Newsflash - Játékhírek

Minden szerepjátékok ősatyjának eljövetele júliusban várható

A Dungeons & Dragons eddig D&D Next tesztcímen futó bétája végleges címet és megjelenési időpontokat kapott. A jelenlegi trendeknek megfelelően se számozás, se alcím, pőrén és szimplán Dungeons & Dragons néven kell majd keresnünk a legöregebb szerepjáték ötödik reinkarnációját. Az ígéretek szerint a harmadik kiadás szabálydzsungelét, illetve a negyedik kiadás társasjátékos matekozás háborúját mellőzve igyekeznek a játékosok kedvére tenni.

Július 15-én egy Starter Set segedelmével bizonyosodhatunk meg efelől (már aki nem próbálta volna a tesztszabályokat), ami nyitásként 32 oldalnyi szabállyal és 64 oldal kalandmodulnak álcázott játékmesteri útmutatóval nyitja meg a sort, hogy augusztus 19-én egyszerre kaparintsuk meg a Player's Handbookot és a Tyranny of Dragons című kaland első fejezetét, a Hoard of the Dragon Queen-t. Szeptember 30-án jön a kihagyhatatlan Monster's Manual, majd október 21-én a The Rise of Tiamat (beszédes cím, meg kell hagyni), a sárkányos kaland befejező része. Végül legnagyobb meglepetésre november 18-án érkezik csak meg a játékmesterek útmutatója, a Dungeon Master's Guide. Érdekes terítés, az biztos.

DnDgn

Szörnyzúzda Halloweenre!

A hét legjobb híre! Az Alderac Entertainment Group, a Smash Up kiadója fellőtte az egy ideje már rébuszokban megszellőztetett, ősszel esedékes kiegészítőjét, a Monster Smash-t! A Halloween ünnepének tisztelettel hódoló kiegben négy új csapatot küldhetünk a csatatérre - természetesen a B-horrorok legszebb hagyományait követve kommandírozhatunk majd Vámpírokat, Vérfarkasokat, Őrült Tudósokat és Óriás Hangyákat.

Új színként a minionöket buffoló power tokeneket és azok manipulációját köszönthetjük, amik alaposan feldobhatják az eddig gyengébben teljesítő frakciókat is. Hab a tortán, hogy az összes kártyánk befér majd egy dobozba, hiszen augusztustól rendelhető a Big Geeky Box, amiben kényelmesen tárolhatjuk az eljövendő x év összes frakcióját, ráadásul bónusz csapattal is kedveskednek, akik a Geekek. Félreértés ne essék, nem mi (sajnos, pedig megnézném Rusznyák úr vagy Dr. Sick Fuck lapját), hanem Wil Wheaton-ék a TableToppal.

GeekBoxTop

Hangulatbombának ígérkezik a The Order: 1886

Az E3-ra készülve a Sony újabb játékmenet videóval örvendeztette meg a steampunkért hevesen dobbanó szívvel megáldott/megvert játékfanokat. A rövidke videóban ízelítőt kapunk, mi vár majd ránk az egyelőre az év legszebb játékaként aposztrofált lövöldében. Egyet már most leszögezhetünk: a kinézettel és a jelmeztervezéssel semmi probléma nincs, a hangulat pedig egyszerűen szólva tálcán kínálja magát. Bővebbet egyelőre mi sem tudunk, és habár láttunk már karón varjút, vagyis alaposan felpimpelt bemutatkozóvideókat, ez így máris több, mint ígéretes. Várjuk nagyon!

Alan Wake nyomában

Plusz egy kis Twin Peaks, legalábbis az előzetes képekből leszűrve. Aki imádja az őszt, annak már csak két-három hónapot kell várnia a természetfeletti nyomozós indie kalandra, a The Vanishing of Ethan Carterre, amiben a Paul Prospero nevű magánnyomozót alakítva fogunk nyomasztóbbnál nyomasztóbb helyzetekbe kerülni. A sztori szerint Paul a címben megnevezett kisfiútól kap rejtélyes segélykérő levelet, ám mire kiérkezik az Isten háta mögötti faluba, a srácnak semmi nyoma, ellenben hirtelen megugrik az egy négyzetkilométerre eső hullák száma. A helybeliek, ahogy az már lenni szokott, titkolnak valamit, így Paul egyetlen segítőjére hagyatkozhat csupán: különleges képességére.

Magánszimatunk ugyanis képes "beszédbe" elegyedni a holtakkal, legalábbis abban az esetben, ha minél jobban visszaállítja a haláleset idején fennálló környezeti viszonyokat. A játékos feladata tehát kinyomozni, hová tűnt Damon Hill, oppárdon, Ethan Carter - egyfajta creepy helyen, mindenféle hullákkal való teadélutánokkal egybekötve. A hangulatot megalapozandó egy remek mini-képregénnyel kedveskednek nekünk az alkotók. Ennek láttán már csak egy kérdés marad: ugye, jó lesz?

The_Vanishing_of_Ethan_Carter

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!