nagy meglepetésre két év után váltó hetedik kiadás május 24-én végre az ölünkbe drop podolhat. A Games Workshop vagy nagyon jól keveri a kártyákat, vagy irtó nagy bajban van - szegény hatodik kiadáshoz még ki sem jött az összes kódex (mondjuk ezt megszoktuk), máris vacillálhatunk, vajon kedvenc seregünk mekkora hányada kerül ezúttal polcra. Új kiadáshoz új szabályok, új kódexek dukálnak, így aki két éve alaposan bevásárolt, az most joggal dühös. Mindenesetre az árakat elnézve lehet hüledezni: a "mezei" szabálykönyv 18.000 forint környékén van, míg a speciális kiadásért csupán 75.000 forintot kell leszurkolnunk. A GW halad a korral, így elektronikus formátumban is magunkhoz szólíthatjuk a könyveket, holmi 15.000 forintért. Aprópénz egy komplett sereg összerakásához képest.

40k01

Dobókockákkal erősít a Marvel

A Marvel univerzumépítése nem korlátozódik csupán a mozifilmekre, és habár társasjátékfronton is mindig jelen volt, soha nem késő egy-egy új Marvel játékról beszámolni - legfőképp, ha az egy olyan sikeres játék mechanizmusára épül, mint a Quarriors!. Legegyszerűbben dobókocka-gyűjtögető játékként lehetne jellemezni a Marvel Dice Masters: Avengers vs. X-Men névre keresztelt társast, ám ezúttal ne az egykori Dragon Dice jusson az eszünkbe (ami kvázi Magic volt speciális dobókockákkal). Könnyen megtanulható, rövid idő alatt lejátszható stratégiai kockapókerre gondoljunk: rengetegféle kocka, mindenféle speciális ikonokkal, mindez az AvX sztoriját feldolgozva. A játék hamar sikeres lett, annyira, hogy szeptemberben már jön is a kiegészítője, az Uncanny X-Men.

MDMAvX01

Újabb WTF a Warhammer 40.000 világából

Manapság nem telik el úgy hónap, hogy ne jelentenének be egy újabb Warhammer 40k videojátékot - persze senki ne kapjon a pénztárcájához: olyen kimagaslóan nagyszerű címeket kaptunk eddig, mint a Plants vs Zombies-t majmoló Storm of Vengeance, vagy az ugrabugra platformer Carnage... komolyan, a GW minden hájjal megkent striciként árulja ki a legvagányabb IP-jét... ahelyett, hogy a Necromundat, vagy az Epicet támasztaná fel. De ez mind semmi! A legújabb WH40k videojáték a sakk - igen, jól olvastátok, a sakk - köntösét ölti magára. Hogy a Warhammer 40,000: Chess Regicide-ban megint űrgárdisták harcolnak majd űrorkok ellen? Ugyan, hisz alig van pár játszható sereg. WTF, erre már nem tudok mit mondani, ekkora hülyeség vagy nagyon jól sül el, vagy oltári nagyot zakózik. Kivárjuk. Addig nézzétek meg a semmitmondó trélert:

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!